Як зробити сирники смачні і пишні – 8 рецептів приготування

Сир не тільки корисний, але ще і смачний продукт. Тому його потрібно включати в раціон харчування, готуючи різні страви. Ми розповімо, як зробити сирники.

Рецепт приготування на жовтках

Для цього варіанту краще придбати магазинний нежирний сир, в ньому буде набагато менше непотрібної рідини.

Інгредієнти:

  • цукор-пісок – 0,1 кг;
  • сир – 0,6 кг;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • олія рафінована – для смаження;
  • борошно (пшеничне) – 0,2 кг.

Приготування:

  • У глибоку ємність покладіть сир, цукор, все перемішайте.
  • Додайте жовтки. Змішайте все вручну до однорідності. Якщо вам до душі більш ніжна консистенція – збийте все міксером.
  • Тепер всипте в тісто лише 100 грамів борошна. Все змішайте.
  • Приступайте до ліплення: 1) Зробіть невеликий колобок. Його діаметр повинен бути близько 3-4 сантиметрів. 2) Іншою рукою прbплюсніть виріб. Його висота повинна бути трохи менше сантиметра. 3) Обваляйте сирні кружечок в борошні. На це піде близько 100 грамів. 4) Якщо хочете, можна зробити візерунок. Проведіть по кожному сирнику виделкою з двох сторін, щоб утворилася решітка. Ще можна використовувати ніж. 5) Тепер сирники готові до обжарке.
  • Розігрійте на сковороді рафінована олія.
  • На гарячу сковороду викладайте сирники.
  • Виставте середній вогонь і смажте сирника до золотистого кольору.
  • Готові сирники викладайте на серветки, щоб вони увібрали жир. Потім можна подавати їх до столу.

У духовці

Якщо вам набридли звичайні сирники, то приготуйте їх в духовці. У такої страви буде зовсім інший смак. До того ж, в цьому рецепті не передбачено соняшникову олію, а значить – страва вийде більш легким.

До складу входить:

  • сир – 0,5 кг;
  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • борошно – 0,15 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор-пісок – 0,1 кг;
  • родзинки – 0,1 кг.

Дії:

  • Ізюм промийте і залийте його гарячою водою на півгодини.
  • Промийте апельсин і натріть його шкуру на дрібній тертці.
  • Розбийте до цедрі яйце. Насипте в миску більшу частину цукру (близько 60-70 грам).
  • Додайте до суміші розпушувач і збийте все віночком до однорідної маси.
  • В окремій ємності подрібніть сир заглибним блендером. Додайте його до апельсинової цедри.
  • Просійте 100 г борошна і додати до сирної маси. Все змішайте.
  • Тепер додайте до сиру набряклий родзинки і залишився пісок. Залиште тісто на 15-20 хвилин.
  • Увімкніть духовку на 180 гр.
  • Висипте борошно на обробну дошку.
  • Мокрими руками сформуйте сирники. Тепер обваляйте їх у борошні.
  • Деко устелите пергаментом і викладіть на нього вироби.
  • Час випікання – 25 хвилин. Це лише приблизний орієнтир, тому що у всіх різна потужність духової шафи.
  • Через 15-20 хвилин, переверніть сирники на іншу сторону.
  • Коли вироби знайдуть коричневий колір – їх можна виймати.
  • Сирники в духовці готові. Подавайте разом зі згущеним молоком.
Дивіться також:  Як приготувати сирники: 10 розкішних рецептів

Шоколадно-сирну ласощі

Інгредієнти:

  • какао-порошок – 2 ч. ложки;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • сир – 0,4 кг;
  • яйця – 1 шт.;
  • цукор – за смаком;
  • неароматное масло – для смаження сирників;
  • чорний шоколад – 50 грам;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Дії:

  • Сир перетріть через сито.
  • Розбийте яйце.
  • Борошно змішайте з цукром і сіллю. Пересипте ці інгредієнти до сиру.
  • Додайте какао і перемішайте сирну масу.
  • Чорний шоколад подрібніть в блендері або натріть на дрібній тертці. Пересипте його до тесту.
  • Вологими руками сформуйте сирні колобки, прbплюсніть їх і посипте борошном.
  • Нагрійте сковороду, налийте в неї масло. Вогонь повинен бути невеликим.
  • Тепер викладайте сирники. Смажте їх по 2 хвилини з кожного боку.
  • Готові сирники можна подавати з шоколадним кремом або зі свіжими фруктами.

Парові сирники в мультиварці

З допомогою цього приладу можна приготувати парові сирник. Вони вийдуть пишними і соковитими. До того ж, це набагато простіше, ніж смаження на сковороді.

До складу входить:

  • сир – 0,4 кг;
  • вода – 2 ст. ложки;
  • пшеничне борошно – 0,1 кг;
  • ягоди малини (можна використовувати заморожені) – 50 грам;
  • пісне масло – 1 ст. ложка;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • цукор-пісок – 3 ст. ложки.

