М’який шашлик з яловичини
Необхідні продукти:
- яловича вирізка (філейна частина, шия) — 2,6 кг;
- ріпчаста цибуля — не менше 2 кг;
- пучок петрушки;
- спеції для шашлику з сіллю;
- коріандр, прованські трави;
- рослинна олія;
- 0,5 лимона;
- 1 ківі.
Приготування:
- Яловичину очистити від пліви, помити, просушити серветками і нарізати шматочками.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, змішуємо його з м’ясом, не шкодуючи тиснемо руками.
- Додаємо до м’яса нарізану петрушку, спеції, олія, видавлюємо сік лимона, добре перемішуємо.
- Солити шашлик за 15 хвилин до смаження. З приводу ківі, теж існує важливий момент, його додають за 1,5 години до смаження шашлику, інакше м’ясо буде не смачним. Ківі очистити і дрібно шаткують, перетирають з м’ясом і відправляють м’ясо у прохолодне місце.
- Щоб вийшов смачний шашлик за короткий термін, ставте його під гніт, тоді воно швидше промаринується.