Топлене масло дхі
Описаний нижче варіант дозволяє приготувати не класичне, а ароматизоване масло дхі. Воно має приголомшливий смак і запах, покращує будь приготоване блюдо.
Інгредієнти:
- джира – 1,5 ст. л.;
- масло – 730 – 750 г;
- каррі.
Приготування:
- Порізати вершковий жир шматочками і відправити в глибоку товстостінну ємність.
- Залишити продукт на кілька годин при кімнатній температурі до розм’якшення.
- Відправити ємність на середній вогонь. Розтопити продукт, періодично помішуючи для однорідності.
- Після закипання жиру зменшити вогонь до мінімуму. Томити продукт при легкому кипінні.
- Коли на поверхні почне збиратися пінка, масло потрібно опустити мішечок з загорнутими іншими інгредієнтами. Краще всього зробити його з марлі.
- Залишити масу в спокої на кілька годин на плиті.
- Зняти пінку. Надалі її можна використовувати, наприклад, для приготування плову. Процідити масло, видаливши марлевий мішечок.
Зберігати в холоді. Для цього однакового підійде і нижня полиця холодильника, і погріб, і морозилка і навіть зимовий балкон.