Як зварити розсипчастий рис в мультиварці?

Сьогодні ми дізнаємося, як правильно зварити розсипчастий рис в мультиварці. Розрахувати пропорції води і рису, при його приготуванні – найчастіше стає дуже складним завданням. Також важливим фактором є і температура варіння. Тільки при правильному дотриманні всіх цих технологій, рис виходить смачним і розсипчастим. А впоратися з цим завданням, сучасним господиням допоможе мультиварка. Цей чудовий прилад, так легко увійшов у наше життя і став чудовим помічником на кухні, не тільки для приготування рису, але і інших страв.

 

Покроковий рецепт приготування розсипчастого рису в мультиварці

Інгредієнти для приготування рису в мультиварці:

  • склянку рису;
  • три склянки води.
  •  

     

    Приготування розсипчастого рису в мультиварці:
    Крок перший
    Рис необхідно перебрати і добре промити. Для цієї страви краще всього використовувати довгозерний сорт, але не пропарений, а звичайний. Замочувати його не потрібно, так як у підсумку він виходить розвареним і заливати гарячою водою теж не варто, тому що псуються його смакові якості.
    Крок другий
    Підготовлену крупу викладаємо в чашу мультиварки, заливаємо водою, додаємо сіль і цукор за смаком, при бажанні можна додати спеції. Ретельно все перемішуємо. Замість води можна використовувати будь-м’ясний бульйон. Це все залежить від уподобань і смакових якостей кожної людини.

     

    Крок третій
    Вибираємо режим приготування. У різних мультиварках, режими також можуть бути різні. На одних це буде кнопка під назвою «Пароварка», на інших «Каша», на третє «Плов». Все залежить від моделі пристрою. Час при кожному режимі встановлюється автоматично, але в цілому, становить 30 – 40 хвилин. Під час приготування чіпати рис не можна. Ні в якому випадку не потрібно відкривати кришку і помішувати, від цього він тільки перетворитися на кашу.

    Дивіться також:  Лосось, запечений в духовці – Рецепт з фото

     

    Крок четвертий
    Після звукового сигналу, що оповідає про закінчення приготування, необхідно покласти в блюдо шматочок олії, закрити кришку і обов’язково дати постояти ще хвилин 10. За цей час рис пропарится і стане надзвичайно смачним і розсипчастим, а зайва рідина випарується. Потім необхідно відключити мультиварку, залишати на автоподогреве її не можна, рис в такому випадку просто розваритися.
    Ось так просто і швидко можна приготувати смачний і дуже корисний гарнір, який ідеальний для рибних, м’ясних і овочевих страв. Приготування розсипчастого рису в мультиварці, без особливих зусиль дозволяє добитися ефекту зернятко до зернятка, чого дуже важко досягти при приготуванні цієї крупи на плиті.

     

     

    Зверніть увагу на такі страви:

    Йогурт в мультиварці

    Яблучний пиріг в мультиварці

    Картопля в мультиварці

    Тісто на чебуреки

    Крем Шарлотт для торта

    Приємного Вам апетиту! ♥ 🙂