Як зварити сосиски в каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці – 6 способів смачно і красиво варити сосиски

Здавалося б, що може бути, ніж зварити собі на сніданок або обід сосиски? Блюдо просте, але й у простоті є свої нюанси. Тому початківцям домогосподаркам, холостякам і студентам не завадить знати корисні хитрощі в приготуванні сосисок.

Як зварити сосиски в каструлі на плиті

Незважаючи на те, що ковбасний виріб в приготуванні просте і нехитре, при варінні часто трапляються казуси. Якщо переварити виріб, то воно лопне і вивариться, втративши повністю смаку, а недоварене буде сирим.

Варто враховувати, що сосиски в оболонці з плівки і натуральної сировини варяться різний час:

  • для варіння у каструлі ковбасні вироби необхідно опустити в киплячу воду і варити до повної готовності. Для цих цілей підійде невелика каструля, кухлик або сотейник. З нього навіть простіше витягувати з допомогою щипців або вилки, не пошкодивши оболонку;
  • сосиски в целофановій плівці краще очистити перед варінням. У гарячому стані важко зняти оболонку і не обпектися. Очищені ковбаски опустити в окріп і варити 3-4 хвилини на середньому вогні;
  • ковбаси в натуральній оболонці очищення не підлягають. Варяться вони по часу стільки ж.

Перетримувати ковбасні вироби в гарячій воді не слід. Будь напівфабрикат з м’яса – це майже готову страву, яким потрібно лише кілька хвилин до повної готовності. Тривала термічна обробка призведе до того, що страва втратить свої смакові якості.

Технологія варіння в мультиварці

Мультиварка стала практично універсальним кухонним гаджетом. З її допомогою можна приготувати будь-яку страву. І сосиски не виняток.

Для відварювання потрібно взяти:

  • сосиски – 6 штук;
  • вода – 3 мірні склянки.

Якщо ковбасні вироби в штучній плівки, її необхідно видалити перед термічною обробкою. Білкову оболонку видаляти не потрібно. Підготовлені ковбаски рівномірно розподілити в мультиварці, влити воду і прикрити кришкою. Страву необхідно готувати на режимі «парова варка», 10 хвилин після того, як вода почне кипіти.

Дивіться також:  Яловича печінка смажена – 7 смачних рецептів приготування

Простий спосіб готування в мікрохвильовій печі у воді

Для найпростішого способу варіння сосисок в мікрохвильовій печі потрібно таке:

  • сосиски – 6 штук;
  • вода – 2 л;
  • лаврове листя, перець і сіль – за смаком;
  • спеціальна скляна посуд для готування в мікрохвильовій печі.

В скляну каструлю або миску налити воду і покласти туди сосиски. Якщо вони в штучній оболонці, то перед приготуванням її необхідно зняти після сильного нагрівання целофан стиснеться і буде незручно його знімати. Кількість води регулювати в залежності від того, чи покриває вона повністю ковбасні вироби, якщо не вистачає, то долити ще.

Додати у воду лавровий лист, перець і сіль, інші спеції за смаком. Поставити ємність у піч, або виставити режим «розігрів», або «варіння м’яса». Якщо вибрано розігрів, то готувати сосиски на повній потужності 3-4 хвилини. При більшій кількості продукту, час готування слід збільшити. На режимі «варіння м’яса» готувати сосиски не більше 5 хвилин.

По закінченню готування злити воду, викласти ковбаски на тарілку і приправити за смаком кетчупом, гірчицею, майонезом або будь-яким іншим соусом.

Готуємо з використанням пароварки

Пароварка – ідеальний інструмент для тих, хто віддає перевагу готувати максимально здорові страви. Так чому б не приготувати парові сосиски

Для цього необхідні наступні інгредієнти:

  • сосиски або сардельки – 5-6 штук;
  • вода – 0.6-0.7 л (залежить від марки пароварки і її місткості).

Процес готування почати з очищення ковбасних виробів від плівок. Якщо оболонки натуральні, то їх можна не видаляти з виробу. Викласти сосиски в кошик пароварки, заповнити ємність для води, поставити зверху кошик з сосисками і закрити кришку. В залежності від марки техніки, виставити відповідний режим і час. Підійде режим готування м’яса та м’ясних виробів, час – 10-12 хвилин. Час відраховувати після того, як почне кипіти вода. Після закінчення варіння акуратно дістати сосиски і подавати з крупами, картоплею або овочевим гарніром.

Дивіться також:  Як приготувати горбушу - 10 смачних рецептів соковитої та мякої горбуші

Як правильно варити заморожені сосиски

Незаперечний плюс м’ясних напівфабрикатів в тому, що без найменшого збитку можна піддавати їх заморожування. При цьому немає жодної шкоди для смаку і структури продукту. Розморожувати ковбаски перед варінням абсолютно необов’язково. Їх можна викладати в киплячу воду в замороженому стані. Час приготування при цьому збільшується до 15 хвилин після повторного закипання.

Оригінальне приготування сосисок зі спагеті

Набридли звичайні спагетті з сосисками? Можна приготувати оригінальне і незаезженное блюдо спагетті а-ля піца.

Необхідні інгредієнти доступні і завжди знайдуться в холодильнику:

  • спагетті – 0.4 кг (одна стандартна упаковка);
  • сосиски, сардельки чи ковбаски – 0.6 кг;
  • яйце – 2 штуки;
  • майонез – 140 г;
  • сир – 200 г;
  • будь-яка зелень за смаком;
  • трохи масла для змащення пергаменту.

Спагеті відварити в підсоленій воді і відкинути на друшляк. Поки макаронні вироби стікають, м’ясні напівфабрикати нарізати кільцями або кубиками, сир нарізати тонкими пластинками або подрібнити за допомогою терки. Яйця збити, додати столову ложку майонезу.

На деко покласти шматок пергаментного паперу, змащеній олією. Відварені спагетті викласти колом – це буде основа піци. Залити основу яєчно-майонезній сумішшю, зверху викласти шматочки сосисок, полити майонезом і посипати сиром. У розігріту до 180 градусів духовку поставити деко. Випікати до золотистої сирної скоринки. Готову страву посипати дрібно січеною зеленню і подавати, нарізавши на порції.

Секрети варіння сосисок, щоб вони не лопнули

Є кілька простих хитрощів, які допоможуть уникнути порушення цілісності оболонки вироби:

Оболонка напівфабрикату не лопне, якщо його викладати в холодну солону воду. Нагріти до кипіння, при цьому кип’ятити далі не треба.
Перед опусканням у окріп, сосиску наколоти виделкою або гострим ножем в 2-3 місцях.
Як варіант, цілі сосиски можна приготувати на пару. Заповнити високу каструлю наполовину водою, встановити над нею сито або поставити кілька вилок або ложок хрест-навхрест. Викласти на сито або підвісити за нитки до виделками м’ясні напівфабрикати. Як тільки вода закипить, варити сосиски п’ять хвилин.

Дивіться також:  Закуски в тарталетках – 12 простих і смачних рецептів з різними начинками

Рецептів, де можна застосувати м’ясні напівфабрикати – безліч. І при цьому важливо, щоб виріб зберегло свій смак і цілісність. Дотримуючись нехитрих рад, неважко отримати правильно приготовлений продукт.