Який рис краще для плову? Вибираємо сорт рису для приготування смачного

Правила обробки перед приготуванням рису

Незалежно від обраного сорту рису його потрібно правильно обробити перед подальшою підготовкою. Першим ділом продукт завжди ретельно перебирається. Його потрібно звільнити від будь-яких включень і неякісних рисинок. Інакше, потрапляючи в готовому блюді, вони будуть негативно позначатися на результаті.

Далі дуже важливо замочити крупу у воді. Рідину з-під крана не підійде. Це повинна бути фільтрована або й зовсім кип’ячена вода. В ній рис буде знаходитися декілька годин. Мінімум – 2-2,5. Саме цим етапом багато господиня нехтують. І даремно. Якщо кинути в холодну воду жменю крохмалю, вдасться поспостерігати за тим, як сипкий продукт згорнеться грудочками. Такого результату варто чекати і в тому випадку, якщо пропустити етап замочування крупи. Після довгого перебування у воді зерно стає твердим і вже можна не побоюватися його розварювання навіть при тривалому томлінні на вогні.

Фахівці відзначають, що ідеально підходить для замочування вода температурою 60 градусів. Насправді ця умова дотримуватися зовсім необов’язково. Досить просто використовувати прохолодну рідина.

Подальше гасіння крупи в жирі дозволяє покрити її зернятка оболонкою, зберігає вологу усередині. У підсумку рис розм’якшується всередині, але плівка не дає крупинках склеюватися між собою, зберігаючи поживну цінність продукту.

Дивіться також:  Казан-кебаб – 7 рецептів правильного приготування
Прокрутка до верху