Як зробити тістечко картопля в домашніх умовах

Це популярне ласощі знають і люблять усі. Але останнім часом в магазинах і кафе важко знайти дійсно смачний продукт. Тому давайте дізнаємося, як зробити тістечко картопля самостійно.

Класичне тістечко картопля

Варіантів десерту дуже багато, але традиційний рецепт – завжди найкращий.

Для приготування знадобиться:

  • банку згущеного молока;
  • упаковка масла вершкового;
  • ч. л. цукру;
  • близько 700 грам печива;
  • шість ложок какао.

Процес приготування:

  • Вибране печиво потрібно подрібнити в зовсім дрібну крихту. Краще всього це зробити за допомогою блендера, але якщо його немає, то скористайтеся м’ясорубкою або просто роздушіть руками.
  • Масло трохи розімніть (воно не повинно бути тільки з полиці холодильника), змішайте зі згущеним молоком і ретельно перебити. Потім всипте какао і ще трохи попрацюйте міксером.
  • В отриману масу акуратно введіть крихти з печива, доведіть складу до однорідності і вылепите форми у вигляді картоплин.
  • Зазначене кількість цукру перетріть з великою ложкою олії і з цієї суміші сформуйте «вічка» для тістечок. Але прикрашати їх таким способом зовсім не обов’язково.

Рецепт приготування печива

Тістечко картопля з печива готується дуже швидко і не вимагає великих матеріальних витрат, але незмінно виходить м’яким і смачним.

В якості наповнювача дуже добре підходить просте печиво «До чаю» або «Ювілейне».

Необхідні продукти:

  • три ложки какао;
  • 0,15 кг вершкового масла;
  • 200 грам згущеного молока;
  • 0,4 кг печива.

Процес приготування:

  • Печиво перетворюємо в дрібну крихту будь-яким зручним та доступним способом.
  • Змішуємо її з вказаною кількістю какао. Якщо вам подобається більш насичений шоколадний смак, то додайте ще трохи порошку.
  • До сухих інгредієнтів вливаємо згущене молоко і кладемо масло, нарізане на кубики невеликого розміру (воно має бути достатньо твердим).
  • Всі складові ретельно вимішуємо до м’якого і однорідного стану. Якщо маса вийшла сухуватою, значить потрібно ввести ще трохи масла або згущеного молока.
  • Вылепите тістечка підходящої форми і охолодіть перед подачею. За бажанням їх можна прикрасити горіхами.
Дивіться також:  Тісто для смажених пиріжків – 6 рецептів

Як зробити по ГОСТу

Необхідні продукти:

  • 70 грам какао;
  • 50 грам згущеного молока;
  • три яйця;
  • 15 грам крохмалю;
  • три ч. л. рому або коньяку;
  • близько 150 грам масла вершкового;
  • 70 грам борошна;
  • 0,1 кг цукру.

Процес приготування:

  • З’єднати жовтки і частина цукру до утворення досить густий світлої маси.
  • Білки теж перебиваємо так, щоб утворилася піна. Змішуємо їх з цукром і доводимо до щільного стану, збивши суміш ще трохи.
  • Обидві приготовлені маси з’єднуємо між собою, а потім з крохмалем і борошном.
  • Отримане тісто перекладаємо у форму і випікаємо близько 12 хвилин при 200 градусах. Після цього повністю охолодити його і даємо постояти 10 годин перед подальшим використанням.
  • Через зазначений проміжок часу, перетворюємо корж в дрібну крихту будь-яким способом, наприклад, за допомогою блендера.
  • Пудру перебиваємо з маслом і сюди ж вливаємо згущене молоко, продовжуючи працювати міксером. Трохи крему (буквально, чайну ложку) потрібно відкласти.
  • Цю суміш викладаємо до бісквітної крихти, вливаємо вибраний алкоголь і перемішуємо до однорідності. Формуємо тістечка і обвалюють їх в какао.
  • З відкладеного крему робимо невеликі «паростки» і прикріплюємо їх до десерту.

