Як зварити рисову кашу – 10 рецептів приготування смачної каші

Як приготувати для дітей?

Рисова каша – корисний і легкозасвоюваний злак, рекомендований дітям з перших днів життя. Багато адаптовані суміші готуються з додаванням обробленої крупи – вони замінять материнське молоко і допоможуть дитині налагодити стілець, особливо при схильності до частих розладів. З 4-5-ти місяців життя дитині можна варити кашу вдома, правильно підбираючи пропорції води, молока і крупи.

Спочатку, щоб перевірити реакцію дитячого організму, кашу вводять в раціон маленькими порціями. Приготувати його досить просто, використовуючи:

  • мелений рис – 15-25 г;
  • вода – 120 мл;
  • молоко (якщо немає алергії).

Фахівці радять починати прикорм з гречаної каші і тільки після готувати рисовий складу. Спочатку крупа відварюється на воді, без додавання солі, спецій і масла. Вода повинна бути спеціальною для дітей.

Попередньо крупа перед помелом промивається, після пропускається через кавомолку, заливається водою і вариться на повільному вогні до загустіння суміші. Остудивши продукт до необхідної температури, можна дати дитині спробувати, поспостерігавши після за його стільцем і шкірним покривом. Якщо не буде ознак алергічної реакції, запору, то кашу можна сміливо вводити в раціон.

Після 6-7 місяців від народження варити білий злак малюкам можна на молоці. Спочатку воно розводиться з водою в пропорції 1:4, після кількість води поступово скорочується, а крупи – збільшується. Приблизно з 1 року, коли у дитини з’являться кілька зубів, можна відварювати цілісний рис, додаючи в нього трохи масла, солі, цукру. Добре поєднувати продукт з соусным кабачком або гарбузом, відварюючи їх і перемелюючи після в пюре.

Дивіться також:  Як посмажити курячі ніжки на сковороді – 5 смачних рецептів
Прокрутка до верху