Який рис краще для плову?
Розбираючись, який рис краще використовувати для плову, можна скористатися готовими «підказками». На полицях сучасних супермаркетах вдається відшукати продукт з позначкою «для плову». Якщо ж його в наявності не виявилося, кулінару допоможуть поради, опубліковані нижче.
Для плову, приготованого в казані
Якщо частування готується в казані на вогнищі, то до вибору рису потрібно підходити з особливою ретельністю. «Неправильний» продукт легко підгорить або в самому кінці процесу залишиться жорстким всередині. Краще всього придбати тайський пропарений крупу першого сорту. Наприклад, Пассим. Правда, ціна її досить висока, але періодично продукт пропонується в тематичних магазинах із значними знижками.
Рис для плову в мультиварці
Відмінне рішення вибирати рис для плову в мультиварці сорти Басматі. Він зробить готову страву соковитою, розсипчастим з ніжною молочно-горіховим смаком. Зазначений сорт ідеально поєднується з різними приправами, швидкий вбираючи їх аромат. Саме тому Басматі активно використовується в східній кухні.
Для рецепту в каструлі
Якщо господиня хоче приготувати частування в каструлі, але максимально за смаком наближений до справжньому східному плову, варто придбати рис Девзира. Вважається, що традиційне узбецьке страву можна приготувати тільки з такого сорту крупи.
При покупці продукту треба пересвідчитися в його справжності. Для цього злаки висипаються в руку і злегка потираются. Зернятка цього Девзира повинні злегка похрустывать. Крім того, вони важкі і мають коричнево-рожевий відтінок.
Для плову, приготованого в духовці
Якщо страва готується в духовці, напевно кулінар вважає першочерговим його корисність. У таких випадках вибираються наступні сорти рису, плову: червоний, дикий. З ними частування буде мати специфічний присмак, але при цьому містити в собі масу корисних речовин. Підійде для плову в духовці рис Жасмин і Басматі.