Як зварити курячий суп – 8 рецептів смачного супу в мультиварці або в каструлі

Не знаєте, як зварити курячий суп? Не біда! Швидко і просто приготувати таке перше страву до обіду допоможуть наші рецепти. А урізноманітнити звичайний суп з куркою можна за допомогою додаткових інгредієнтів і маленьких хитрощів, про які ви дізнаєтеся в самому кінці статті.

Як зварити курячий суп у каструлі

Інгредієнти:

• курка;
• 600 г картоплі;
• жменя макаронів або локшини;
• морква молода;
• головка цибулі;
• соняшникова олія для обсмажування овочів;
• сіль йодована, лаврове листя.

Спосіб приготування:

1. Курку заливають джерельної або відфільтрованої водою і ставлять варити на середньому вогні.
2. Як тільки рідина закипить, знімають піну і залишають варитися бульйон далі, трохи зменшивши нагрів.
3. Солять, додають запашні спеції та кидають лаврове листя.
4. Картоплю обчищають, нарізають кубиками і теж викладають в бульйон.
5. Моркву пропускають через тертку. Звільняють від лушпиння цибулину і ці овочі теж відправляють в каструлю з куркою.
6. Наприкінці варіння додають макаронні вироби. Після цього тримають страву на плиті ще 3 – 5 хвилин і вимикають нагрівання. Дають супу трохи настоятися.

З грибами в мультиварці

Інгредієнти:

• половина тушки курки;
• двісті п’ятдесят грам грибочків;
• картопля молода – 4 великих;
• цибуля (ріпчаста);
• масло (вершкове);
• сіль поварена харчова, приправи, лаврові листочки;
• свіжа зелень – в залежності від уподобань;
• сметана нежирна.

Готуємо суп в мультиварці:

1. Курку розбирають, розрізають на порційні шматочки і наповнюють ними чашу мультиварки.
2. Наливають воду (краще джерельну) і починають готувати на режимі приготування супу. Можна використовувати режим «Курка» – в залежності від моделі мультиварки.
3. В цей час готуємо гриби. Промивають, відкидають, а коли вода зійде, нарізають.
4. Обсмажують на вершковому маслі, не забувши посолити і додати покришений цибулю.
5. У готовий бульйон закидають підготовлені гриби, терту моркву і картоплю, нарізану кубиками.
6. Солять, приправляють спеціями.
7. Закривають кришкою і доводять до готовності, встановивши відповідний режим.

Самий смачний курячий суп – свіжоприготований. Тому варіть його в тій кількості, яке ви, ваші сім’я або гості зможуть з’їсти відразу. Настоявшийся суп з куркою втрачає свій аромат, бульйон стає не таким прозорим, а вермішель може розкиснути.

Дивіться також:  Рецепт приготування курячого рулету

Картопляне перша страва

Інгредієнти:

• 550 – 600 грам курки;
• 8 – 10 картоплин;
• дві репчатых цибулини;
• велика морквина;
• сіль йодована дрібна, лаврове листя.

Спосіб приготування:

1. Насамперед обробляють курку, видаляють кишки і зайвий жир.
2. Варять курячий бульйон, видаляючи пінку.
3. З картоплі знімають шкірку ножем для чищення овочів, коренеплоди нарізують на брусочки.
4. Цибулини звільняють від лушпиння і цілими додають в бульйон.
5. Моркву нарізати кружальцями або крупною соломкою. Додають в суп, за бажанням, попередньо обсмаживши на сковороді.
6. Бульйон солять, додають лаврушки і спеції за бажанням і смаком.
7. Блюдо повинне вийти чимось середнім між першим і другим. Саме тому картоплю для його приготування нарізати крупно.

Курячий суп з вермішеллю

Інгредієнти:

• півкілограма курки;
• 600 – 700 р картоплі;
• дрібна вермішель;
• яйце;
• цибулина;
• запашний перець, зелень.

Спосіб приготування:

1. З курки варять жирний бульйон. Як тільки він починає закипати, не забувають знімати пінку.
2. Ножем для чищення овочів знімають шкірку з картоплі, подрібнюють його (кубиками, соломкою, брусками – за власним смаком) і кидають у вируючий бульйон.
3. Солять його, викладають очищену цілу цибулину і перець горошком.
4. За три хвилини до готовності в суп кладуть жменю дрібної вермішелі. Як тільки він закипить, нагрів відразу вимикають.

Якщо вермішель навіть злегка не доварилась, вона «дійде» через кілька хвилин. Намагаючись довести її до готовності в киплячому бульйоні, можна перетворити суп в кашу.

Для різноманітності смаку після вермішелі можна також додати в бульйон збите яйце. Тільки не всі одразу, а акуратно, краплями. Подають курячий суп дрібно накришеною свіжою зеленню.

З плавленим сиром

Інгредієнти:

• курячі стегенця;
• морква молода;
• помідор свіжий;
• 4 невеликі цибулини;
• 5 ст. ложок борошна;
• плавлений сир (заморожений);
• сметана нежирна;
• 5 жовтків;
• зелень петрушки;
• перець в порошку, дрібна сіль.

