Яловичина в мультиварці – 12 рецептів приготування

Деякі господині вважають яловичину складних у приготуванні м’ясом і тому назавжди виключили її з свого раціону. Щоб змінити свою думку про обговорюваному продукті варто спробувати приготувати його в «розумній каструлі». Адже яловичина в мультиварці завжди виходить смачною, ароматною, ситної.

Гуляш із яловичини в мультиварці

Інгредієнти: трохи більше півкіло яловичини, 2 цибулини, 3 ст. л. томат-пасти, солодкий болгарський перчик, 1 ст. л. пшеничного борошна, 2 ст. л. жирної сметани, морквина, 1 ст. води, сіль, пахучі трави.

  • М’ясо дрібно ріжеться і півгодини готується в режимі смаження на невеликій кількості жиру.
  • Потім яловичина готується вже з цибулею, перцем і морквою.
  • Для соусу змішується вода, сметана, борошно, паста. Інгредієнти солятся, приправляється обраними спеціями.
  • М’ясо з овочами заливається соусом і нудиться 80-90 хвилин у програмі «Гасіння».
  • Гуляш із яловичини в мультиварці бажано також залишити потомитися ще 15-20 хвилин на підігріві.
    В якості овочевої основи можна використовувати кабачки, гарбуз, спаржеву квасолю, стручки часнику.

    Як приготувати бефстроганов?

    Інгредієнти: 640-670 г м’якоті яловичини, 2-4 часникові часточки, столова ложка томат-пасти, по 3 ложки гірчиці і домашньої сметани, цибулина, спеції, сіль.

  • Промите, підсушені і нарізане шматками м’ясо гарненько натирається гірчицею. В такому маринаді яловичина повинна постояти хвилин 15.
  • Далі м’ясо разом з кубиками цибулі укладається в чашу і смажиться у відповідному режимі близько 20 хвилин.
  • В окремому посуді змішуються залишилися інгредієнти. Часник попередньо треться на тертці або пропускають через прес. Отриманий соус розводиться водою і виливається на м’ясо.
  • Ароматний бефстроганов з яловичини буде гаситися в мультиварці 110-120 хвилин.

    Яловичина, тушкована з картоплею

    Інгредієнти: 450-480 р помірно жирного м’яса без кісток, велика цибулина, сухий часник, півкіло картоплі, щіпка солодкої паприки, сіль.

  • Нарізана акуратними шматочками яловичина обсмажується в чаші «розумної каструлі» до рум’яності.
  • Цибуля блендером перетворюється в кашку і викладається до м’яса. Складові тушкуються у відповідній програмі 30-35 хвилин.
  • Після цього в ємність висипаються кубики картоплі. Додавати сіль і приправи поки не потрібно. Встановлюється режим ще на півгодини.
  • Тільки за 5-7 хвилин до готовності у страву додається сіль і приправи.
  • Дивіться також:  Печінка свиняча – 6 рецептів на сковороді і в мультиварці, секрети приготування м’якої і смачної свинячої печінки

    Ніжна яловичина, тушкована в мультиварці з картоплею, це повноцінний поживний обід для всієї родини або навіть частування до святкового столу.

    Плов в мультиварці

    Інгредієнти: півкіло м’ясної м’якоті, 3 репчатых цибулини, 2 мультиварочных стакана рису, часник за смаком, 3 морквини, кухонна сіль.

  • Нежирна яловичина без прожилок і полону нарізають невеликими шматками. Вони обсмажуються на розпеченому маслі відповідною програмою 15-20 хвилин. При цьому кришка пристрою залишається відкритою.
  • Коли м’ясо зменшиться в розмірі і потемніє, до нього висипають дрібні кубики цибулі. Разом інгредієнти готуються ще 6-7 хвилин.
  • До компонентів висипаються великі брусочки моркви. Маса готується в тій же програмі ще 8-9 хвилин.
  • Залишається додати сіль, подрібнений часник, заздалегідь промитий рис.
  • На продукти виливається приблизно пів-літра води. Страва готується в режимі для плову 40-45 хвилин.
  • Перемішувати страву не потрібно, інакше воно не вийде розсипчастим.

    Рецепт приготування азу

    Інгредієнти: 750-850 г яловичини, 3 столові ложки томатної пасти, 2 цибулини, 5-6 картоплин, 3 солоних огірка, 1,5-2 склянки фільтрованої води, сухий часник, солодка паприка, сіль.

  • Шматочки м’яса з тонкими кільцями цибулі готуються 15-17 хвилин у програмі, призначеної для смаження.
  • Далі в каструлю висипаються кубики солоних огірочків. Коли всі продукти добре просмажиться, до них додається паста.
  • Залишається висипати в ємність сіль, приправи, залити все гарячою водою.
  • У програмі для гасіння страва буде нудитися під кришкою 90-110 хвилин.
  • Приблизно за півгодини до готовності в чашу засипаються брусочки відвареного до напівготовності картоплі.
  • Картопля також можна попередньо обсмажити на невеликій кількості олії.

