Смачний рецепт з куркою
Для приготування ситного страви слід запастися:
- рисом – 200 г;
- курячим філе або будь-який інший частиною птиці – 500 г;
- водою – 800 мл;
- цибулею ріпчастою, морквою – по 1 шт.;
- рослинним маслом;
- сіллю;
- часником;
- спеціями, лаврушкой.
Спочатку м’ясо промивається, обробляється на порційні шматочки. Цибулю дрібно нарізається, морквина натирається на крупній тертці, часник подрібнюється ножем.
На розпеченій сковороді слід трохи обсмажити часник, додати до нього цибулю і після обсмажування овочів морква. Далі до овочів опускаються шматочки м’яса і обсмажуються на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Коли м’ясо буде добре обсмаженим, з красивою рум’яної шкірочки, потрібно залити його водою (якщо ємність маленька, то продукти перекладають в каструлю і після заливаються рідиною). Після закипання води додається промита крупа, спеції і каша вариться до набухання зерен. Готову страву потрібно злегка тушкувати під кришкою і подати до столу.