Супчик з фрикадельками є дуже популярною стравою. Його люблять багато, оскільки він смачний, наваристий і апетитний. Інші супи можна приготувати неправильно, і зробити їх без аромату, пісними. Цей супчик вийде навіть у початківців кулінарів.
Фрикадельки, по своїй суті, є невеликими кульками, приготованими з будь-якого фаршу, які варяться в бульйоні. Фарш можна робити з багатьох продуктів: м’яса (яловичини, свинини і змішаного), курки, індички, риби і різних овочів. Для фаршу краще використовувати пісне м’ясо.
У складі такого супу можуть бути різні інгредієнти, обов’язковими є тільки фрикадельки. Приготування супу не займає багато часу. Він до смаку і дітям, і дорослим.
Існують певні тонкощі в приготуванні супу, завдяки яким, він виходить наваристий і дуже ароматний.
Як приготувати ніжні фрикадельки
Від ніжності фрикадельок безпосередньо залежить смак супу. Фрикадельки складаються із фаршу, цибулі, різних прянощів і солі. Доповнити смак фрикадельок можна за допомогою зелені, вимоченого білого хліба, волоського горіха і інших добавок за смаком. Рису під фрикадельках не повинно бути, оскільки так вони стають тюфтельками, хоча це практикується у багатьох.
Фарш рекомендується робити з нежирних сортів м’яса, з риби краще брати тилапию або тріску, з курки використовувати філейну частину або печінка. Овочеві фрикадельки можна зробити з буряка, моркви, картоплі, баклажанів, кабачків, та інших овочів, з яких можна сформувати кульки.
Щоб приготувати ніжні, однорідні і соковиті фрикадельки необхідно фарш перемолоти м’ясорубкою кілька разів. Цибулю дрібно нарізати або натирається з допомогою терки, та додається до м’яса, овочів або риби.
Дуже ніжним, фарш може вийти завдяки деяким хитрощам:
- Додайте у фарш панірувальні сухарі або манну крупу. Залиште фарш настоятися в холодному приміщенні.
- Фарш потрібно добре вибити. Замішуємо фарш і сильно кидаємо його в ємність або на поверхню столу, піднімаємо і знову кидаємо. Ця потрібно робити до придбання фаршем однорідної і гладкою структури. Завдяки цьому вироби не будуть розвалюватися.
- Після приготування фаршу, його відразу потрібно прибрати в холодне місце, щоб воно остудилося.
- Не рекомендується додавання яєць у фарш, т. к. вони додадуть грубості смаком фрикадельок.
- Фрикадельки можна ліпити з допомогою чайної ложки. Якщо ви формуєте виріб руками, не забувайте їх змочувати в прохолодній воді, щоб фарш не прилипав.
- Фрикадельки можна готувати заздалегідь, і залишати в морозильній камері, поки вони не знадобляться.
Коли додавати фрикадельки в суп
Для супу з фрикадельками можна використовувати будь-бульйон – овочевий, м’ясний, курячий, грибний, рибний. Якщо суп готується на рибному бульйоні, то фрикадельки краще робити з риби. Додатковий смак супчику можна надавати за допомогою різних круп (рису, гречки та інших), макаронів, різноманітних овочів (картоплі, солодкого перцю, моркви, цибулі, селери, шпинату тощо).
Найчастіше в готовий бульйон спочатку додають картоплю, варять її до напівготовності. Потім до неї додаємо зажарку з овочів, і тільки потім відправляємо фрикадельки. Якщо в супі використовується крупа, то її потрібно додавати до картоплі, а локшина кладеться після фрикадельок.
Вогонь необхідно зробити самим маленьким перед додаванням фрикадельок в супчик, щоб не сталося помутніння бульйону. Іноді господині окремо варять фрикадельки, і готовими додають їх в супчик, але в цьому випадку він буде менш наваристий. Щоб супчик вийшов більш смачним, фрикадельки попередньо потрібно обсмажити до золотистого відтінку. Фрикадельки готуються приблизно за 7 хвилин. Вони повинні спливти вгору. Після цього вимикаємо вогонь, і посипаємо суп рубаною зеленню.
Рецепт супу з фрикадельками і локшиною
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для супу з фрикадельками і локшиною:
- Домашній курячий фарш – 450 грам.
- Вермішель або локшина – 100 грам.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль і перець в горошку.
- Зелень за смаком.
Як варити суп з фрикадельками і локшиною
Для початку необхідно, щоб вода в каструлі закипіла. Потім додаємо у фарш, видавлений з допомогою преса, часник, сіль, перець і все добре перемішуємо. З отриманої суміші робимо фрикадельки. Картопля нарізати невеликими кубиками. Морква й цибуля нарізати на дрібні шматочки. Фрикадельки додаються у воду, яку потрібно посолити і посипати спеціями. Після закінчення 10 хвилин додаємо картоплю і варимо ще 5 хвилин. Потім додаємо зажарку з овочів, локшину і варимо до готовності. Суп прикрашаємо за допомогою кропу і петрушки.