Яловича печінка смажена – 7 смачних рецептів приготування

Печінка – цінний продукт, який багатий важливими для здоров’я людського організму речовинами. Краще всього приготувати її на сковороді, адже смажена яловича печінка являє собою ситне, живильне і дуже смачне блюдо. Його чудово доповнить гарнір з картоплі або макаронних виробів.

Яловича печінка смажена з цибулею

Смажена печінка з цибулею – швидкий у виконанні блюдо, яке при дотриманні основних правил виходить неймовірно ніжним і соковитим.

Будуть потрібні:

  • 400 г печінки;
  • цибулина;
  • 30 г борошна;
  • зубок часнику;
  • 5 г меленого перцю;
  • стільки ж мускатного горіха;
  • сіль і олію.

Спосіб приготування:

  • Свіжа печінку злегка підморожувалася, щоб її було легше різати.
  • Субпродукт ріжеться приблизно однаковими шматочками.
  • На плоску тарілку висипається борошно, перемішана з сіллю.
  • Кожен скибочку обвалюється з усіх сторін в борошняної маси.
  • Підготовлені шматочки викладають на сковороду з гарячим маслом, де обсмажуються близько 5 хвилин.
  • По закінченні вказаного часу печінка перекладається на тарілку.
  • Цибуля шинкуется тонкими півкільцями і обсмажується на сковороді, де готувалася печінку.
  • Після придбання їм золотистого кольору в сковороду повертається і субпродукт. Майже готове блюдо заливають невеликою кількістю окропу.
  • Страва приправляється, притрушивается подрібненим часником і гаситься 10 хвилин під кришкою для придбання м’якості і соковитості.

Готуємо в сметані

Завдяки сметані живильний субпродукт виходить дуже ароматним і апетитним.

Для виконання рецепта знадобляться:

  • ½ Кг печінки;
  • цибулина;
  • 200 мл сметани;
  • сіль і перець.

Покрокова інструкція приготування:

  • Субпродукт промивається, звільняється від плівки, нарізати кубиками.
  • Цибуля шинкуется.
  • На рослинному маслі обсмажують цибульні півкільця, до яких після набуття ними золотистого кольору додається печінку.
  • Всі солиться, перчится, заливають сметаною.
  • Блюдо гаситься 15 хвилин.

Покрокове приготування в борошні

Печінка яловича смажена шматками готується дуже швидко з мінімального продуктового набору, у який входять:

  • 600 г субпродукту;
  • по 30 г борошна та соняшникової олії;
  • трохи солі і перцю.
Дивіться також:  Як смачно приготувати пасту – 10 рецептів пасти в домашніх умовах

При бажанні, щоб готовий субпродукт не був жорстким, його можна попередньо вимочити в молоці протягом двох годин.

Етапи створення апетитного і корисного страви:

  • Печінка промивається, звільняється від плівки і нарізати шматками.
  • В піалі борошно змішується зі спеціями, після чого висипається на тарілку.
  • Шматки субпродукту обвалюються в борошняної маси, а потім обсмажуються на попередньо розігрітій олії.

Яловича печінка, смажена у клярі

Просте блюдо, яке може подаватися як самостійно, так і з різноманітними гарнірами.

Щоб насолодитися ситної закускою, необхідні:

  • ½ Кг печінки;
  • цибулина;
  • 3 яйця;
  • 200 г борошна;
  • сіль і спеції.

Схема підготовки:

  • Очищена цибулина натирається.
  • Печінка звільняється від плівки і нарізати скибочками товщиною в 1 см.
  • Шматочки накриваються харчовою плівкою і злегка відбивають.
  • Кашка з цибулини змішується з печінкою і залишається в мисці під плівкою на 15 хвилин.
  • Яйця збиваються з сіллю і спеціями.
  • Борошно висипається на тарілку.
  • Кожен шматочок печінки обвалюється в борошні, а потім в яєчної суміші.
  • Обсмажуються печінкові скибочки під кришкою по 3 хвилини з кожного боку.

Ніжні і соковиті печінкові відбивні

Іноді печінка виходить злегка сухуватою і навіть жорсткою, тому багато хто відмовляється від вживання настільки корисного продукту. Рецепт приготування соковитих печінкових відбивних назавжди змінить ваше ставлення до такої живильному страви.

