Яловичина в мультиварці – 8 кращих рецептів

Яловичина, на думку фахівців, один з найбільш цінних видів м’яса. При мінімальній кількості жирів у ньому міститься маса важливих елементів. Завдання всіх кулінарів – не втратити їх в процесі приготування. І найкраще в цьому допоможе мультиварка.

Як приготувати яловичину в мультиварці — корисні поради та секрети

Яловиче м’ясо досить капризно в приготуванні, зокрема воно вимагає тривалого гасіння, щоб стати м’яким і ніжним. Тому звичайні методи, як то смаження на сковороді, запікання і ловлення в жаровні, часом працюють не досить ефективно. А ось в мультиварці яловичина виходить дійсно відмінною.

Крім того приготування яловичини в мультиварці не відволікає від звичних справ. Немає необхідності регулярно заглядати під кришку, щоб переконатися, що м’ясне блюдо не пригоріло і досить проготовилось. Однак ще на підготовчому етапі важливо знати декілька секретів, які допомагають отримати в результаті смачне та корисне страву.

По–перше, необхідно ретельно вибирати м’ясний продукт. Яловичина вважається пісним м’ясом, вміст калорій у якому ненабагато перевищує курку. На жаль, через незнання можна купити яловичину, яка навіть після тривалої (3-4 години) гасіння так і залишиться жорсткою як гума. Кулінари рекомендують віддавати перевагу вирізці, верхньої частини стегна, шматках, узятим з живота і лопатки.

Щоб на виході отримати особливо ніжний продукт перед приготуванням яловичину необхідно як слід відбити. Ще краще замаринувати м’ясо протягом кількох годин. Для цього підійде будь маринад на основі лимона. Цей інгредієнт відмінно розщеплює волокна яловичини і поліпшує її смакові характеристики.

Особливу увагу слід приділити спеціям. В першу чергу вони дозволяють суттєво змінювати смак готового блюда, по–другу, так само як і лимон сприяють розм’якшенню, а в–третю підвищують апетит і стимулюють травлення. Найкраще з яловичиною працює куркума, лавровий лист, карі, чорний перець, червона паприка, коріандр, гірчиця. А ось з сіллю варто бути обережніше, особливо якщо за допомогою мультиварки ви бажаєте приготувати надзвичайно корисну дієтичну яловичину.

Яловичина в мультиварці — покроковий рецепт з фото

Перший рецепт пропонує приготувати яловичину класичним способом з використанням мінімуму інгредієнтів. Гасити м’ясо рекомендується близько 2-3 годин, в залежності від його вихідної м’якості.

  • 1 кг яловичини;
  • 1 велика головка цибулі;
  • 2-3 лаврових листа;
  • сіль;
  • олія для обсмажування.

Приготування:

  • Наріжте шматок яловичого м’яса поперек волокон на невеликі трохи довгасті шматочки. У чашу залийте трохи рослинного масла, встановіть режим «смаження» або «випічки» і завантажте м’ясо.
  • Обсмажте його, зрідка помішуючи близько 10 хвилин, а поки поріжте півкільцями очищену від верхньої шкірки цибулину і завантажте в мультиварку.
  • Як тільки цибуля стане золотистою, а на шматочках яловичини з’явиться характерна скоринка, влийте трохи бульйону або теплої води, киньте лаврушки і посоліть.
  • Встановіть програму приблизно на 2-2.5 години і займіться іншими справами.
  • Подавати тушкований з цибулею яловичину можна з будь-яким гарніром.
Дивіться також:  Риба, запечена з овочами в духовці – 8 рецептів приготування

Яловичина в мультиварці Редмонд, Поларіс

Мультиварка будь-якої моделі – ідеальний для гасіння вид кухонної техніки. У процесі безперервного томління яловичина зберігає всі свої корисні і смакові властивості.

  • 500 г яловичої м’якоті;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • сіль, перець;
  • 2-3 ст. л. олії соняшникової.

Приготування:

  • Шматок вирізки швидко обмийте у проточній воді, підсушіть рушником і наріжте мініатюрними скибочками.
  • На дно мультиварочной чаші влийте олію, розігрійте його, встановивши режим «смаження». Обсмажте при помішуванні яловичину протягом 7-10 хвилин.
  • Додайте до м’яса приблизно склянку теплого бульйону або звичайної води, трохи посоліть і поперчіть. При бажанні додайте будь-які прянощі. Переведіть техніку в програму «гасіння» на 1.5 години.
  • Моркву натріть на величенькою тертці, а цибулю довільно нарубаєте. Додайте овочі до м’яса та подовжить дію програми ще на 30 хвилин.
  • Ще один простий рецепт пропонує відео.

