Рецепт приготування по-французьки
Інгредієнти: півкіло м’яса, 220 свіжих печериць, 3 помідора, головка цибулі, 170 г сиру, склянку майонезу, півсклянки оливкової олії і трохи соку лимона, сіль і перець.
- Яловичина ріжеться широкими порційними шматками, які добре відбиваються.
- У воду додається лимонний сік. У цій рідині миються гриби, після чого вони ріжуться тонкими пластинками.
- Крупно треться сир.
- Лук ріжеться кільцями, а помідори — тонкими кружечками.
- У масло оливи додається сіль і суміш перців. У цій рідині з усіх боків умочують підготовлені шматочки м’яса.
- Яловичина викладається на деко.
- Зверху розподіляються пластинки грибів, цибульні кільця, майонез.
- Далі викладаються помідори.
- Останнім шаром стане тертий сир.
Яловичина по-французьки запікається при середній температурі близько півгодини.