Яловичина тушкована в мультиварці – 5 смачних рецептів приготування

Це смачне і поживне м’ясо підходить до багатьох гарнірів, а электрокастрюля полегшить вам роботу. Ми розповімо, як приготувати тушковану яловичину в мультиварці.

Яловичина, тушкована з чорносливом

Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 1 кг;
  • сіль, лавровий лист і мелений перець – за смаком;
  • морква – 2 штуки;
  • чорнослив – 0,2 кг;
  • цибуля – 2 головки;
  • томатна паста – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Промийте м’ясо і наріжте його квадратиками.
  • Моркву наріжте півкільцями.
  • Цибулю наріжте кільцями.
  • Змастіть чашу маслом і покладіть всередину яловичину. Виберіть програму «смаження» на 15 хвилин. За цей час кілька разів переверніть м’ясо, щоб воно рівномірно просмажене.
  • Тепер додайте в каструлю моркву і цибулю.
  • Додайте томатну пасту.
  • В чайнику закип’ятіть очищену воду і залийте нею яловичину, щоб вода повністю покривала м’ясо.
  • Виставте програму «тушкування» на 1 годину.
  • Чорнослив розріжте на 2 або на 3 частини.
  • Через 60 хвилин яловичина повинна стати м’якою. Додайте до м’яса чорнослив і додайте гарячої води.
  • Тушкуйте яловичину з чорносливом ще 20-30 хвилин.
  • Тепер додайте перець, сіль і лавровий лист. Все змішайте і тушкуйте страву ще 10 хвилин.
  • Яловичина з чорносливом в мультиварці готова! Подавайте її з улюбленим гарніром і нарізаними свіжими овочами.
  • Тушкована яловичина з печерицями

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,5 кг;
    • томатна паста – 1 ст. ложка;
    • борошно – 2 ст. ложки;
    • консервовані гриби – 1 банка;
    • сіль, лавровий лист і мелений перець – за смаком;
    • цибуля – 1 штука;
    • сметана – 2 ст. ложки;
    • морква – 1 штука.

    Приготування:

  • Наріжте м’ясо кубиками. Притрусіть їх сіллю і перцем.
  • Все м’ясо запаніруйте в борошні.
  • Обсмажте яловичину в мультиварці 20 хвилин. Для цього виберіть програму «випічка».
  • Цибулю наріжте тонкими кільцями, моркву натріть на крупній тертці і додайте це все до яловичині. Поставте «випічку» ще на 10 хвилин.
  • Тепер додайте сметану, сіль, томатну пасту і перець.
  • Мариновані гриби наріжте тонкими пластинами.
  • Влийте склянку кип’яченої води. Зверху покладіть кілька лаврових листочків.
  • Закрийте каструлю і виберіть програму «тушкування» на 90 хвилин. Готуйте яловичину до звукового сигналу.
  • Дивіться також:  Сирокопчена ковбаса – 6 рецептів, як зробити в домашніх умовах

    З картоплею

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,7 кг;
    • кмин – 1 ч. ложка;
    • морква – 3 штуки;
    • лавровий лист – 4 штуки;
    • червоний лук (солодкий) – 1 штука;
    • паприка (мелена) – 1 ч. ложка;
    • сіль і мелений перець – за смаком;
    • томатний сік – 1 склянка;
    • ріпчасту цибулю (білий) – 1 головка;
    • сушений кріп – 1 ч. ложка;
    • солодкий перець – 1 штука;
    • часник – 4 зубчики;
    • помідор – 1 штука;
    • сушена петрушка – 1 ч. ложка;
    • картопля – 6 шт (великих).

