Це смачне і поживне м’ясо підходить до багатьох гарнірів, а электрокастрюля полегшить вам роботу. Ми розповімо, як приготувати тушковану яловичину в мультиварці.
Яловичина, тушкована з чорносливом

Інгредієнти:
- яловича вирізка – 1 кг;
- сіль, лавровий лист і мелений перець – за смаком;
- морква – 2 штуки;
- чорнослив – 0,2 кг;
- цибуля – 2 головки;
- томатна паста – 3 ст. ложки.
Приготування:
Промийте м’ясо і наріжте його квадратиками.
Моркву наріжте півкільцями.
Цибулю наріжте кільцями.
Змастіть чашу маслом і покладіть всередину яловичину. Виберіть програму «смаження» на 15 хвилин. За цей час кілька разів переверніть м’ясо, щоб воно рівномірно просмажене.
Тепер додайте в каструлю моркву і цибулю.
Додайте томатну пасту.
В чайнику закип’ятіть очищену воду і залийте нею яловичину, щоб вода повністю покривала м’ясо.
Виставте програму «тушкування» на 1 годину.
Чорнослив розріжте на 2 або на 3 частини.
Через 60 хвилин яловичина повинна стати м’якою. Додайте до м’яса чорнослив і додайте гарячої води.
Тушкуйте яловичину з чорносливом ще 20-30 хвилин.
Тепер додайте перець, сіль і лавровий лист. Все змішайте і тушкуйте страву ще 10 хвилин.
Яловичина з чорносливом в мультиварці готова! Подавайте її з улюбленим гарніром і нарізаними свіжими овочами.
Тушкована яловичина з печерицями

Інгредієнти:
- яловичина – 0,5 кг;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- борошно – 2 ст. ложки;
- консервовані гриби – 1 банка;
- сіль, лавровий лист і мелений перець – за смаком;
- цибуля – 1 штука;
- сметана – 2 ст. ложки;
- морква – 1 штука.
Приготування:
Наріжте м’ясо кубиками. Притрусіть їх сіллю і перцем.
Все м’ясо запаніруйте в борошні.
Обсмажте яловичину в мультиварці 20 хвилин. Для цього виберіть програму «випічка».
Цибулю наріжте тонкими кільцями, моркву натріть на крупній тертці і додайте це все до яловичині. Поставте «випічку» ще на 10 хвилин.
Тепер додайте сметану, сіль, томатну пасту і перець.
Мариновані гриби наріжте тонкими пластинами.
Влийте склянку кип’яченої води. Зверху покладіть кілька лаврових листочків.
Закрийте каструлю і виберіть програму «тушкування» на 90 хвилин. Готуйте яловичину до звукового сигналу.
З картоплею

Інгредієнти:
- яловичина – 0,7 кг;
- кмин – 1 ч. ложка;
- морква – 3 штуки;
- лавровий лист – 4 штуки;
- червоний лук (солодкий) – 1 штука;
- паприка (мелена) – 1 ч. ложка;
- сіль і мелений перець – за смаком;
- томатний сік – 1 склянка;
- ріпчасту цибулю (білий) – 1 головка;
- сушений кріп – 1 ч. ложка;
- солодкий перець – 1 штука;
- часник – 4 зубчики;
- помідор – 1 штука;
- сушена петрушка – 1 ч. ложка;
- картопля – 6 шт (великих).
Приготування:
Наріжте яловичину. Розмір кубиків повинен бути близько трьох сантиметрів.
Картоплю наріжте кубиками. Обидві цибулини наріжте на дрібні шматочки.
Солодкий перець наріжте тонкими брусочками.
Помідор наріжте великими кубиками.
Моркву наріжте тонкими півкільцями.
Часник дуже дрібно нарубаєте вручну.
У глибокій мисці змішайте томатний сік і склянку кип’яченої води.
Відразу виставте режим «смаження» на 40 хвилин. Коли олія нагріється, можна викладати всередину інгредієнти.
Спочатку викладіть обидва види цибулі. Через 2 хвилини додайте моркву. Ще через 5 хвилин всипайте нарізану яловичину. Періодично помішуйте ці компоненти м’якою лопаткою.
Через 20 хвилин додайте в електроприлад нарізаний помідор і солодкий перець.
Через 5 хвилин можна буде закладати картоплю.
Через 10 хвилин залийте все томатною сумішшю. Тепер потрібно змінити режим.
Виставте програму «тушкування» на 60 хвилин.
Тепер можна посипати все подрібненим часником, сіллю, кмином та іншими ароматними доповненнями.
Все перемішайте і знову поставте програму «тушкування» на 30 хвилин.
Картопля з яловичиною в мультиварці готова. Це самостійне блюдо і воно не потребує будь-яких додатках. Хіба що, можна зверху все присипати свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!
В томатному соусі (з овочами)

Інгредієнти:
- яловичина – 0,6 кг;
- томатна паста – 4 ст. ложки;
- цибуля – 2 головки;
- болгарський перець – 2 штуки;
- часник – 2 зубчики;
- вода – 0,3 л;
- селера (стебла) – 2 штуки;
- паприка, сіль і мелений коріандр – за смаком;
- морква – 2 штуки.
Приготування:
Яловичину наріжте тонкими смужками.
Часник наріжте дуже тонкими пластинами.
Цибулю наріжте півкільцями.
Болгарський перець наріжте тонкими брусочками.
Моркву натріть на крупній тертці.
Виставте режим «смаження» і розігрійте на ньому соняшникову олію.
Тепер закладайте м’ясо і обсмажте з усіх боків до темного кольору.
Тепер покладіть овочі – цибулю, болгарський перець, моркву і часник.
В окремій ємності змішайте томатну пасту з водою.
Яловичину залийте томатним соусом. Додайте мелений коріандр, сіль і паприку. Все змішайте.
Тепер виберіть програму «тушкування» на 120 хвилин.
Яловичина з овочами готова. Подавайте її гарячою, разом з гарніром. Наприклад, з картопляним пюре або рисом і порцією зеленого горошку.
Зі сметаною

Інгредієнти:
- яловичина – 0,3 кг;
- вершкове масло – 2 ч. ложки;
- цибуля – 2 головки;
- сіль, майоран і чабер – за смаком;
- свіжа зелень – 1 пучок;
- сметана – 0,2 кг.
Приготування:
Промийте м’ясо і наріжте його великими шматками. Відбийте яловичину, тепер наріжте її на тонкі смужки.
Цибулю наріжте соломкою або півкільцями.
Виставте режим «гасіння» на 90 хвилин.
Покладіть всередину 2 ложки вершкового масла. Коли воно розтопиться, можна закладати інші інгредієнти.
Викладіть м’ясо і цибулю.
Через 70 хвилин відкрийте каструлю і додайте сметану. Все змішайте.
Через 10 хвилин додайте до яловичині майоран, сіль і чабер, які поліпшать смак.
Коли піч закінчить свою роботу, не вимикайте її. Дайте м’ясу трохи настоятися, близько 10-15 хвилин.
Дрібно нарубаєте пучок зелені.
Яловичину зі сметаною подавайте з улюбленим гарніром. Зверху присипте зеленою масою. Приємного вам апетиту!
Сподіваємося, у вас вийде повторити ці неймовірні рецепти тушкованих страв з яловичиною. Готуйте з любов’ю!