Який рис краще для плову? Вибираємо сорт рису для приготування смачного

Який рис краще для плову?

Розбираючись, який рис краще використовувати для плову, можна скористатися готовими «підказками». На полицях сучасних супермаркетах вдається відшукати продукт з позначкою «для плову». Якщо ж його в наявності не виявилося, кулінару допоможуть поради, опубліковані нижче.

Для плову, приготованого в казані

Якщо частування готується в казані на вогнищі, то до вибору рису потрібно підходити з особливою ретельністю. «Неправильний» продукт легко підгорить або в самому кінці процесу залишиться жорстким всередині. Краще всього придбати тайський пропарений крупу першого сорту. Наприклад, Пассим. Правда, ціна її досить висока, але періодично продукт пропонується в тематичних магазинах із значними знижками.

Рис для плову в мультиварці

Відмінне рішення вибирати рис для плову в мультиварці сорти Басматі. Він зробить готову страву соковитою, розсипчастим з ніжною молочно-горіховим смаком. Зазначений сорт ідеально поєднується з різними приправами, швидкий вбираючи їх аромат. Саме тому Басматі активно використовується в східній кухні.

Для рецепту в каструлі

Якщо господиня хоче приготувати частування в каструлі, але максимально за смаком наближений до справжньому східному плову, варто придбати рис Девзира. Вважається, що традиційне узбецьке страву можна приготувати тільки з такого сорту крупи.

При покупці продукту треба пересвідчитися в його справжності. Для цього злаки висипаються в руку і злегка потираются. Зернятка цього Девзира повинні злегка похрустывать. Крім того, вони важкі і мають коричнево-рожевий відтінок.

Для плову, приготованого в духовці

Якщо страва готується в духовці, напевно кулінар вважає першочерговим його корисність. У таких випадках вибираються наступні сорти рису, плову: червоний, дикий. З ними частування буде мати специфічний присмак, але при цьому містити в собі масу корисних речовин. Підійде для плову в духовці рис Жасмин і Басматі.

Дивіться також:  Заливна риба — 12 рецептів приготування
Прокрутка до верху