Дії:

  • У велику посуд насипте сир, додайте до нього яйця. Все змішайте виделкою.
  • Додайте борошно і 2 ложки піску.
  • Тепер міксером доведіть тісто до потрібної консистенції. Спочатку поставте його на мінімум, постійно підвищуйте швидкість. Поки сирна маса не стане однорідною.
  • Візьміть силіконові формочки і змастіть їх маслом.
  • Розкладіть сирне тісто по формочках. Заповнюйте їх не повністю, тому що сирники збільшаться в розмірі. Якщо у вас немає силіконових пристосувань, то сформуйте звичайні сирники.
  • Закип’ятіть в чайнику воду. Залийте її в мультиварку, вона повинна займати 1/3 всього простору.
  • Тепер поставте кошик для варіння на пару, і поставте на неї формочки.
  • Виберіть програму «варка на пару» на 30 хвилин.
  • Поки готуються сирники, можна зробити малиновий соус. Для цього, промийте малину і покладіть її в блюдо для мультиварки. Додайте туди ще цукор і дві ложки води. Все змішайте.
  • Надішліть малинову суміш в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Якщо у вас немає мікрохвильової печі, то зробіть соус на водяній бані.
  • Готові сирника викладайте на красиве блюдо. Зверху все полийте соусом. Ось і все — смачні сирники із сиру готові.
Дивіться також:  Сирник в духовці – 7 смачних рецептів сирників

Без додавання яєць

Сирники виходять пишними і красивими.

Інгредієнти:

  • сир – 0,5 кг;
  • борошно – 1 ст. ложка для сирників + 3 ложки для обвалювання;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • рафінована олія – для смаження;
  • цукор-пісок – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Подрібніть сир заглибним блендером і додайте до нього цукор.
  • Тепер додайте сіль і ложку борошна. Все перемішайте до однорідності. Можна знову скористатися заглибним блендером.
  • Скачайте з сиру широку ковбаску.
  • Тепер гострим ножем розріжте сирники на однакові шматочки. Їх висота повинна бути близько 1-1,5 сантиметра.
  • Кожен шматочок присипте борошном.
  • Влийте в сковороду рафіновану олію і добре розігрійте її.
  • Викладайте сирники і обсмажуйте їх під кришкою.
  • Коли сирники підрум’яняться, перевертайте їх і смажте з іншого боку без кришки.
  • Готові сирники без яєць викладайте на порційну тарілку і прикрасьте їх улюбленим соусом.

Готуємо покроково з манкою

Інгредієнти:

  • сир – 0,6 кг;
  • цукор – 50-60 грам;
  • родзинки або курага – 50 грам;
  • манна крупа – 0,18 кг;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • неароматное масло.

Дії:

  • Курагу залийте окропом.
  • Промните сир виделкою, додайте до нього яйця.Потім все змішати до однорідності.
  • Додайте цукор, манку (лише 80 грамів) і сіль. Все перемішайте і залиште цю суміш на 15-20 хвилин. За цей час манна крупа набубнявіє, і вийдуть пишні сирники.
  • Перекладіть курагу на паперові рушники і просушіть її. Наріжте її невеликими кубиками. Тепер можна додати курагу в тісто. Адже вологий сухофрукт може порушити структуру сирників.
  • Візьміть в руку трохи тесту, обваляйте його в манці. Тепер формуйте сирники.
  • Обсмажте сирники на гарячій сковороді з обох боків до готовності. Подавайте їх з улюбленим варенням.
Дивіться також:  Сирники по Дюкану – 8 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді або в мультиварці

Яблучні сирник

До складу входить:

  • сир – 0,36 кг;
  • манна крупа – 4 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванільний цукор – ½ ч. ложки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • яблуко – 2 шт.;
  • пісне масло;
  • сода – на кінчику ножа;
  • цукор-пісок – 3 ст. ложки.

Дії:

  • Збийте яйця. Додайте до них сир. Все змішайте виделкою.
  • Тепер візьміть занурювальний блендер і подрібніть сирну масу, поки вона не стане однорідною.
  • Додайте звичайний і ванільний цукор. Якщо хочете, можна покласти його трохи більше.
  • Всипте манну крупу і все змішайте.
  • Просійте борошно і додайте її до сирної маси. Додайте соду. Все перемішайте.
  • Зніміть з яблук шкірку і видалити насінну коробку. Наріжте їх невеликими кубиками. Пересипте їх в тісто. Сорт яблук вибирайте самі, враховуючи ваші смакові переваги. Але багато рекомендують поєднувати кислі і солодкі яблука.
  • Розігрійте сковороду з олією.
  • На розпечену поверхню викладайте сирні вироби. Набирайте тісто столовою ложкою і викладайте його на невеликій відстані один від одного.
  • Смажте сирник з обох боків до золотистого кольору. Приблизний час готування – по 2 хвилини з кожного боку.
  • Готові сирника викладайте на порційні тарілки, зверху притрусіть їх цукровою пудрою. Подавайте разом з яблучним соусом. Приємного вам апетиту!

Дієтичний варіант без борошна з крохмалем

Інгредієнти:

  • цукор-пісок – за смаком;
  • сир – 0,25 кг;
  • крохмаль – 3 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • манка – 3 ст. ложки.

Дії:

  • Сир перетріть разом з цукром.
  • Розбийте до сиру 2 яйця.
  • Всипте в тісто манну крупу та крохмаль, все змішайте.
  • Сформуйте сирники.
  • Постеліть на деко пергаментом, викладіть сирники.
  • Випікайте їх до золотистої скоринки, при температурі 180 гр. Якщо хочете, наприкінці випікання їх можна залити сметаною і трохи загасити (близько 5-10 хвилин).
  • Готові сирники посипте корицею і подавайте до столу.