Сир не тільки корисний, але ще і смачний продукт. Тому його потрібно включати в раціон харчування, готуючи різні страви. Ми розповімо, як зробити сирники.
Рецепт приготування на жовтках
Для цього варіанту краще придбати магазинний нежирний сир, в ньому буде набагато менше непотрібної рідини.
Інгредієнти:
- цукор-пісок – 0,1 кг;
- сир – 0,6 кг;
- яєчні жовтки – 2 шт.;
- олія рафінована – для смаження;
- борошно (пшеничне) – 0,2 кг.
Приготування:
- У глибоку ємність покладіть сир, цукор, все перемішайте.
- Додайте жовтки. Змішайте все вручну до однорідності. Якщо вам до душі більш ніжна консистенція – збийте все міксером.
- Тепер всипте в тісто лише 100 грамів борошна. Все змішайте.
- Приступайте до ліплення: 1) Зробіть невеликий колобок. Його діаметр повинен бути близько 3-4 сантиметрів. 2) Іншою рукою прbплюсніть виріб. Його висота повинна бути трохи менше сантиметра. 3) Обваляйте сирні кружечок в борошні. На це піде близько 100 грамів. 4) Якщо хочете, можна зробити візерунок. Проведіть по кожному сирнику виделкою з двох сторін, щоб утворилася решітка. Ще можна використовувати ніж. 5) Тепер сирники готові до обжарке.
- Розігрійте на сковороді рафінована олія.
- На гарячу сковороду викладайте сирники.
- Виставте середній вогонь і смажте сирника до золотистого кольору.
- Готові сирники викладайте на серветки, щоб вони увібрали жир. Потім можна подавати їх до столу.
У духовці
Якщо вам набридли звичайні сирники, то приготуйте їх в духовці. У такої страви буде зовсім інший смак. До того ж, в цьому рецепті не передбачено соняшникову олію, а значить – страва вийде більш легким.
До складу входить:
- сир – 0,5 кг;
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- борошно – 0,15 кг;
- апельсин – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- цукор-пісок – 0,1 кг;
- родзинки – 0,1 кг.
Дії:
- Ізюм промийте і залийте його гарячою водою на півгодини.
- Промийте апельсин і натріть його шкуру на дрібній тертці.
- Розбийте до цедрі яйце. Насипте в миску більшу частину цукру (близько 60-70 грам).
- Додайте до суміші розпушувач і збийте все віночком до однорідної маси.
- В окремій ємності подрібніть сир заглибним блендером. Додайте його до апельсинової цедри.
- Просійте 100 г борошна і додати до сирної маси. Все змішайте.
- Тепер додайте до сиру набряклий родзинки і залишився пісок. Залиште тісто на 15-20 хвилин.
- Увімкніть духовку на 180 гр.
- Висипте борошно на обробну дошку.
- Мокрими руками сформуйте сирники. Тепер обваляйте їх у борошні.
- Деко устелите пергаментом і викладіть на нього вироби.
- Час випікання – 25 хвилин. Це лише приблизний орієнтир, тому що у всіх різна потужність духової шафи.
- Через 15-20 хвилин, переверніть сирники на іншу сторону.
- Коли вироби знайдуть коричневий колір – їх можна виймати.
- Сирники в духовці готові. Подавайте разом зі згущеним молоком.
Шоколадно-сирну ласощі
Інгредієнти:
- какао-порошок – 2 ч. ложки;
- сіль – на кінчику ножа;
- сир – 0,4 кг;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – за смаком;
- неароматное масло – для смаження сирників;
- чорний шоколад – 50 грам;
- борошно – 2 ст. ложки.
Дії:
- Сир перетріть через сито.
- Розбийте яйце.
- Борошно змішайте з цукром і сіллю. Пересипте ці інгредієнти до сиру.
- Додайте какао і перемішайте сирну масу.
- Чорний шоколад подрібніть в блендері або натріть на дрібній тертці. Пересипте його до тесту.
- Вологими руками сформуйте сирні колобки, прbплюсніть їх і посипте борошном.
- Нагрійте сковороду, налийте в неї масло. Вогонь повинен бути невеликим.
- Тепер викладайте сирники. Смажте їх по 2 хвилини з кожного боку.
- Готові сирники можна подавати з шоколадним кремом або зі свіжими фруктами.
Парові сирники в мультиварці
З допомогою цього приладу можна приготувати парові сирник. Вони вийдуть пишними і соковитими. До того ж, це набагато простіше, ніж смаження на сковороді.
До складу входить:
- сир – 0,4 кг;
- вода – 2 ст. ложки;
- пшеничне борошно – 0,1 кг;
- ягоди малини (можна використовувати заморожені) – 50 грам;
- пісне масло – 1 ст. ложка;
- курячі яйця – 2 шт.;
- цукор-пісок – 3 ст. ложки.
Дії:
- У велику посуд насипте сир, додайте до нього яйця. Все змішайте виделкою.
- Додайте борошно і 2 ложки піску.
- Тепер міксером доведіть тісто до потрібної консистенції. Спочатку поставте його на мінімум, постійно підвищуйте швидкість. Поки сирна маса не стане однорідною.
- Візьміть силіконові формочки і змастіть їх маслом.
