Яловичина в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Можливо, чи приготувати ніжну соковиту яловичину в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах? Звичайно, і навіть потрібно! Адже рецептів безліч. Розглянемо найбільш вдалі варіанти.

Яловичина по-китайськи в кисло-солодкому соусі на сковороді

Родзинка цієї страви — особливість нарізки м’яса. Воно повинно бути дуже дрібно нашинковано. І, звичайно, як обійтися без легкої пікантності.

Інгредієнти:

  • півкілограма м’яса яловичини;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 50 мл білого вина;
  • стакан води;
  • по столовій ложці цукру і тертого імбиру;
  • ½ Чайної ложки меленого коріандру;
  • рослинна олія;
  • 2 зубчики часнику;
  • перець і сіль на ваш смак.

Приготування:

  • Змішуємо соєвий соус, воду, вино і цукор, щоб отримати кисло-солодку заправку.
  • М’ясо промиємо й наріжемо довгими тонкими смужками.
  • Обсмажимо протягом хвилини імбир з порізаним часником.
  • Додамо до пережарке соус і доведемо його до кипіння.
  • У киплячу масу кладемо м’ясо і тушкуємо на слабкому вогні близько півгодини.
  • Приправи кладемо за кілька хвилин до готовності.
  • Тушкуємо м’ясо до повного випаровування рідини.
  • Подаємо тушковану яловичину з рисом, за бажанням можна прикрасити зеленню.

Готуємо м’ясо з чорносливом

Яловичина з чорносливом заслуговує окремої уваги. М’ясо виходить дуже ніжним і ароматним.

Вам знадобиться:

  • півкілограма вареної яловичини;
  • 100 г промитого і очищеного чорносливу;
  • середня цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • склянку води або бульйону;
  • пара столових ложок борошна;
  • перець і сіль — за смаком;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Підготовлений чорнослив відправляємо на 20 хвилин в окріп, щоб він розм’як.
  • Тим часом шматок відвареної яловичини ріжемо на дрібні шматочки.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями.
  • Часник подрібнюємо за допомогою ножа.
  • Відправляємо на розігріту сковороду цибулю і часник, обсмаживши їх до прозорості.
  • Сюди ж додаємо м’ясо, намагаючись, кожен шматок прожарити з усіх боків.
  • Зрушуємо масу на край сковороди, а на вільне місце насипаємо і злегка обсмажуємо борошно, постійно помішуючи.
  • Вливаємо в суміш бульйон, в якому варилася яловичина, або звичайну воду так, щоб не було грудок.
  • Коли все закипить, саме час додати чорнослив. Тушкуємо до м’якості.
  • Останній штрих — сіль і перець.
  • М’ясо з чорносливом готово! Можна подавати з пюре або рисом.
Дивіться також:  Як засолити червону рибу – 8 рецептів в домашніх умовах

З болгарським перцем

Цей варіант не залишить байдужих за обіднім столом. Смак болгарського перцю додасть оригінальності китайському страви.

Візьмемо:

  • 400 г яловичої м’якоті;
  • 5 болгарських перців (бажано різнокольорових);
  • перець чилі;
  • червона цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • пів склянки води;
  • корінь імбиру;
  • 2 чайні ложки крохмалю;
  • базилік, кінза і зелений лук — краще свіжі, в крайньому випадку, сушені;
  • перець, сіль — за бажанням;
  • соєвий соус під маринади.

Поетапний процес:

  • Готуємо маринад, змішавши соус з перцем і маслом.
  • М’ясо ріжемо на тонкі шматки, і відправляємо на годину маринуватися.
  • Болгарський перець очищаємо і нарізаємо смужками.
  • Чилі подрібнюємо кільцями.
  • Корінь імбиру ріжемо соломкою, цибулю — тонкими пір’ям.
  • Розводимо водою крохмаль і додаємо в рідину пару столових ложок соусу.
  • Обсмажуємо м’ясо на сковороді до зарум’янювання.
  • Додаємо часник, цибуля, імбир і тушкуємо ще пару хвилин.
  • Викладаємо туди ж усі види перцю і доводимо їх до хрусткого стану.
  • Виливаємо крохмальну суміш в загальну масу, тушкуємо все разом кілька хвилин до загустіння.
  • Блюдо готове. Прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу.

З ананасами в духовці

Яловичина з ананасами, приготовлена з цього незвичайного рецептом, стане гідною прикрасою святкового столу.

Продукти:

  • 600 г м’яса;
  • банку консервованих ананасів;
  • 20 г крохмалю;
  • 50 г томатного соусу;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • олія для смаження.

Як готувати:

  • Злегка обсмажте дрібно порізане м’ясо.
  • Крохмаль, сік ананаса і соус змішайте.
  • Додайте отриманий склад до м’яса.
  • Форму для запікання змастіть маслом і покладіть туди інгредієнти.
  • Запікати при 170 градусах 15-20 хвилин.

Як приготувати з овочами

Традиційний варіант на всі випадки життя. Продукти доступні, результат дивовижний. Його ми готуємо в мультиварці.

Нам знадобиться:

  • півкіло яловичини;
  • цибуля;
  • морква;
  • трохи томатної пасти;
  • по чайної ложки борошна, оцту і цукру;
  • спеції;
  • олія для смаження.
Дивіться також:  Картопляні галушки – 8 смачних рецептів приготування

Покрокова інструкція:

  • Мультиварка в режимі «Жарити» — кладемо цибулю і тушкуємо до золотистого кольору.
  • Далі йде морква, нашаткована соломкою.
  • Кладемо томатну пасту з борошном.
  • І, нарешті, саму яловичину.
  • Заливаємо суміш водою, щоб не було видно м’яса.
  • Задаємо режим «Гасіння» — на 2 години.
  • Через годину відправляємо в чашу цукор, спеції, оцет.
  • Солимо за бажанням.
  • Залишаємо тушкуватися до закінчення часу.

Можна прикрашати і подавати до столу. Яловичина з овочами виходить незрівнянної і буквально тане в роті.

Ось такі доступні легкі рецепти, а головне, дуже швидкі. Обов’язково, поекспериментуйте найближчим часом, приготувавши яловичину по одному із запропонованих варіантів. Не пошкодуєте!

Прокрутка до верху