    Приготування:

  • Наріжте яловичину. Розмір кубиків повинен бути близько трьох сантиметрів.
  • Картоплю наріжте кубиками. Обидві цибулини наріжте на дрібні шматочки.
  • Солодкий перець наріжте тонкими брусочками.
  • Помідор наріжте великими кубиками.
  • Моркву наріжте тонкими півкільцями.
  • Часник дуже дрібно нарубаєте вручну.
  • У глибокій мисці змішайте томатний сік і склянку кип’яченої води.
  • Відразу виставте режим «смаження» на 40 хвилин. Коли олія нагріється, можна викладати всередину інгредієнти.
  • Спочатку викладіть обидва види цибулі. Через 2 хвилини додайте моркву. Ще через 5 хвилин всипайте нарізану яловичину. Періодично помішуйте ці компоненти м’якою лопаткою.
  • Через 20 хвилин додайте в електроприлад нарізаний помідор і солодкий перець.
  • Через 5 хвилин можна буде закладати картоплю.
  • Через 10 хвилин залийте все томатною сумішшю. Тепер потрібно змінити режим.
  • Виставте програму «тушкування» на 60 хвилин.
  • Тепер можна посипати все подрібненим часником, сіллю, кмином та іншими ароматними доповненнями.
  • Все перемішайте і знову поставте програму «тушкування» на 30 хвилин.
  • Картопля з яловичиною в мультиварці готова. Це самостійне блюдо і воно не потребує будь-яких додатках. Хіба що, можна зверху все присипати свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!
  • В томатному соусі (з овочами)

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,6 кг;
    • томатна паста – 4 ст. ложки;
    • цибуля – 2 головки;
    • болгарський перець – 2 штуки;
    • часник – 2 зубчики;
    • вода – 0,3 л;
    • селера (стебла) – 2 штуки;
    • паприка, сіль і мелений коріандр – за смаком;
    • морква – 2 штуки.
    Дивіться також:  Соус для креветок – 8 кращих рецептів

    Приготування:

  • Яловичину наріжте тонкими смужками.
  • Часник наріжте дуже тонкими пластинами.
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Болгарський перець наріжте тонкими брусочками.
  • Моркву натріть на крупній тертці.
  • Виставте режим «смаження» і розігрійте на ньому соняшникову олію.
  • Тепер закладайте м’ясо і обсмажте з усіх боків до темного кольору.
  • Тепер покладіть овочі – цибулю, болгарський перець, моркву і часник.
  • В окремій ємності змішайте томатну пасту з водою.
  • Яловичину залийте томатним соусом. Додайте мелений коріандр, сіль і паприку. Все змішайте.
  • Тепер виберіть програму «тушкування» на 120 хвилин.
  • Яловичина з овочами готова. Подавайте її гарячою, разом з гарніром. Наприклад, з картопляним пюре або рисом і порцією зеленого горошку.
  • Зі сметаною

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,3 кг;
    • вершкове масло – 2 ч. ложки;
    • цибуля – 2 головки;
    • сіль, майоран і чабер – за смаком;
    • свіжа зелень – 1 пучок;
    • сметана – 0,2 кг.

    Приготування:

  • Промийте м’ясо і наріжте його великими шматками. Відбийте яловичину, тепер наріжте її на тонкі смужки.
  • Цибулю наріжте соломкою або півкільцями.
  • Виставте режим «гасіння» на 90 хвилин.
  • Покладіть всередину 2 ложки вершкового масла. Коли воно розтопиться, можна закладати інші інгредієнти.
  • Викладіть м’ясо і цибулю.
  • Через 70 хвилин відкрийте каструлю і додайте сметану. Все змішайте.
  • Через 10 хвилин додайте до яловичині майоран, сіль і чабер, які поліпшать смак.
  • Коли піч закінчить свою роботу, не вимикайте її. Дайте м’ясу трохи настоятися, близько 10-15 хвилин.
  • Дрібно нарубаєте пучок зелені.
  • Яловичину зі сметаною подавайте з улюбленим гарніром. Зверху присипте зеленою масою. Приємного вам апетиту!
  • Сподіваємося, у вас вийде повторити ці неймовірні рецепти тушкованих страв з яловичиною. Готуйте з любов’ю!

    Прокрутка до верху