Як зварити гречку на воді | Рецепт

Гречана крупа або ядриця _ сорт крупи з гречки. Вважається, що гречка – зернова культура російського походження, її батьківщина е Алтай, хоча деякі джерела стверджують, що гречку почали першими вирощувати на Гімалаях. Що ж не буде сперечатися. Гречка росте в краях з помірним, вологим кліматам, її посіви часто знаходяться біля водойм, що робить культуру вологолюбною.

У сучасному житті з гречки готують насамперед каші на сніданок з маслом, з –за низької калорійності, вони знайшли застосування до за.втраку. так само з неї готують чудові другі страви до обіду з грибами, лівером, биточки, а то й , просто, крнир до м’ясних та курячих страв.

 

Гречка, зварена на воді

Інгредієнти для гречаної кущі на воді.

  • гречана крупа – 1 склянка,
  • вода – 2 ст.,
  • сіль за смаком.

Приготування розсипчастої гречаної каші на воді.

  • Як відомо, що гречка – вологолюбна культура, значить її зерна перед вживанням слід трохи прожарити на сковороді, щоб пішла волога і каша була розсипчастою..
  • Як зварити гречану кашу в пропорціях. Каструлю влити воду, всипати в неї сіль. Засипати в підсолений окріп промиту і підсушену на сковороді крупу і варити до м’якості зерна і випаровування всієї води.
  • Гарячу кашу полити вершковим маслом, накрити кришкою, загорнути в ковдру і дати дійти 1 – 1.5 години.
  •  

    Гречана каша, запечена з грибами та сиром

    Інгредієнти для запечена з грибами та сиром гречаної каші:

    • гречана крупа – 2 ст.,
    • грибний бульйон – 4 ст.,
    • гриби – 250 гр.,
    • цибуля – 60 гр.,
    • масло рослинне – 80 гр.,
    • сир – 90 гр.,
    • спеції.

    Приготування гречаної каші, запечена з грибами та сиром.

  • Печериці очистити, промити і відварити до готовності. Гриби вийняти з каструлі, а бульйон процідити. Потім гриби порізати соломкою і обсмажити на олії.
  • Підготовлений цибулю тонко нашаткувати і обсмажити.
  • У гарячий бульйон висипати промиту гречку і зварити розсипчасту кашу
  • У сотейник викласти кашу, гриби і цибулю, посолити, поперчити і добре перемішати.
  • Сир твердих сортів натерти і посипати їм вміст сотейника.
  • Запікати гречану кашу з грибами і сиром до розплавлення сиру.
  • Дивіться також:  Рецепт швидкого приготування тіста для пиріжків

     

    Запіканка з гречаної каші з курячими сердечками

    Інгредієнти для гречаної запіканки з курячими сердечками:

    • гречка – 1 ст.,
    • вода – 400 мл,
    • курячі сердечка – 250 р.,
    • цибуля – 1 головка,
    • масло вершкове – 80 гр.,
    • яйця – 3 шт.,
    • Для соусу:
    • борошно – 1 ст. л.,
    • олія – 1 ст. л.,
    • бульйонний кубик – 0.5 шт.,
    • жовток – 1 шт.,
    • яйця – 1 шт.,
    • зелень кропу – 10 гр.

    Давно помічено, що гречана каша чудово поєднується з лівером і пташиними потрохами. Пропонуємо прекрасне блюдо для вечері. Легке і в теж час досить ситне.

    Приготування гречаної запіканки і курячими сердечками

  • Крупу промити і зварити розсипчасту кашу.
  • Курячі сердечка порізати навпіл, промити, промокнути кухонним рушником і обсмажити в олії.
  • Цибуля обробити, порізати невеликими кубиками і теж злегка підсмажити.
  • У кашу додати обсмажені сердечка і цибулю, сіль, перець, вбити пару яєць і гарненько перемішати.
  • Жаровню обмазати маслом і перекласти в неї кашу з сердечками., розрівняти і покрити зверху збитим яйцем. Поставити в духовку і випікати до утворення глянцевою скоринки.
  • Приготувати соус. Для цього підсмажити борошно з маслом до жовтого кольору. Розвести в окропі бульйонний кубик і вилити його в борошно. Соус перемішати і варити до густоти.
  • Яйце, зварене круто розім’яти виделкою, додати подрібнений кріп , викласти в соус і енергійно перемішати.
  • Подати до столу запіканку, а поруч в соуснику білий соус.
  • Прокрутка до верху