Як зробити топлене масло – 7 рецептів приготування в домашніх умовах в мультиварці, в духовці і на плиті

Топлене масло дхі

Описаний нижче варіант дозволяє приготувати не класичне, а ароматизоване масло дхі. Воно має приголомшливий смак і запах, покращує будь приготоване блюдо.

Інгредієнти:

  • джира – 1,5 ст. л.;
  • масло – 730 – 750 г;
  • каррі.

Приготування:

  • Порізати вершковий жир шматочками і відправити в глибоку товстостінну ємність.
  • Залишити продукт на кілька годин при кімнатній температурі до розм’якшення.
  • Відправити ємність на середній вогонь. Розтопити продукт, періодично помішуючи для однорідності.
  • Після закипання жиру зменшити вогонь до мінімуму. Томити продукт при легкому кипінні.
  • Коли на поверхні почне збиратися пінка, масло потрібно опустити мішечок з загорнутими іншими інгредієнтами. Краще всього зробити його з марлі.
  • Залишити масу в спокої на кілька годин на плиті.
  • Зняти пінку. Надалі її можна використовувати, наприклад, для приготування плову. Процідити масло, видаливши марлевий мішечок.

Зберігати в холоді. Для цього однакового підійде і нижня полиця холодильника, і погріб, і морозилка і навіть зимовий балкон.

Дивіться також:  Кров’яна ковбаса – 6 рецептів приготування в домашніх умовах