Щоб посмажити печінка вагою 300 г, будуть потрібні:

  • цибулина;
  • 30 мл майонезу;
  • стільки ж соєвого соусу;
  • 150 г твердого сиру;
  • ½ Головки часнику;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Основні кроки приготування:

  • Цибулина очищається і шинкуется тонкими півкільцями.
  • Часникові зубки ріжуться пластинками.
  • Сир натирається.
  • Печінка промивається, звільняється від плівки і нарізати пластинками завтовшки в 1,5 – 2 див.
  • Печінкові шматки накриваються харчовою плівкою, злегка відбивають, солятся і присипаються часником.
  • Підготовлений цибулю пассеруется до золотистого кольору, після чого викладається на тарілку.
  • В розпечене масло поміщаються відбивні, які тут же змазується майонезом і проливаються китайським соусом.
  • Після обсмажування протягом 3 хвилин на одній стороні відбивні перевертаються.
  • Друга сторона покривається цибулею і сирної стружкою, після чого блюдо продовжує смажитися під кришкою не більше 5 хвилин.
Дивіться також:  Сир з молока – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

З додаванням яблук

Страва німецької кухні з печінки з пікантним смаком відрізняється особливою ніжністю і м’якістю субпродукту.

Для приготування потрібні:

  • ½ Кг печінки;
  • 2 зелених яблука;
  • цибулина;
  • трохи каррі і паприки;
  • борошно;
  • соняшникова олія;
  • сіль і перець.

Черговість дій:

  • Попередньо очищений субпродукт нарізати порційними шматочками, які викладаються на обробну дошку, де накриваються харчовою плівкою.
  • Заготовки відбиваються, після чого обвалюються в борошні із сіллю і спеціями.
  • Печінка обсмажується і викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки масла.
  • Яблука очищаються і нарізати брусочками, які обсмажуються на процідженому маслі, що залишився після смаження печінки.
  • Фрукти викладаються, а на їх місце поміщається подрібнену цибулю, який пассеруется до зникнення гіркоти в смаку.
  • У фіналі в керамічний посуд викладаються шарами яблука, печінку і цибулю, після чого ємність відправляється в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
  • Після звукового сигналу ароматне блюдо з вишуканим смаком розкладається по тарілках.

Як посмажити стейки з яловичої печінки

Якщо заздалегідь підготувати необхідні продукти, то процес приготування печінки не забере багато часу. А ось результат буде просто танути в роті.

Для виконання рецепта, слід заздалегідь підготувати:

  • 500 г печінки;
  • шматочок бекону;
  • 2 цибулини;
  • 100 г борошна;
  • щіпку солі;
  • по 30 г вершкового і рослинного масла;
  • чарку портвейну;
  • перець мелений.

Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • З промитої печінки плівка знімається, а також видаляються всі жовчні протоки.
  • Субпродукт для отримання більшої ніжності замочується в молоці на півгодини, після яких нарізається стейками товщиною до 1 див.
  • У тарілці перемішати борошно, сіль і перець.
  • У сковороді розігрівається суміш з масел.
  • Стейки обвалюються в борошняної маси і викладають на сковороду, де обсмажуються з 2 сторін.
  • Після заготівлі поміщаються на блюдо, де накриваються фольгою.
  • На олію викладаються порізаний кубиками бекон і подрібнений тонкими півкільцями цибулю.
  • Вміст ємності обсмажується 6 – 7 хвилин, після чого притрушивается 15 г борошна.
  • Опісля 1 хвилину зажарка заливається вином, яке повинно трохи випаруватися.
  • Далі в сковороду вливається трохи води. Тушкується соус до загусання.
  • Перед подачею печінкові стейки поливається соусом з дуже делікатними смаковими нотками.
Дивіться також:  Соєвий соус 9 рецептів з використанням соусу

Дізнавшись декілька хитрощів приготування яловичої печінки, господиня зможе часто балувати себе і своїх близьких корисними, ніжними і соковитими стравами з поживного субпродукту.

Прокрутка до верху