Гречана крупа або ядриця _ сорт крупи з гречки. Вважається, що гречка – зернова культура російського походження, її батьківщина е Алтай, хоча деякі джерела стверджують, що гречку почали першими вирощувати на Гімалаях. Що ж не буде сперечатися. Гречка росте в краях з помірним, вологим кліматам, її посіви часто знаходяться біля водойм, що робить культуру вологолюбною.
У сучасному житті з гречки готують насамперед каші на сніданок з маслом, з –за низької калорійності, вони знайшли застосування до за.втраку. так само з неї готують чудові другі страви до обіду з грибами, лівером, биточки, а то й , просто, крнир до м’ясних та курячих страв.
Гречка, зварена на воді
Інгредієнти для гречаної кущі на воді.
- гречана крупа – 1 склянка,
- вода – 2 ст.,
- сіль за смаком.
Приготування розсипчастої гречаної каші на воді.
Як відомо, що гречка – вологолюбна культура, значить її зерна перед вживанням слід трохи прожарити на сковороді, щоб пішла волога і каша була розсипчастою..
Як зварити гречану кашу в пропорціях. Каструлю влити воду, всипати в неї сіль. Засипати в підсолений окріп промиту і підсушену на сковороді крупу і варити до м’якості зерна і випаровування всієї води.
Гарячу кашу полити вершковим маслом, накрити кришкою, загорнути в ковдру і дати дійти 1 – 1.5 години.
Гречана каша, запечена з грибами та сиром
Інгредієнти для запечена з грибами та сиром гречаної каші:
- гречана крупа – 2 ст.,
- грибний бульйон – 4 ст.,
- гриби – 250 гр.,
- цибуля – 60 гр.,
- масло рослинне – 80 гр.,
- сир – 90 гр.,
- спеції.
Приготування гречаної каші, запечена з грибами та сиром.
Печериці очистити, промити і відварити до готовності. Гриби вийняти з каструлі, а бульйон процідити. Потім гриби порізати соломкою і обсмажити на олії.
Підготовлений цибулю тонко нашаткувати і обсмажити.
У гарячий бульйон висипати промиту гречку і зварити розсипчасту кашу
У сотейник викласти кашу, гриби і цибулю, посолити, поперчити і добре перемішати.
Сир твердих сортів натерти і посипати їм вміст сотейника.
Запікати гречану кашу з грибами і сиром до розплавлення сиру.
Запіканка з гречаної каші з курячими сердечками
Інгредієнти для гречаної запіканки з курячими сердечками:
- гречка – 1 ст.,
- вода – 400 мл,
- курячі сердечка – 250 р.,
- цибуля – 1 головка,
- масло вершкове – 80 гр.,
- яйця – 3 шт.,
- Для соусу:
- борошно – 1 ст. л.,
- олія – 1 ст. л.,
- бульйонний кубик – 0.5 шт.,
- жовток – 1 шт.,
- яйця – 1 шт.,
- зелень кропу – 10 гр.
Давно помічено, що гречана каша чудово поєднується з лівером і пташиними потрохами. Пропонуємо прекрасне блюдо для вечері. Легке і в теж час досить ситне.
Приготування гречаної запіканки і курячими сердечками
Крупу промити і зварити розсипчасту кашу.
Курячі сердечка порізати навпіл, промити, промокнути кухонним рушником і обсмажити в олії.
Цибуля обробити, порізати невеликими кубиками і теж злегка підсмажити.
У кашу додати обсмажені сердечка і цибулю, сіль, перець, вбити пару яєць і гарненько перемішати.
Жаровню обмазати маслом і перекласти в неї кашу з сердечками., розрівняти і покрити зверху збитим яйцем. Поставити в духовку і випікати до утворення глянцевою скоринки.
Приготувати соус. Для цього підсмажити борошно з маслом до жовтого кольору. Розвести в окропі бульйонний кубик і вилити його в борошно. Соус перемішати і варити до густоти.
Яйце, зварене круто розім’яти виделкою, додати подрібнений кріп , викласти в соус і енергійно перемішати.
Подати до столу запіканку, а поруч в соуснику білий соус.