Як зробити яловичину м’якою і соковитою – 7 рецептів приготування

М’який шашлик з яловичини

Необхідні продукти:

  • яловича вирізка (філейна частина, шия) — 2,6 кг;
  • ріпчаста цибуля — не менше 2 кг;
  • пучок петрушки;
  • спеції для шашлику з сіллю;
  • коріандр, прованські трави;
  • рослинна олія;
  • 0,5 лимона;
  • 1 ківі.

Приготування:

  • Яловичину очистити від пліви, помити, просушити серветками і нарізати шматочками.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, змішуємо його з м’ясом, не шкодуючи тиснемо руками.
  • Додаємо до м’яса нарізану петрушку, спеції, олія, видавлюємо сік лимона, добре перемішуємо.
  • Солити шашлик за 15 хвилин до смаження. З приводу ківі, теж існує важливий момент, його додають за 1,5 години до смаження шашлику, інакше м’ясо буде не смачним. Ківі очистити і дрібно шаткують, перетирають з м’ясом і відправляють м’ясо у прохолодне місце.
  • Щоб вийшов смачний шашлик за короткий термін, ставте його під гніт, тоді воно швидше промаринується.
Дивіться також:  Соус для макаронів – 9 рецептів приготування