В зимову пору можна швидко зігрітися, випивши чашку палючого какао. Як зварити з порошку какао на молоці, щоб він дійсно вийшов дуже смачним?
Готуємо на молоці
Напій готується на свіжому коров’ячому молоці і какао-порошку. Але важливо вибрати якісний какао-порошок, щоб напій був не тільки дуже смачним і запашним, але і корисним. Не варто економити, потрібно вибирати продукт тільки відмінної якості – так ваш напій буде по-справжньому дуже смачним і поживним.
Будуть необхідні товстостінний кухлик і наступні продукти:
- 4 ч. л. порошку
- 4 ч. л. цукру
- 2 ст. л. води
- 400 мл свіжого коров’ячого молока
В ковшике розтерти какао, цукор і воду і прогріти. Не повинно бути грудочок, тому розмішувати треба енергійно.
Коли маса почне кипіти, потрібно ввести попередньо розігріте молоко і ще раз розмішати. Какао доводиться майже до кипіння. Кип’ятити напій не можна. Какао збити віночком, поки не з’явиться легка пінка. Напій на молоці готовий.
З додаванням води
Можна приготувати дуже смачний напій на молоці з водою. При додаванні до какао води не виходить грудочок, які так псують задоволення від напою.
Покроковий рецепт:
- 2 ч. л. порошку змішати з 2 ч. л. цукру, трохи розвести водою. Розмішати, поки повністю не розійдеться цукор.
- У каструльці закип’ятити 100 мл молока. Відставити.
- У суміш ввести 200 мл води і проварити кілька хвилин.
- Ввести прогріте молоко в киплячий напій. Вливають молоко дуже тонкою цівкою.
- Щоб вийшла апетитна пінка, потрібно збити віночком. Як тільки напій закипить, її знімають і збивають.
З корицею і ваніллю
Какао можна сміливо назвати навіть їжею, а не напоєм, особливо якщо він буде зварений з вершками і коричної паличкою, з додаванням ароматною ванілі.
Для 3 порцій будуть необхідні:
- 3 ст. л. какао
- 300 мл молока
- 350 мл 10% вершків
- 3 ст. л. цукру
- паличка кориці
- щіпка ванілі
- кокосова стружка
У невеликому ковшике змішати молоко, цукор, прогріти, постійно помішуючи, поки цукор не розійдеться.
В окрему миску насипати какао, маленькими порціями додавати прогріте молоко, розтираючи какао. У результаті повинна вийде рідка суміш без грудок. Піде приблизно 1/2 молока.
У залишився молоко ввести вершки, покласти паличку кориці і засипати ваніль. Змішати обидві суміші. Довести до кипіння і зняти.
Розлив гарячий какао по чашках, його треба прикрасити кокосовою стружкою.
Смачне какао з молоком і морозивом
Холодний, ароматний напій, зварений на коров’ячому молоці з какао-порошку, що подається з кулькою морозива. Напій виходить дуже калорійний, і їм навіть можна замінити сніданок.
Будуть необхідні:
- 25 г какао
- 50 г цукру
- 250 мл молока
- 150 г морозива
Порошок дуже ретельно розтерти з цукром. Молоко прогріти і засипати какао-цукрову суміш. Ретельно розмішати так, щоб не було грудочок. Варити треба 1 хвилину, а потім зняти. Напій остудити.
Заповнити келих на¾. Зробити кульку морозива і викласти в келих. Напій готовий!
Готуємо, як у дитячому садку
За цим рецептом можна приготувати дуже смачний какао з коров’ячим молоком як у дитячому садку. Для багатьох чашка какао – це ніжні спогади з безтурботного дитинства. Багато господинь цікавляться таким рецептом какао.
На 5 порцій будуть необхідні:
- 800 мл молока
- 3 ст. л. цукру
- 3 ст. л. какао
- 150 мл води
- щіпка ванілі
У миску засипати весь цукор і порошок, додати ваніль, розтерти.
У каструльці закип’ятити воду і додати в неї молоко, закип’ятити. Варити не треба!
Зняти прогріте молоко з водою і маленькими порціями в нього ввести суху суміш, постійно збиваючи какао віночком. Залишилося тільки трохи остудити і подавати.
Чудовий десерт до чашки ароматного, ситного какао – це домашнє печиво або сирна запіканка, точно так само, як подають в дитячих садах.
Гарячий шоколад з какао-порошку
З какао-порошку можна швидко приготувати самостійно справжній гарячий шоколад. Тому класичним рецептом ви без праці зваріть самий справжній гарячий шоколад у себе на кухні.
На 2 чашки будуть потрібні наступні інгредієнти:
- 300 мл 10% вершків
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ст. л. какао-порошку
- 2 ст. л. цукру
Рецепт покроково:
- Всі сухі продукти акуратно змішати і ретельно розтерти ложкою або віночком в невеликому ковшике, додати трохи кип’яченої води і знову розтерти.
- Вершки окремо прогріти, але не можна їх доводити до кипіння. Тонкою цівкою, дуже повільно ввести у шоколадну-цукрову суміш.
- Майже готовий напій прогріти на повільному вогні, але не давати йому закипіти. Тільки шоколад почне закипати, зняти.
- Гарячий шоколад повинен настоятися 5 хвилин, і його вже можна буде розливати і подавати домашнім.
Прикрасити ваш ароматний напій можна тертим білим шоколадом, аерозольними збитими вершками.
Як зварити какао з порошку «Золотий ярлик» на молоці?
Какао-порошок «Золотий ярлик» — це якісний продукт, який стане прекрасною основою для божественного напою. Як зварити на цьому порошку какао?
Інгредієнти:
- 3 ст. л. какао-порошку «Золотий ярлик»
- 1,5 ст. л. цукру
- 1 літр молока
Молоко вилити в каструльку і на маленькому вогні повільно закип’ятити.
Окремо розтерти какао-порошок, цукор до однорідності. Згустків бути у вас не повинно. Залити суміш невеликим об’ємом прогрітого молока. Розтерти ще раз. Маса повинна бути однорідною.
Дати залишився молока закипіти на маленькому вогні.
Отриману масу дуже тонкою цівкою ввести в кипляче молоко. Проварити три хвилини, зняти.
Щоб отримати апетитну, повітряну пінку готовий напій потрібно збити віночком і відразу ж розлити по чашках.
Лікарі рекомендують вживати какао всім без винятку. Особливо корисний цей напій, зварений на молоці і дітям, які страждають від гіпертонічної хвороби. У какао міститься багато вітамінів і поживних речовин, а також білка. Навіть сидячи на дієті можна вживати какао, якщо він зварений на знежиреному молоці і з додаванням води.