Як зробити смузі – 12 рецептів в домашніх умовах

Смузі – унікальний напій. Він позитивно впливає на роботу всього організму і, зокрема, відмінно насичує її вітамінами. Особливо корисно вживати такий напій в період міжсезоння. Як зробити смузі з різних інгредієнтів, докладно розповідається в нашій статті.

Зелені смузі з овочів у блендері

Напій з такого рецепт виходить дуже свіжим, бадьорим.

Інгредієнти:

  • свіжий огірок – 180 – 200 г;
  • свіжий шпинат – 70 г;
  • листя м’яти – велика жменя;
  • вода – 350 – 370 мл;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Огірки дуже ретельно вимити і порізати разом з шкіркою.
  • Промитий і обсушенный шпинат розібрати по листю.
  • Найзручніше зробити смузі в блендері. Тому підготовлені складові потрібно відправити в чашу пристрою і перебити до стану густого пюре.
  • Додати воду, порвану руками м’яту і лимон (сік і цедру). Фреш попередньо потрібно процідити від кісточок, а цедру дуже дрібно потерти.
  • Ще раз все збити.

Подати з кубиками льоду.

З бананами і імбиром

Цей варіант напою корисно пити при застуді. Він прискорює процес одужання хворого.

Інгредієнти:

  • банан – 1 великий;
  • йогурт – ¾ склянки;
  • мед – 1 ст. л.;
  • мелений імбир – ½ ч. л.

Приготування:

  • Банан потрібно взяти дуже стиглий, але ще не почав чорніти. Очистити його від шкірки і порізати довільно.
  • Відправити фруктові скибочки в чашу блендера. Туди ж залити йогурт. Він повинен бути натуральним, несолодким, без яких-небудь зайвих добавок.
  • Влити бджолиний мед.
  • Останнім всипати імбир.
  • Усе ретельно перебити блендером.

Якщо раптом банановий смузі вийшов виявився густуватим і незручним для вживання, виправити ситуацію допоможе тепла вода/молоко.

Як зробити з ківі

Кислинка ківі і солодкість банана чудово поєднуються в одному напої.

Інгредієнти:

  • м’який банан – 1 великий;
  • стиглий ківі – 2 – 3 шт.;
  • свіже молоко – 1 склянку цілий.

Приготування:

  • Всі перераховані в рецепті інгредієнти попередньо відправити в холодильник приблизно на годину. Напій за таким рецептом завжди подається прохолодним.
  • Зняти шкірку банана. Порізати товстими шматочками.
  • Таким же чином обробити ківі. Шкірку з плодів потрібно постаратися знімати максимально тонко. Ківі повинен бути м’яким, стиглим. Тверді недоспевшие фрукти погано підходять для смузі.
  • Зсипати всі підготовлені інгредієнти в чашу блендера. Перебити разом до однорідності.
  • Зверху залити молоко. Можна вибирати різну його жирність, в залежності від того, чи є у кулінара необхідність стежити за фігурою.
  • Повторити збивання.
Дивіться також:  Кисіль з варення і крохмалю – 7 рецептів, як зварити смачний домашній кисіль

Влітку в такий напій з ківі і банани варто також додавати лід. А ласуни напевно захочуть удосконалити його смак цукром/цукровою пудрою.

Смузі з селерою в блендері

Цей варіант напою особливо корисно вживати людям, які мають проблеми із зором. Він готується дуже швидко і просто навіть в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • селера – 3 стебла;
  • морква – 1 велика;
  • зелене яблуко – 1 шт.

Приготування:

  • Всі заявлені інгредієнти промити і очистити. З яблука акуратно вирізати серединку з насінням.
  • Порубати фрукти і овочі на шматочки.
  • Завантажити в чашу блендера.
  • Перебити компоненти до однорідного стану.

Додавати в напій воду не потрібно. Він повинен вийти густим, ніжним, що тане в роті.

Варіант ягідного коктейлю

Дуже зручно, що ягідний смузі можна робити як з свіжих, так і з заморожених плодів.

Інгредієнти:

  • червона смородина – 80 г;
  • малина – 100 – 120 г;
  • ожина – 60 г;
  • молоко – повний стакан.

Приготування:

  • Перебрати ягоди, позбувшись від всіх зіпсованих примірників.
  • З малини та ожини видалити чашолистки.
  • Акуратно плоди промити, відкинути їх на друшляк, а потім викласти на паперові рушники, щоб позбавити від зайвої рідини.
  • Перекласти ягоди у високу склянку і залити прохолодним молоком.
  • Перебити інгредієнти заглибним блендером.

Подати напій до столу, попередньо прикрасивши його цілими ягодами.

Готуємо зі шпинатом

Смузі зі шпинатом за таким рецептом виходить солодким і дуже смачним. Обов’язково варто додати в нього ванілін.

Інгредієнти:

  • кефір будь-якої жирності – 380 – 400 мл;
  • шпинат – 80 – 100 м;
  • банан – 1 шт.;
  • мед – 1 велика ложка;
  • ванілін – щіпка.

Приготування:

  • Промити холодною водою шпинат, ретельно позбавивши від бруду кожен окремий листочок. Обсушити зелень.
  • Відправити в блендер шпинат, шматочки очищеного банана, мед.
  • Все залити кефіром. Всипати ванілін.
  • Перебити інгредієнти разом.

В результаті повинен вийти рівний гладкий коктейль приємно-зеленого кольору.

Смузі для схуднення з авокадо

Смузі за таким рецептом ідеально підходить для сніданку. Напій запускає активні процеси зниження ваги з самого ранку.