Простий десерт з сухарів

Необхідні продукти:

  • півсклянки цукру;
  • дві склянки молока;
  • 0,4 кг сухарів панірувальних;
  • півпачки вершкового масла;
  • три ложки какао;
  • горіхи і кокосова стружка на свій смак.

Процес приготування:

  • Доводимо масло на плиті до рідкого стану і змішуємо з цукром. Потім в отриману масу кладемо какао, вливаємо молоко і перемішуємо.
  • Як тільки всі складові розтануть, додаємо до них панірувальні сухарі і розмішуємо, доводячи до однорідності.
  • Поки суміш ще тепла, формуємо тістечка. За смаком обвалюємо їх у ароматної білій стружці, горіхах і какао і прибираємо на годину в холодильник перед подачею.
Дивіться також:  Помадка для торта – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З бісквіту зі згущеним молоком

Необхідні продукти:

  • склянку борошна і стільки ж цукру;
  • чотири яйця;
  • ч. л. розпушувача і ваніліну;
  • 0,1 кг какао, цукрової пудри;
  • близько 150 грам вершкового масла;
  • згущене молоко – 50 грам.

Процес приготування:

  • Змішуємо цукор з ваніліном і яйцями, збиваємо, потім додаємо розпушувач з борошном. Вимішуємо складу до однорідності і з цієї маси печемо корж при 180 градусах близько 35 хвилин.
  • Його повністю остуджуємо і залишаємо на ніч, щоб він добре просох. Після цього подрібнюємо його будь-яким способом в крихту.
  • Цукрову пудру змішати зі згущеним молоком і маслом, збиваємо міксером до утворення крему. Цю масу викладаємо до крихті, вимішуємо і формуємо тістечка.
  • Кожну заготовку обвалюємо в какао і даємо готового десерту постояти деякий час у холодильнику перед подачею.

Тістечко картопля з фундуком

Необхідні продукти:

  • дві ложки цукрової пудри і какао;
  • 0,1 кг фундука;
  • 130 мл молока;
  • 100 грам вершкового масла;
  • близько 300 грам печива.

Процес приготування:

  • Горіхи та печиво за допомогою блендера перетворити в дрібну крихту.
  • Нагрійте Молоко, з’єднайте з какао і цукровою пудрою. Додайте нарізане масло і розмішайте, щоб воно розтопилося в молоці. Дочекайтеся остигання солодкої маси.
  • Змішайте рідку суміш з подрібненими інгредієнтами, розмішайте до однорідності, сформуйте тістечка і обваляйте їх в какао.

Просте частування з вівсяних пластівців

Необхідні продукти:

  • чотири ложки какао;
  • банан;
  • половина склянки вівсянки;
  • 100 грам кокосової стружки.

Процес приготування:

  • Пластівці подрібнюємо майже в борошно, змішати з какао і стружкою. Бажано цю масу ще раз пропустити через комбайн або блендер.
  • Банан перетворюємо у пюре, викладаємо до решти складових і отримуємо однорідну суміш.
  • Залишається зробити з неї будь-які за формою картоплини, які за смаком можна обваляти в какао і трохи підморозити перед подачею.
Дивіться також:  Черемховий торт – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний і ароматний домашній торт

Чим замінити згущене молоко в десерті

Якщо дуже хочеться приготувати тістечка, але під рукою не виявилося згущеного молока, то спробуйте замінити її невеликою кількістю молока або вершків з додаванням цукру.

  • Дієтичний варіант – використовувати бананове пюре, яке дуже добре поєднується з какао.
  • Також замість згущеного молока цілком підійде джем або варення. Але регулюйте кількість цукру, щоб не вийшло занадто солодко.

Тістечко картопля – ласощі, яке досі актуально і любимо. І яким би рецептом ви не скористалися, десерт завжди вийде дуже смачним.

Прокрутка до верху