Яловичина з картоплею в мультиварці

Картопля з яловичиною, приготована в мультиварці – універсальне блюдо, яке чудово підходить особливо зайнятим господиням. В результаті недовгих старань можна нагодувати всю сім’ю.

  • 500 р яловичини без кісток;
  • 500 г картоплі;
  • 1 велика головка цибулі;
  • 1-2 лаврових листки;
  • 1 ч. л. паприки;
  • по дрібці сушеного часнику, чорного перцю і прованських трав;
  • 1 ч. л. без гірки солі;
  • 1 с. л. олії соняшника.

Приготування:

  • Порізати яловичину довільно, головне, щоб шматочки були не дуже великими.
  • Встановивши мультиварку в режим «смаження», капніть в чашу масло, а як тільки воно прокалится, викладіть м’ясо. Зачекайте пару хвилин, поки вона підрум’яниться і перемішайте. Смажте ще 3-5 хвилин.
  • Зверху на м’ясо викладіть півкільця цибулі, не перемішуючи інгредієнти, переведіть режим «гасіння» на 30-35 хвилин. Можна підлити зовсім трішки води, але й без цього м’ясо пустить достатньо власного соку, в якому і буде готуватися.
  • Як тільки процес завершиться, закладіть порізану на кубики картоплю. Солити, перчити і навіть перемішувати не треба. Продовжіть програму ще на півгодини.
  • А от тепер саме час додати до страви сіль і пряні інгредієнти. До речі, часник сушений цілком можна замінити свіжим.
  • Залишається лише все гарненько перемішати, протомитися під кришкою ще хвилин п’ять і подавати, що називається ” з пилу з жару.

Яловичина в мультиварці з підливою — фото рецепт

Яловичину можна готувати різними способами, але сучасні господині все частіше віддають перевагу готуванні в мультиварці. Тим більше що процес, докладно описаний у рецепті з фото, дійсно простий і невигадливий.

  • 500 г чистої яловичини без кісток;
  • 1 ст. червоного вина;
  • по 1 великій цибулині і моркви;
  • 4 часникового зубчики;
  • 2 ст. л. густого томата;
  • 500 мл води;
  • 100 г чорносливу без кісточок;
  • рослинна олія для смаження;
  • по щіпці чорного перцю, солодкої паприки, кориці, сухої петрушки.
Дивіться також:  Яйця в мішечок – скільки хвилин варити після закипання

Приготування:

  • Помиту і підсушену яловичу вирізку наріжте довгастими шматками і обсмажте в скромній порції масла в режимі «смаження».
  • Цибулю наріжте великими чверть кільцями, моркву – тонкою соломкою. Закладіть в мультиварку овочі і продовжуйте смажити при помішуванні близько 8-10 хвилин.
  • Залийте блюдо червоним вином і, не закриваючи кришку, почекайте, поки воно гарненько випарується.
  • Після додайте томатну пасту, воду і спеції. Останній раз перемішайте і тушкуйте як мінімум годину у відповідному режимі.
  • Тепер киньте в блюдо чорнослив і тушкуйте ще близько години, не закриваючи кришку. Ця хитрість допоможе випарувати зайву рідину і зробить підливку густий і особливо смачною.

Яловичина з чорносливом в мультиварці

Чорнослив – той самий секретний компонент, який робить тушковану в мультиварці яловичину неповторною. Її пікантний з легкою кислинкою смак воістину незабутній.

  • 0.7 кг м’яса;
  • 2 цибулини;
  • 150 г чорносливу;
  • 3 зубки часнику;
  • 0.5 л води або бульйону;
  • 3 ст. л. борошна;
  • спеції на вибір (лаврове листя, чебрець, коріандр);
  • сіль, перець.

Приготування:

  • М’ясо наріжте товстенькими пластинами, добре відбийте, а потім поріжте на довгасті шматочки.
  • Злегка змастіть мультиварочную чашу маслом, встановіть техніку в режим «випічки» або «смаження». Киньте полуколечки цибулі і смажте, поки вони не позолотятся.
  • Слідом завантажте м’ясо, але не закривайте кришку. Якщо це зробити, то яловичина пустить сік і відразу почне тушкуватися, минаючи процес обжарювання.
  • Через 8-10 хвилин додайте борошно, добре перемішайте. Тепер черга пропущеного через прес часнику, солі, чорносливу і вибраних спецій.
  • Влийте теплу воду, зачекайте поки вона закипить і переведіть техніку в режим «гасіння». Тепер сміливо закрийте кришку і томіть страву в середньому півтори години.

