Як зробити тісто для млинців, рецепт з фото

Нещодавно ми писали як зробити тісто для чебуреків з золотистою скоринкою, сьогодні поговоримо про кращому тесті для млинців. Підготовка універсального тесту для млинців не займає багато часу. При змінах в пропорціях інгредієнтів його можна використовувати для тонких або пишних млинчиків, оладок або для млинців з начинкою. І головне пам’ятайте: Універсальне тісто завжди зробить млинці смачними!

Необхідні продукти для тесту на млинці:

  • 1. Кілька склянок молока або води.
  • 2. Кілька склянок борошна.
  • 3. яйця – не більше 3 шт.
  • 4. 1 ст. ложка цукрового порошку.
  • 5. Сіль – половинка 1 ч. л.
  • 6. Декілька ст. л. рослинного масла.

Як приготувати тісто на млинці?

Кількість яєць у тісто кладете на свій розсуд. Вони впливають на смакові якості, а також на властивості тіста. Яйця є сполучною компонентом, які перетворюють інгредієнти тесту в гладку масу. Але і без яєць млинці не будуть розвалюватися. Їх кількість впливає на щільність тіста. Якщо яєць додати менше, тоді млинці вийдуть більш м’якими.

Також вас може зацікавити класний рецепт низькокалорійних рецепт млинців або заварних млинців.

Як зробити тісто для млинців

  • Можна готувати тісто, дотримуючись певних правил: просеянная борошно насипається гіркою, в ній робиться поглиблення, збиті яйця виливаються в дірочку, додається половина рідини і все перемішується за допомогою віночка або ложки з борошном.
  • Але при перемішуванні ложкою можуть з’явитися грудочки. Маса повинна стати однорідної консистенції.
  • Далі, можна додавати решту рідина і масло.
  • Різні кухонні прилади можуть допомогти в приготуванні тіста.
  • Яйця з додаванням солі і цукру, половина рідини збиваються з допомогою ручного блендера або міксера, поступово додаючи борошно.
  • Для тонких млинчиків робимо тісто схоже на рідку сметану.
  • Для товстих млинчиків, тісто робиться більш густе.
  • Щоб перший млинець не вийшов грудкою, сковорідку перед приготуванням потрібно добре розжарити, а потім трохи зменшити вогонь.
  • Соняшниковим маслом змащувати сковороду потрібно тільки для першого млинця, оскільки воно є в тесті.
  • Воно повинно бути рівномірно розподілене.
  • При додаванні в тісто чайної ложки соди або лимонного соку, трохи борошна можна спекти прекрасні оладки.
  • При додаванні олії млинці виходять пишніше і рум’яніша.
Дивіться також:  Рецепт млинців на сироватці з фото

Замість молока можна використовувати кефір.

Робимо смачне тісто для млинців

Кулінарні хитрощі випікання млинців

  • 1. Воду або молоко для тіста потрібно використовувати в теплому вигляді.
  • 2. Перед збиванням борошна з рідиною, з допомогою міксера або блендера, розколотіть суміш ложкою, щоб вона не розліталася по всій кухні.
  • 3. У тісто можна додати фрукти, цукати, родзинки, сир та інші продукти для різноманітності смаків млинчиків.
  • 4. Розмір сковорідки слід підбирати під розмір конфорки. Якщо сковорідка буде більше, то може пригоріти середина млинчика. Якщо менше – пригорять краю. Краще всього використовувати стару чавунну сковороду. Головне, щоб вона була з рівною гладкою поверхнею.
  • 5. Тісто зручно розливати за допомогою черпака. Сковорода береться під нахилом і повільно повертається, щоб тісто рівномірно заповнило всю поверхню.
  • 6. Перевертається блін після появи на його поверхні бульбашок. Якщо нижня сторона пережаривается, то потрібно трохи зменшити вогонь. Для підсмажування одного боку потрібно приблизно півхвилини.
  • 7. Щоб перевертати млинці, краще всього використовувати тонку дерев’яну лопатку.
  • 8. Для підтримки температури млинців, їх можна складати в теплу посудину і накривати рушником.
  • 9. Млинці з начинкою краще випікати більш щільними.
  • 10. Якщо ви не хочете, щоб тісто застигло на посуді, краще помити її відразу після приготування.
  • 11. Не турбуйтеся, якщо у вас відразу не ідеальні млинці, все приходить з досвідом.

Дивіться також:

Чому млинці прилипають до сковороди?

Тісто для пирога без дріжджів

Рецепт гарбуза в мікрохвильовці

Прокрутка до верху