Смузі – унікальний напій. Він позитивно впливає на роботу всього організму і, зокрема, відмінно насичує її вітамінами. Особливо корисно вживати такий напій в період міжсезоння. Як зробити смузі з різних інгредієнтів, докладно розповідається в нашій статті.
Зелені смузі з овочів у блендері
Напій з такого рецепт виходить дуже свіжим, бадьорим.
Інгредієнти:
- свіжий огірок – 180 – 200 г;
- свіжий шпинат – 70 г;
- листя м’яти – велика жменя;
- вода – 350 – 370 мл;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Огірки дуже ретельно вимити і порізати разом з шкіркою.
- Промитий і обсушенный шпинат розібрати по листю.
- Найзручніше зробити смузі в блендері. Тому підготовлені складові потрібно відправити в чашу пристрою і перебити до стану густого пюре.
- Додати воду, порвану руками м’яту і лимон (сік і цедру). Фреш попередньо потрібно процідити від кісточок, а цедру дуже дрібно потерти.
- Ще раз все збити.
Подати з кубиками льоду.
З бананами і імбиром
Цей варіант напою корисно пити при застуді. Він прискорює процес одужання хворого.
Інгредієнти:
- банан – 1 великий;
- йогурт – ¾ склянки;
- мед – 1 ст. л.;
- мелений імбир – ½ ч. л.
Приготування:
- Банан потрібно взяти дуже стиглий, але ще не почав чорніти. Очистити його від шкірки і порізати довільно.
- Відправити фруктові скибочки в чашу блендера. Туди ж залити йогурт. Він повинен бути натуральним, несолодким, без яких-небудь зайвих добавок.
- Влити бджолиний мед.
- Останнім всипати імбир.
- Усе ретельно перебити блендером.
Якщо раптом банановий смузі вийшов виявився густуватим і незручним для вживання, виправити ситуацію допоможе тепла вода/молоко.
Як зробити з ківі
Кислинка ківі і солодкість банана чудово поєднуються в одному напої.
Інгредієнти:
- м’який банан – 1 великий;
- стиглий ківі – 2 – 3 шт.;
- свіже молоко – 1 склянку цілий.
Приготування:
- Всі перераховані в рецепті інгредієнти попередньо відправити в холодильник приблизно на годину. Напій за таким рецептом завжди подається прохолодним.
- Зняти шкірку банана. Порізати товстими шматочками.
- Таким же чином обробити ківі. Шкірку з плодів потрібно постаратися знімати максимально тонко. Ківі повинен бути м’яким, стиглим. Тверді недоспевшие фрукти погано підходять для смузі.
- Зсипати всі підготовлені інгредієнти в чашу блендера. Перебити разом до однорідності.
- Зверху залити молоко. Можна вибирати різну його жирність, в залежності від того, чи є у кулінара необхідність стежити за фігурою.
- Повторити збивання.
Влітку в такий напій з ківі і банани варто також додавати лід. А ласуни напевно захочуть удосконалити його смак цукром/цукровою пудрою.
Смузі з селерою в блендері
Цей варіант напою особливо корисно вживати людям, які мають проблеми із зором. Він готується дуже швидко і просто навіть в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- селера – 3 стебла;
- морква – 1 велика;
- зелене яблуко – 1 шт.
Приготування:
- Всі заявлені інгредієнти промити і очистити. З яблука акуратно вирізати серединку з насінням.
- Порубати фрукти і овочі на шматочки.
- Завантажити в чашу блендера.
- Перебити компоненти до однорідного стану.
Додавати в напій воду не потрібно. Він повинен вийти густим, ніжним, що тане в роті.
Варіант ягідного коктейлю
Дуже зручно, що ягідний смузі можна робити як з свіжих, так і з заморожених плодів.
Інгредієнти:
- червона смородина – 80 г;
- малина – 100 – 120 г;
- ожина – 60 г;
- молоко – повний стакан.
Приготування:
- Перебрати ягоди, позбувшись від всіх зіпсованих примірників.
- З малини та ожини видалити чашолистки.
- Акуратно плоди промити, відкинути їх на друшляк, а потім викласти на паперові рушники, щоб позбавити від зайвої рідини.
- Перекласти ягоди у високу склянку і залити прохолодним молоком.
- Перебити інгредієнти заглибним блендером.
Подати напій до столу, попередньо прикрасивши його цілими ягодами.
Готуємо зі шпинатом
Смузі зі шпинатом за таким рецептом виходить солодким і дуже смачним. Обов’язково варто додати в нього ванілін.
Інгредієнти:
- кефір будь-якої жирності – 380 – 400 мл;
- шпинат – 80 – 100 м;
- банан – 1 шт.;
- мед – 1 велика ложка;
- ванілін – щіпка.
Приготування:
- Промити холодною водою шпинат, ретельно позбавивши від бруду кожен окремий листочок. Обсушити зелень.
- Відправити в блендер шпинат, шматочки очищеного банана, мед.
- Все залити кефіром. Всипати ванілін.
- Перебити інгредієнти разом.
В результаті повинен вийти рівний гладкий коктейль приємно-зеленого кольору.
Смузі для схуднення з авокадо
Смузі за таким рецептом ідеально підходить для сніданку. Напій запускає активні процеси зниження ваги з самого ранку.