Дивіться також:  Гороховий суп — класичний рецепт

Спосіб приготування:

1. Варять курячий бульйон.
2. Цибуля звільняють від лушпиння, нарізають, змішують з тертою морквою і подрібненим томатом на сковорідці. Обсмажують.
3. Додають борошно, розведене з водою.
4. Солять, приправляють, перемішують і варять майже до готовності.
5. За кілька хвилин до закінчення варіння насипають тертий плавлений сир.
6. У готовий, трохи охолоджений суп можна влити суміш яєчних жовтків зі сметаною. А вже при подачі до столу його посипають дрібно рубаною зеленню.
Готову страву можна прикрасити скибочкою помідора і половинками «крутого» яйця.

Готуємо з галушками

Інгредієнти:

• 3 – 4 курячих стегенця;
• кілька картоплин;
• курячі яйця;
• 3 – 4 ст. ложки білого борошна;
• ціла цибулина;
• морква невелика.

Спосіб приготування:

1. Курячі стегенця промивають, кладуть у каструлю і варять бульйон.
2. Ножем для чищення овочів чистять картоплю, нарізати її шматочками, а при напівготовності курки з’єднують з бульйоном.
3. Цибулю можна додати цілим. Але краще його дрібно нарізати і обсмажити з тертою морквиною. Обсмажування додають в бульйон.
4. Яйця збивають вінчиком або виделкою, всипають борошно і трохи солять. Повинна вийти маса середньої густоти.
5. За кілька хвилин до закінчення варіння супу з неї формують галушки: невеликий ложкою тісто додають у вируючий бульйон.
6. Галушки повинні спливти і доварити, після чого суп солять, додають лавровий лист і перець горошком.
7. Вимикають вогонь. Перед обідом суп повинен трохи постояти.

Рисовий суп з куркою

Інгредієнти:

• 1 кг овочів (картопля, морква, селера, зелений горошок);
• куряче м’ясо;
• головка ріпчастої цибулі;
• чверть склянки рису;
• 4 ст. ложки вершкового масла;
• зелень петрушки, кропу;
• сіль.

Спосіб приготування:

1. Куряче м’ясо розбирають і ставлять варити.
2. На розтопленому маслі обсмажують, постійно помішуючи, дрібно нарізані овочі і лук. Додають трохи гарячої води і тушкують під кришкою.
3. З’єднують овочеву суміш з бульйоном, додають горошок, промитий рис і продовжують варити.
4. За 5 хвилин до закінчення приготування страви солять і приправляють.
5. Перед подачею до столу його посипають свеженарезанной зеленню.

Суп з локшиною на курячому бульйоні

Інгредієнти:

• м’ясо курки;
• цибулина;
• морква;
• локшина домашня;
• спеції, сіль.

Дивіться також:  Рецепт фаршированих помідорів в томатному соусі

Спосіб приготування:

1. Курку миють, нарізають на кілька великих шматків, які складають у каструлю, заливають водою і варять.
2. По готовності шумівкою дістають курятину з бульйону, дають їй охолонути і відокремлюють м’ясо від кісточок.
3. Розділене м’ясо знову додають в бульйон і доводять до кипіння.
4. Закидають терту моркву і цілу цибулину, приправляють і солять.
5. Через кілька хвилин всипають локшину домашнього приготування. Її не обов’язково робити самостійно, вона продається в магазинах.
6. Як тільки суп закипить, нагрів відразу вимикають.
7. За бажанням, в кінці варіння з допомогою чайної ложки можна додати в нього збите сире яйце.
Суп з локшиною їдять відразу, інакше, коли він постоїть, лапша розкисає і суп густіє.

Секрети, як зварити прозорий курячий бульйон

Перше правило: щоб зварити прозорий курячий бульйон, важливо своєчасно знімати шумівкою піну.

Але існує і ще кілька простих рекомендацій, які допоможуть досягти бажаного результату:
1. Рекомендується зливати перший бульйон, не доводячи його до кипіння. Потім заливати м’ясо чистою водою і знову варити.
2. Якщо ви «переглянули» піну, не турбуйтеся, а просто процідіть бульйон по готовності через сито або марлю.
3. Чим менше ви заважаєте суп під час приготування, тим прозоріше буде бульйон. І, звичайно, важливо не переварити картоплю і вермішель.
4. Для гарного кольору бульйону додайте в нього трохи рослинного масла. Це додасть супу красивий золотистий відтінок.
5. Бульйон вийде більш прозорого кольору з охолодженої курятини, а не замороженою.
6. Якщо ви любите «чистий» бульйон, додайте в нього цибулю і моркву в цілому вигляді, а не в подрібненому.
7. Курку також можна варити цілком, а по готовності відокремлювати від кісточок і в подрібненому вигляді знову відправляти в каструлю.
Суп з курки, мабуть, саме просто перше блюдо, яке підходить для того, щоб «набити руку» молодої господині. Пробуйте і у вас завжди на столі буде гарячий обід — без вишукувань, зате корисно і смачно.

Прокрутка до верху