    Печеня з яловичини

    Інгредієнти: трохи більше півкіло м’якоті яловичини, 60 г якісного вершкового масла, велика цибулина, 6-7 невеликих картопляних бульб, чайна ложка меленого чорного перчика, велика морквина, 4-6 часникових зубчиків, сіль.

    Дивіться також:  Котлети зі свинячої печінки – 10 рецептів приготування

  • На вершковому маслі в програмі для смаження страхуються кільця цибулі і брусочки моркви. Потім овочі готуються вже разом з шматочками яловичини, поки вона не потемніє.
  • Залишається покласти в чашу брусочки картоплі, тонкі слайсы часнику, перчик, сіль.
  • Всі компоненти заливаються невеликою кількістю води.
  • Тушкується страву в мультиварці 90-100 хвилин.

    З чорносливом

    Інгредієнти: 370 г м’якоті лопатки (яловичина), цибулина, 80 г томат-пасти, велика морквина, 80 г чорносливу без кісточок, сухий часник, мелена паприка, сіль.

  • Кільця цибулі, тонкі бруски морквини і шматочки м’яса разом смажаться в чаші приладу з відкритою кришкою 15-17 хвилин. Можна використовувати для цього і рослинне і вершкове масло.
  • У ємність додається ошпарений окропом і дрібно нарізаний чорнослив, сіль, приправи.
  • В останню чергу в мультиварку заливається вода. Вона повинна покривати всі складові. Можна використовувати для цього і м’ясний бульйон.
  • Режим гасіння включається на 60-70 хвилин.

    Запечена в мультиварці шматком

    Інгредієнти: кіло м’якоті лопатки (яловичина), будь-які відповідні спеції, літр води, сіль за смаком.

  • Шматок м’яса миється, при необхідності позбавляється від плівок і зайвого жиру.
  • Яловичина опускається в солону кип’ячену воду (холодну). Придавлюється тарілкою, щоб не спливала. М’ясо буде перебувати в рідини не менше 5-6 годин. А краще залишити його на всю ніч.
  • Вранці яловичина щедро натирається приправами. Можна додатково нашпигувати його і часником.
  • М’ясо щільно загортається в два шари фольги.
  • У чашу мультиварки наливається склянку води. Зверху поміщається згорток.
  • Готуватися в програмі випічки м’ясо буде 40-45 хвилин.
  • Після сигналу пристрою потрібно залишити згорток всередині нього ще на пару годин. В ідеалі – до повного охолодження.

    Відбивні

    Інгредієнти: 430 г яловичини, яйце, 90 г високосортного борошна, жменя сухарній крихти, дрібна сіль, італійські трави.

    Дивіться також:  Риба Голець – 7 рецептів приготування

  • М’ясо ріжеться пластинками, добре відбивається, солиться, присипається приправами.
  • Підготовлені шматочки обвалюються в борошні, умочують в збите яйце, а потім в панірувальні сухарі.
  • Для обсмажування відбивних «розумної каструлі» підійде програма «Випічка» або «Смаження».

    З овочами

    Інгредієнти: 620 г яловичого гуляшу, морквина, 2 м’ясистих томату, цибулина, приправи для яловичини, великий болгарський перець, 3-4 часникові часточки, невеликий кабачок, сіль.

  • Шматочки м’яса обсмажуються до зміни кольору.
  • До яловичині відправляються все дрібно нарізані овочі по черзі.
  • Маса солиться, присипається приправою.
  • Часник можна покласти цілими зубчиками або пропустити через прес.
  • У ємність наливають стільки води, щоб вона покрила всі компоненти.
  • У відповідному режимі страва буде тушкуватися 80-90 хвилин.

    Яловича пастрома

    Інгредієнти: 1,5 кг м’яса, 1,4 л фільтрованої води, 125 г дрібної солі, 90 г цукрового піску, дрібку мускатного горіха, імбиру, коріандру, кориці, чорного перцю, сухого часнику, 60 г коричневого цукру, 40 г меду, 10 г гірчиці в зернах.

  • Всі інгредієнти, крім м’яса, з’єднуються в каструлі і доводяться до кипіння на плиті. Цукор, сіль, мед повинні повністю розчинитися в рідині.
  • Промитий водою шматок м’яса поміщається в каструлю з маринадом на 2 діб. Попередньо потрібно притиснути тарілкою.
  • Далі яловичини обсушивается паперовим рушником і поміщається в ємність печі.
  • Страва залишається в режимі підігріву мінімум на 11 годин.

    На пару в мультиварці

    Інгредієнти: 630 г яловичої м’якоті, ½ чайної ложки солі, суміш перчиком, столова ложка олії, гілочка розмарину.

  • Промите м’ясо ріжеться шматочками, змащується сіллю і кольоровими перчиками, після чого залишають маринуватися на півгодини.
  • У ємність для приготування страв на пару застеляється фольга. Вона змащується маслом. Туди ж вкладається підготовлене м’ясо і розмарин.
  • У чашу наливають 2 склянки води.
  • Готується м’ясо у відповідному режимі 30-45 хвилин.

    Прокрутка до верху