Інгредієнти:
- стиглий авокадо – 1 шт.;
- ківі – 3 шт.;
- брокколі – 120 – 150 г;
- яблучний сік – повний стакан;
- горішки мигдалю – 4 – 5 шт.;
- мед – 3 ч. л.
Приготування:
- Порізати м’якоть очищених ківі та авокадо. Останнє потрібно позбавити не тільки від шкірки, але і від кісточки.
- Додати парасольки капусти. Подрібнити змішані інгредієнти за допомогою будь-якого відповідного кухонного помічника.
- В вийшло апетитне зелене пюре додати мед. Збити всі разом.
- Останнім влити яблучний сік.
- Все добре перемішати.
Розлити напій по келихах. Зверху кожну порцію присипати подрібненим мигдалем.
З ананасами
Ананас в напоях чудово поєднується з грейпфрутом, нейтралізуючи його гіркий присмак своєю яскравою екзотичною солодкістю.
Інгредієнти:
- імбирний корінь – 4 див.;
- очищений ананас – 80 -100 г;
- очищена м’якоть грейпфрута – від 1 плоду;
- свіжі огірки – 2 невеликих;
- питна вода – ½ ст.
Приготування:
- Всі заявлені в рецепті інгредієнти позбавити від шкірки і насіння. Консервовані фрукти (наприклад, ананас) для такого напою категорично не підійдуть!
- Порізати компоненти на шматочки. Відправити їх разом в блендер або чашу іншого кухонного помічника, який працює аналогічним чином.
- Додати очищений тертий імбирний корінь.
- Перебити продукти разом до стану однорідного пюре.
- Все залити водою і добре перемішати.
Подати смузі в охолодженому вигляді.
Покрокове приготування з яблуком
Щоб зробити смак напою більш багатим і цікавим, варто додати в нього не тільки яблука, але також груші і малину.
Інгредієнти:
- яблука – 150 – 170 г;
- малина – повний стакан;
- груші – 180 – 200 г;
- кефір – 1,5 ст.;
- натуральний мед – 2 ст. л.
Приготування:
- Фрукти гарненько вимити і очистити від шкірки. Порізати великими часточками, видаливши тверду серединку з насінням.
- Покласти отримані фруктові скибочки в чашу блендера.
- Зверху засипати ягоди малини. Для такого рецепта можна використовувати і свіжі та заморожені плоди. Якщо малина з морозилки, попереднє розморожування їй не потрібно.
- Все залити кефіром. Додати мед. Кількість останнього можна збільшувати або зменшувати за власним смаком.
- Перебити інгредієнти до однорідності. При необхідності зменшити густоту напою додатковою порцією кефіру.
Відразу подати смачний смузі з фруктів і ягід в якості перекусу.
Напій з полуницею без блендера
Навіть без блендера і інших подібних кухонних девайсів під рукою можна порадувати своїх домашніх смачним і корисним смузі.
Інгредієнти:
- велика полуниця – 8 – 10 шт.;
- стиглий банан – ½ плода;
- персик – 1 шт.;
- натуральний йогурт – 60 мл
Приготування:
- Вимити і очистити всі заявлені в рецепті плоди. Порізати середніми шматочками.
- Пропустити фруктові і ягідні шматочки через м’ясорубку.
- Все змішати з йогуртом. Останній повинен бути без будь-яких добавок. Відмінно підходить для смузі грецький йогурт.
Напій, приготований без блендера, виходить трохи менш однорідним, але таким апетитним.
Смузі з вівсянкою
Додавання вівсянки в смузі зроблять напій особливо ситним. В результаті він стане відмінним варіантом корисного й живильного перекусу.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці швидкого приготування – 20 – 25 м;
- кип’ячена вода – 60 мл;
- мандарини – 130 – 150 м;
- банани – 130 – 150 м;
- йогурт без цукру – повний стакан.
Приготування:
- Залити вівсянку окропом. Залишити в такому вигляді на чверть години.
- Очистити банан. М’якоть порізати.
- Мандарини розділити на часточки. З кожної зняти плівку.
- Всі підготовлені в трьох попередніх кроках інгредієнти відправити в чашу блендера.
- Залити їх йогуртом. Перебити до однорідності.
Мандарини в рецепті можна за бажанням замінити апельсинами.
Томатний фреш з базиліком
Цей варіант смузі точно сподобається всім, хто любить томатний сік.
Інгредієнти:
- великі помідори – 2 шт.;
- базилік – 2 – 3 гілочки;
- цукор і сіль – по щіпці;
- мінералка з газом або без – ½ ст.
Приготування:
- Обдати томати спочатку окропом, а потім холодною водою. Це допоможе легко зняти з них шкірку.
- Очищені помідори порізати шматочками і відправити в блендер разом з листочками базиліка.
- Додати сіль і цукор.
- Все залити мінералкою.
- Збити інгредієнти блендером. Щоб напій вийшов по-справжньому однорідним і ніжним, попрацювати над ним доведеться не менше 4 – 5 хвилин.
Готовий смузі перелити в широкий стакан, доповнити трубочкою і прикрасити будь подрібненою зеленню.
Для приготування смузі за різними рецептами відмінно підходять свіжі та заморожені плоди. Заливати ягоди, фрукти, овочі можна кисломолочними/молочними продуктами, соками і навіть звичайною водою.