Напевно багато хто до цих пір думають, що робити цього не можна, але насправді є кілька способів, як зварити яйця в мікрохвильовій печі. Спробуйте один із запропонованих нижче варіантів.
Як зварити яйця в мікрохвильовій печі круто в шкаралупі?
Яйця в мікрохвильовій печі круто приготувати зовсім не складно. Найголовніше, щоб у вас була відповідна ємність, яка не лопне. І інша обов’язкова умова — вода повинна повністю покривати яйця.
Ні в якому разі не відправляйте їх у мікрохвильову піч «на суху».
Необхідні продукти:
- яйця — скільки потрібно;
- ложка солі;
- приблизно 500 мілілітрів води.
Процес приготування:
- Підготуйте потрібну кількість яєць і миску. Вона повинна бути безпечною для мікрохвильової печі.
- Викладіть в миску яйця так, щоб вони не лежали один на одному, а розташувалися в один шар.
- Залийте їх водою. Рівень повинен бути приблизно на сантиметр вище яєць.
- Всипте ложку солі — це обов’язково, так як вона не дасть вибухнути вмісту миски.
- Встановіть середню потужність на приладі і час близько 10 хвилин. Якщо ви влили вже гарячу воду, то буде достатньо і 7 хвилин. Якщо ж холодну, то яйця в мікрохвильовій печі в круту будуть готові хвилин через 11-12.
Технологія швидкого приготування некруто
Готувати яйця в мікрохвильовій печі некруто, та ще в шкаралупі — досить тонкий процес і навіть виробники не рекомендують цього робити. Але якщо дотримуватися деякі нюанси, то це цілком здійсненно без яких-небудь наслідків. Варити найкраще кожне яйце окремо, тоді процес точно пройде спокійною.
Процес варіння:
- Опустіть яйце в підходящу ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовці, і залийте водою так, щоб вона повністю покривала шкаралупу.
- Додайте трохи солі — вона закриє тріщину при її появі.
- Встановіть потужність мікрохвильової печі таку, щоб вона була не більш 400 Вт і час на 5 хвилин, якщо ви налили гарячу воду. Приготувати яйця некруто, якщо ви опускали їх у холодну воду, можна буде хвилин за 7.
Яйце-пашот в мікрохвильовці — як зробити?
Приготувати яйця-пашот в мікрохвильовці зовсім просто, причому це виходить навіть швидше, ніж на плиті.
До речі, як показали деякі експерименти з цією стравою, отримати хороший результат можна і без оцту, так що він необов’язковий інгредієнт.
Для приготування знадобиться:
- яйце;
- пів-ложки оцту;
- приблизно 250 мілілітрів води;
- відповідна ємність.
Процес варіння:
- Закип’ятіть воду в чайнику і влийте її в обрану ємність, яка обов’язково повинна підходити для використання в мікрохвильовці.
- Додайте туди вказану кількість оцту і акуратно вбийте вміст яйця. Найголовніше, щоб жовток не розтікся.
- Приберіть ємність в мікрохвильовку на 50 секунд, при цьому потужність роботи приладу повинна бути максимальною.
- Після цього викладіть яйце шумівкою, дайте йому обсохнути і зріжте нерівні краї білка.
Готуємо у спеціальних формочках
Якщо ви хочете швидко отримати готові яйця, але все ж вас трохи смущаем процес приготування в мікрохвильовці, то спробуйте використовувати спеціальні форми, які легко знайти в будь-якому магазині. Приготування яєць в них повністю безпечна. Вони можуть бути як на одне яйце, так і на п’ять.
Необхідні інгредієнти:
- яйця — під кожну формочку;
- по ложечці води на кожне яйце;
- сіль на свій смак.
Процес приготування:
- Візьміть необхідну кількість яєць, під кожен лоток у формі, вбийте їх туди і обов’язково проткніть чимось гострим. Потім трохи розмішайте.
- До кожного яйцю влийте по чайній ложці води і знову перемішайте вміст кожного з лотків.
- Прикрийте форму кришкою і поставте в мікрохвильову піч на хвилину, при цьому потужність роботи повинна бути максимальною. За бажанням, після приготування додайте сіль і перець на свій смак.
Особливості приготування перепелиних яєць
Якщо є способи варіння яєць курячих в мікрохвильовці, то чому б таким же чином не приготувати і перепелині? Якщо дотримуватися нюанси, то можна значно заощадити час і швидко отримати готовий продукт. Потужність приладу повинна бути не більше 400-500 Вт. Зверніть на це увагу перед початком варіння.
Для приготування знадобиться:
- відповідна ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі;
- потрібну кількість яєць;
- вода.
Процес приготування:
- Яйця помістіть в обрану ємність, додайте воду так, щоб вона покривала шкаралупу — це обов’язкова умова такого процесу готування.
- Яйця не повинні лежати один на одному, тільки поруч, в один шар.
- Поставте їх у піч, виставте час на три хвилини і чекайте результату.
- По закінченні заданого часу їх необхідно охолодити, а після можна вживати в будь-якому вигляді.
Смачний рецепт омлету на швидку руку
Омлет, звичайно ж, готується без шкаралупи — це одне з найбільш безпечних страв з яєць, що можна зробити в мікрохвильовій печі. До того ж, на нього йде значно менше часу, ніж на плиті.
Необхідні продукти для приготування страви:
- 20 грам вершкового масла;
- п’ять яєць;
- сіль і перець на свій смак;
- 100 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- У глибоку миску вбиваємо вміст яєць, додаємо сіль, перець і інші приправи виходячи зі свого смаку. Все добре збиваємо вінчиком, виделкою або міксером на низьких обертах так, щоб вийшла однорідна суміш.
- До того, що вийшло, вливаємо молоко. Зазначено середнє значення, але можна збільшити його кількість або, навпаки, додати трохи менше. Знову добре перемішуємо.
- В блюдо, що підходить для мікрохвильовки, вливаємо підготовлену суміш з яйцем і ставимо її готуватися приблизно на 6 хвилин. При цьому потужність роботи приладу повинна бути близько 800 Вт. Після цього страву готове. Можна подавати його, додавши зелені або бекону за бажанням.
Зверніть увагу, що кожна піч працює по-різному, тому, якщо ви перший раз робите омлет таким способом, необхідно постійно спостерігати за ним, щоб точно визначити необхідний час для приготування страви. Середнє значення — 6 хвилин, але, можливо, вам знадобиться трохи більше або, навпаки, менше.