- Розкладіть сирне тісто по формочках. Заповнюйте їх не повністю, тому що сирники збільшаться в розмірі. Якщо у вас немає силіконових пристосувань, то сформуйте звичайні сирники.
- Закип’ятіть в чайнику воду. Залийте її в мультиварку, вона повинна займати 1/3 всього простору.
- Тепер поставте кошик для варіння на пару, і поставте на неї формочки.
- Виберіть програму «варка на пару» на 30 хвилин.
- Поки готуються сирники, можна зробити малиновий соус. Для цього, промийте малину і покладіть її в блюдо для мультиварки. Додайте туди ще цукор і дві ложки води. Все змішайте.
- Надішліть малинову суміш в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Якщо у вас немає мікрохвильової печі, то зробіть соус на водяній бані.
- Готові сирника викладайте на красиве блюдо. Зверху все полийте соусом. Ось і все — смачні сирники із сиру готові.
Без додавання яєць
Сирники виходять пишними і красивими.
Інгредієнти:
- сир – 0,5 кг;
- борошно – 1 ст. ложка для сирників + 3 ложки для обвалювання;
- сіль – на кінчику ножа;
- рафінована олія – для смаження;
- цукор-пісок – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Подрібніть сир заглибним блендером і додайте до нього цукор.
- Тепер додайте сіль і ложку борошна. Все перемішайте до однорідності. Можна знову скористатися заглибним блендером.
- Скачайте з сиру широку ковбаску.
- Тепер гострим ножем розріжте сирники на однакові шматочки. Їх висота повинна бути близько 1-1,5 сантиметра.
- Кожен шматочок присипте борошном.
- Влийте в сковороду рафіновану олію і добре розігрійте її.
- Викладайте сирники і обсмажуйте їх під кришкою.
- Коли сирники підрум’яняться, перевертайте їх і смажте з іншого боку без кришки.
- Готові сирники без яєць викладайте на порційну тарілку і прикрасьте їх улюбленим соусом.
Готуємо покроково з манкою
Інгредієнти:
- сир – 0,6 кг;
- цукор – 50-60 грам;
- родзинки або курага – 50 грам;
- манна крупа – 0,18 кг;
- яйця – 3 шт.;
- сіль – 1 щіпка;
- неароматное масло.
Дії:
- Курагу залийте окропом.
- Промните сир виделкою, додайте до нього яйця.Потім все змішати до однорідності.
- Додайте цукор, манку (лише 80 грамів) і сіль. Все перемішайте і залиште цю суміш на 15-20 хвилин. За цей час манна крупа набубнявіє, і вийдуть пишні сирники.
- Перекладіть курагу на паперові рушники і просушіть її. Наріжте її невеликими кубиками. Тепер можна додати курагу в тісто. Адже вологий сухофрукт може порушити структуру сирників.
- Візьміть в руку трохи тесту, обваляйте його в манці. Тепер формуйте сирники.
- Обсмажте сирники на гарячій сковороді з обох боків до готовності. Подавайте їх з улюбленим варенням.
Яблучні сирник
До складу входить:
- сир – 0,36 кг;
- манна крупа – 4 ст. ложки;
- яйця – 2 шт.;
- ванільний цукор – ½ ч. ложки;
- борошно – 2 ст. ложки;
- яблуко – 2 шт.;
- пісне масло;
- сода – на кінчику ножа;
- цукор-пісок – 3 ст. ложки.
Дії:
- Збийте яйця. Додайте до них сир. Все змішайте виделкою.
- Тепер візьміть занурювальний блендер і подрібніть сирну масу, поки вона не стане однорідною.
- Додайте звичайний і ванільний цукор. Якщо хочете, можна покласти його трохи більше.
- Всипте манну крупу і все змішайте.
- Просійте борошно і додайте її до сирної маси. Додайте соду. Все перемішайте.
- Зніміть з яблук шкірку і видалити насінну коробку. Наріжте їх невеликими кубиками. Пересипте їх в тісто. Сорт яблук вибирайте самі, враховуючи ваші смакові переваги. Але багато рекомендують поєднувати кислі і солодкі яблука.
- Розігрійте сковороду з олією.
- На розпечену поверхню викладайте сирні вироби. Набирайте тісто столовою ложкою і викладайте його на невеликій відстані один від одного.
- Смажте сирник з обох боків до золотистого кольору. Приблизний час готування – по 2 хвилини з кожного боку.
- Готові сирника викладайте на порційні тарілки, зверху притрусіть їх цукровою пудрою. Подавайте разом з яблучним соусом. Приємного вам апетиту!
Дієтичний варіант без борошна з крохмалем
Інгредієнти:
- цукор-пісок – за смаком;
- сир – 0,25 кг;
- крохмаль – 3 ст. ложки;
- яйця – 2 шт.;
- манка – 3 ст. ложки.
Дії:
- Сир перетріть разом з цукром.
- Розбийте до сиру 2 яйця.
- Всипте в тісто манну крупу та крохмаль, все змішайте.
- Сформуйте сирники.
- Постеліть на деко пергаментом, викладіть сирники.
- Випікайте їх до золотистої скоринки, при температурі 180 гр. Якщо хочете, наприкінці випікання їх можна залити сметаною і трохи загасити (близько 5-10 хвилин).
- Готові сирники посипте корицею і подавайте до столу.