Дивіться також:  Коктейль Негроні (Negroni) – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • стиглий авокадо – 1 шт.;
  • ківі – 3 шт.;
  • брокколі – 120 – 150 г;
  • яблучний сік – повний стакан;
  • горішки мигдалю – 4 – 5 шт.;
  • мед – 3 ч. л.

Приготування:

  • Порізати м’якоть очищених ківі та авокадо. Останнє потрібно позбавити не тільки від шкірки, але і від кісточки.
  • Додати парасольки капусти. Подрібнити змішані інгредієнти за допомогою будь-якого відповідного кухонного помічника.
  • В вийшло апетитне зелене пюре додати мед. Збити всі разом.
  • Останнім влити яблучний сік.
  • Все добре перемішати.

Розлити напій по келихах. Зверху кожну порцію присипати подрібненим мигдалем.

З ананасами

Ананас в напоях чудово поєднується з грейпфрутом, нейтралізуючи його гіркий присмак своєю яскравою екзотичною солодкістю.

Інгредієнти:

  • імбирний корінь – 4 див.;
  • очищений ананас – 80 -100 г;
  • очищена м’якоть грейпфрута – від 1 плоду;
  • свіжі огірки – 2 невеликих;
  • питна вода – ½ ст.

Приготування:

  • Всі заявлені в рецепті інгредієнти позбавити від шкірки і насіння. Консервовані фрукти (наприклад, ананас) для такого напою категорично не підійдуть!
  • Порізати компоненти на шматочки. Відправити їх разом в блендер або чашу іншого кухонного помічника, який працює аналогічним чином.
  • Додати очищений тертий імбирний корінь.
  • Перебити продукти разом до стану однорідного пюре.
  • Все залити водою і добре перемішати.

Подати смузі в охолодженому вигляді.

Покрокове приготування з яблуком

Щоб зробити смак напою більш багатим і цікавим, варто додати в нього не тільки яблука, але також груші і малину.

Інгредієнти:

  • яблука – 150 – 170 г;
  • малина – повний стакан;
  • груші – 180 – 200 г;
  • кефір – 1,5 ст.;
  • натуральний мед – 2 ст. л.

Приготування:

  • Фрукти гарненько вимити і очистити від шкірки. Порізати великими часточками, видаливши тверду серединку з насінням.
  • Покласти отримані фруктові скибочки в чашу блендера.
  • Зверху засипати ягоди малини. Для такого рецепта можна використовувати і свіжі та заморожені плоди. Якщо малина з морозилки, попереднє розморожування їй не потрібно.
  • Все залити кефіром. Додати мед. Кількість останнього можна збільшувати або зменшувати за власним смаком.
  • Перебити інгредієнти до однорідності. При необхідності зменшити густоту напою додатковою порцією кефіру.

Відразу подати смачний смузі з фруктів і ягід в якості перекусу.

Дивіться також:  Коктейль Black Russian: склад, міцність, історія напою, як приготувати в домашніх умовах

Напій з полуницею без блендера

Навіть без блендера і інших подібних кухонних девайсів під рукою можна порадувати своїх домашніх смачним і корисним смузі.

Інгредієнти:

  • велика полуниця – 8 – 10 шт.;
  • стиглий банан – ½ плода;
  • персик – 1 шт.;
  • натуральний йогурт – 60 мл

Приготування:

  • Вимити і очистити всі заявлені в рецепті плоди. Порізати середніми шматочками.
  • Пропустити фруктові і ягідні шматочки через м’ясорубку.
  • Все змішати з йогуртом. Останній повинен бути без будь-яких добавок. Відмінно підходить для смузі грецький йогурт.

Напій, приготований без блендера, виходить трохи менш однорідним, але таким апетитним.

Смузі з вівсянкою

Додавання вівсянки в смузі зроблять напій особливо ситним. В результаті він стане відмінним варіантом корисного й живильного перекусу.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 20 – 25 м;
  • кип’ячена вода – 60 мл;
  • мандарини – 130 – 150 м;
  • банани – 130 – 150 м;
  • йогурт без цукру – повний стакан.

Приготування:

  • Залити вівсянку окропом. Залишити в такому вигляді на чверть години.
  • Очистити банан. М’якоть порізати.
  • Мандарини розділити на часточки. З кожної зняти плівку.
  • Всі підготовлені в трьох попередніх кроках інгредієнти відправити в чашу блендера.
  • Залити їх йогуртом. Перебити до однорідності.

Мандарини в рецепті можна за бажанням замінити апельсинами.

Томатний фреш з базиліком

Цей варіант смузі точно сподобається всім, хто любить томатний сік.

Інгредієнти:

  • великі помідори – 2 шт.;
  • базилік – 2 – 3 гілочки;
  • цукор і сіль – по щіпці;
  • мінералка з газом або без – ½ ст.

Приготування:

  • Обдати томати спочатку окропом, а потім холодною водою. Це допоможе легко зняти з них шкірку.
  • Очищені помідори порізати шматочками і відправити в блендер разом з листочками базиліка.
  • Додати сіль і цукор.
  • Все залити мінералкою.
  • Збити інгредієнти блендером. Щоб напій вийшов по-справжньому однорідним і ніжним, попрацювати над ним доведеться не менше 4 – 5 хвилин.

Готовий смузі перелити в широкий стакан, доповнити трубочкою і прикрасити будь подрібненою зеленню.

Для приготування смузі за різними рецептами відмінно підходять свіжі та заморожені плоди. Заливати ягоди, фрукти, овочі можна кисломолочними/молочними продуктами, соками і навіть звичайною водою.