Як зварити перлову кашу рецепт

Перлова крупа ще в давнину використовувалася в якості їжі. Її колір і форма зерен дуже нагадували перлину перл, і тому люди дали їй відповідну назву. У каші міститься багато вітамінів всіх груп, заліза, йоду, фосфору, кальцію і амінокислота лізин. Амінокислота необхідна для засвоєння кальцію організмом, захисту людей від вірусів і формування колагену за допомогою інших мікроелементів.

Для приготування перлової крупи знадобиться трохи більше часу, ніж для інших видів круп. Як смачно зварити перлову кашу? Під час приготування можна додавати до неї цукор або обійтися без нього. Основою її може стати молоко, вода, бульйон (м’ясний, овочевий, грибний). В якості добавки під час приготування використовується вершкове масло.

Попередня підготовка продуктів

 

Крупа повинна полежати в замоченому стані півдня або всю ніч. Каструля заливається водою (з розрахунком на один стакан перловки – літр води), що додається крупа і залишають на 12 годин. Після цього процес приготування такий же, як і в інших каш. Іноді зерна підсмажують перед приготуванням. Вариться каша близько 60 хвилин. Можна варити півгодини, а потім у теплому місці залишити її «доходити». За допомогою водяної бані, каша готується близько 6 годин.

 

 

Як варити перлову кашу смачно

 

 

Поки вода з кашею не закипіла, її треба варити у відкритій каструлі. Після закипання каструля накривається кришкою і ставиться у велику каструлю з водою. За допомогою водяної бані закінчуємо приготування каші.

За цим способом каша не підгорить і не осяде. А готувати її ще простіше, можна не спостерігати за нею весь час і не підливати воду. За допомогою водяної лазні для приготування каші необхідно 6 годин, але вам не потрібно знаходитися поруч з нею. У цей час можна зайнятися приготуванням начинки для додавання в кашу.

Дивіться також:  Рецепт смаженої картоплі на сковороді

Начинку необхідно готувати враховуючи неповторний смак крупи. Зазвичай готова каша викладається на тарілку, заправляється маслом і добре перемішується. Можна додати гриби в кашу. Їх потрібно для початку відварити, а бульйон використовувати для приготування перловки. Так у неї з’явиться аромат грибів і чудовий смак. В якості начинки використовувати тушковані гриби з цибулею.

 

 

Перловка з м’ясом і грибочками

Час приготування – півтори години.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для перловки з м’ясом і грибочками:

  • Один стакан перловки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • 200 грам будь-якого м’яса.
  • Свіжі гриби – 200 грам.
  • 50 грам вершкового масла.
  • Кілька ложок рослинного масла.
  • Сіль і спеції.
  • Приготування перловки з м’ясом і грибочками

    Попередньо замоченная крупа настоюється ніч. На наступний день крупа промивається водою, а зайва рідина зливається. Каструля заливається кип’яченою водою, в неї додається крупа, олія вершкове масло і сіль. Завдяки маслу зернятка крупи не злипнуться. Вариться каша на невеликому вогні до зникнення всієї рідини, крупа повинна загуснути. Далі каструля закутується в ковдру на кілька годин.

    Окремо потрібно приготувати начинку. Нарізані на дрібні шматочки цибулю з нарізаним соломкою м’ясом обсмажуємо, додаємо грибочки. Гриби нарізати будь-яким способом. Начинка додається до каші, і гаситься з нею протягом 15 хвилин.

    Прокрутка до верху