Яловичина з чорносливом – цікаве блюдо, яке обов’язково оцінять любителі сухофруктів. Два продукту чудово поєднуються між собою, а якщо додати ще кілька складових, то результат вийде чудовим.
Яловичина, запечена з чорносливом в духовці
Це просте блюдо готуємо в духовці — так м’ясо добре просочується і виходить дуже насиченим і ароматним.
Необхідні продукти:
- кілограм яловичини;
- спеції та трави на свій смак;
- 0,3 кг чорносливу.
Процес приготування:
- М’ясо добре промиваємо, даємо йому обсохнути або прискорюємо процес, обтерши його паперовими рушниками.
- Нарізаємо на шматки середнього розміру, приправляємо їх обраними спеціями.
- Чорнослив теж промиваємо і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері. За смаком можна додати мускатний горіх, коріандр або соєвий соус.
- Отриманою пастою ретельно обмазуємо шматочки яловичини і кладемо їх на подвійний шар фольги. Добре загорнути м’ясо так, щоб сік не витікав.
- Прибираємо в духовку і готуємо на грилі, не менше години, встановивши рівень нагріву на 170 градусів. Після цього відкриваємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин, але вже на 200 градусах — м’ясо підрум’яниться і набуде апетитну тонку скориночку.