Бефстроганов з яловичиною в мультиварці — дуже смачний рецепт

Яловичина по–строгановськи або просто бефстроганов вміло поєднує в собі російські і французькі кулінарні традиції. Блюдо відрізняє пікантний смак і наявність смачною підливи.

  • 0.5 кг найкращою яловичини;
  • трохи лимонного соку;
  • 2 великі скіпки;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. оливкової;
  • 200 г сметани;
  • лавровий лист, сіль, перець.

Приготування:

  • Шматок яловичини розріжте на відносно тонкі пласти. Кожен добре відбийте, після чого наріжте довгими (приблизно 5-6 см) смужками. Посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком, щоб м’ясо злегка добре просочилося і стало ще ніжніше.
  • Увімкніть мультиварку в режимі «випічка». Влийте оливкове масло, як тільки воно достатньо прогріється, киньте щедрий шматочок вершкового.
  • Викладіть на дно рівним шаром нарізану півкільцями цибулю, кришку закрийте і залиште на кілька (3-5) хвилин.
  • Смужки подмаринованного м’яса обваляйте в борошні і викладіть його на цибульну подушку. Перемішувати не треба! Не закриваючи кришку, залиште інгредієнти у вихідному положенні на 15 хвилин.
  • Додайте на смак сіль і перець, викладіть сметану, перемішайте і протушкувати в потрібному режимі близько 15 хвилин.
  • Мультиварку вимкніть, киньте в чашу пару листочків лавра і дайте страві відпочити близько 10 хвилин.
Дивіться також:  Куряча грудка в сметанному соусі – 6 рецептів на сковороді, з грибами, в духовці або мультиварці

Яловичина з овочами в мультиварці

Як приготувати овочі разом з яловичиною, якщо ці продукти вимагає абсолютно різного часу на готування? Дотримуючись наведеного рецептом у вас вийде ідеальне за всіма параметрами страва – м’яке мяско і щільні овочі.

  • 500 г яловичини;
  • 2 цибулини;
  • пара морквин;
  • 400 г цвітної капусти;
  • 3-4 помідора;
  • 2 солодких перцю;
  • на смак сіль, перець та інші спеції.

Приготування:

  • М’ясо поріжте довільними, але не дуже великими брусочками. Складіть його в мультиварку. Додати півкільця цибулі і влийте воду, щоб вона перекривала продукти приблизно на 2/3. Не соліть!
  • Встановіть програму «тушкування» в середньому на 2 години, в залежності від вихідної якості м’ясного продукту. Не забудьте в процесі пару раз перемішати.
  • Тепер перераховані в рецепті овочі (можна інші, крім картоплі) наріжте приблизно однаковими шматочками та завантажити в чашу до м’яса.
  • Заважати їх непотрібно. У цьому випадку вони будуть готуватися як на пару. Природно, на наступні 25-30 хвилин режим потрібно встановити відповідний (варіння на пару).
  • В самому кінці посоліть за смаком і приправте перцем, перемішайте і ще через п’ять хвилин подавайте.

Яловичина на пару в мультиварці

Щоб в мультиварці отримати особливо соковиту і корисну яловичину на пару, важливо знати декілька хитрощів. Про них і повідає наступний рецепт.

  • 600 г м’якоті яловичини;
  • 1 ч. л. рослинного масла;
  • щіпка чорного перцю;
  • ½ Ч. л. солі.

Приготування:

  • М’якоть розрізати на 2-3 більш менших шматка. Натріть сіллю і перцем, щільно укладіть їх в миску і залиште приблизно на 30 хвилин. (За бажанням використовуйте будь-які інші спеції і пряні трави, а також лимонний сік або вино. Маринування можна продовжити до 2-3 годин.)
  • Кошик для парової готування вистеліть парою листів фольги. Ця хитрість допоможе зберегти всі м’ясні соки.
  • Змастіть маслом фольгу і викладіть шматки м’яса. У мультиварочную чашу залийте воду (300-500 мл). Задайте режим «варка» на 45 хвилин.
  • Після завершення програми відкрийте кришку, дайте м’ясу трохи охолонути і насолоджуйтеся його соковитим і ніжним смаком.
  • І наостанок, оригінальний відео рецепт приготування в мультиварці карбонату з цільного шматка яловичини.
Прокрутка до верху