Класична рисова каша на молоці
Рисова каша на молоці – смачна і дуже корисна страва. Готується вона частіше з круглого рису, який відрізняється відмінною в’язкістю та клейкість. Перед варінням крупу потрібно ретельно промити під проточною водою.
Незважаючи на те, що каша в підсумку буде молочна, відварювати рис спочатку потрібно у воді. Якщо відразу варити крупу в молоці, вона буде довше готуватися, втративши під час варіння велику частину корисних речовин.
До того ж молоко може випаруватися, що призведе до підгоряння рису і зіпсованості страви в підсумку.
Готується молочна каша досить швидко – близько 35 хвилин. Якщо правильно виконати всі дії, вона вийде легкою і ароматною, корисною і поживною.
Вариться страва з наступних інгредієнтів:
- рис – 200 г;
- молоко – 700 мл;
- масло вершкове;
- сіль і цукор.
Промиту крупу потрібно залити водою, в пропорції 1:2, поставити на вогонь і варити до повної готовності зерен. Варений рис відкидається на друшляк, щоб стекла вода. При бажанні його можна промити, але не обов’язково.
Окремо в глибокій ємності слід закип’ятити молоко, додати сіль (небагато) і цукор за смаком, після чого висипати попередньо відварену крупу. Готувати після цього кашу треба на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.
Щоб молоко в процесі варіння не википіло і не запачкало плиту, потрібно верхні борти каструлі змастити вершковим маслом.
У готове блюдо потрібно додати масло і подати до столу. При бажанні можна поліпшити смак страви медом, варенням або сухофруктами.