Яловичина з чорносливом в мультиварці – 8 рецептів
М’ясо з додаванням сухофруктів набуває абсолютно нові смакові відтінки. З цими комбінаціями можна практично нескінченно експериментувати. А спростити завдання кулінара дозволить «розумна каструля». Як правильно готується яловичина з чорносливом в мультиварці, розказано далі.
Яловичина з чорносливом в мультиварці — базовий рецепт
З приправ варто використовувати мускатний горіх мелений чорний перець – по щіпці. Інші інгредієнти: 870 г яловичини, 155 г в’яленого чорносливу (без кісточок), 2 цибулини, сіль, морква, 5-6 часникових зубків, 1 ст. фільтрованої води.
М’ясо миється і ріжеться невеликими скибочками. У програмі випічки воно злегка підрум’янюється на пісному маслі.
Далі яловичина смажиться вже з подрібненою цибулею і морквою.
Залишилося масу посолити, залити водою, присипати спеціями і готувати в програмі «Гасіння» 60-65 хвилин.
Далі в ємність закладається роздавлений часник і чорнослив, нарізаний тонкими смужками.
На підігріві залишається ще на 20-25 хвилин.
Підходить страва до будь-якого легкому гарніру.
Як приготувати з білим вином?
Для заливки яловичини з сухофруктами вибирається і червоне й біле вино. Але для цього рецепта потрібно вибрати саме останнє. Інгредієнти: півкіло яловичої вирізки, 80 г чорносливу, 90 мл білого вина, 2 цибулинки, 280 мл бульйону, часник за смаком, 2 великі ложки світлої борошна, сіль.
Вирізка ріжеться невеликими шматочками.
Протягом декількох хвилин скибочки обсмажуються на олії на добре розігрітій сковороді на сильному вогні.
М’ясо відкладається в сторону, а на жирі, що залишився готуються подрібнену цибулю і часник вже в мультиварці у відповідному режимі.
У ємність до піджарки відправляється яловичина, дрібні шматочки чорносливу, вино.
Коли алкогольний напій википить, можна вводити борошно.
Після ретельного перемішування інгредієнти заливаються бульйоном і солятся.
Соус з томатів додасть страві яскравості і соковитості. Інгредієнти: 360 г м’ясної вирізки, 2 середні морквини, 90 г чорносливу без кісточок, 2 великі цибулини, 60-70 мл томатної пасти, пара часникових зубков, спеціальна суміш спецій для яловичини.
У режимі «Смаження» рум’яняться тонкі кільця цибулі і соломка морквини.
Коли овочі досить обсмажаться, до них викладається нарізана брусочками яловичина. Разом компоненти готуються при частому помішуванні чверть години.
У ємність висипається чорнослив цілком.
Зверху виливається томатна паста і склянку теплої води.
У програмі гасіння блюдо нудиться 60-65 хвилин.
Приблизно за 10 хвилин до готовності частування солиться, присипається приправою і подрібненим часником.
Подається м’ясо з великою кількістю свіжої зелені.
З додаванням картоплі
Щоб перетворити блюдо в повноцінний обід, додайте до м’яса з сухофруктами ще й картоплю. Інгредієнти: 180 г чорносливу, півкіло яловичої вирізки, 4-5 середніх картоплин, по морквині і цибулині, сіль, спеції, 3 мультиварочных склянки фільтрованої води, велика ложка борошна.
В режимі класичної смаження готуються шматочки м’яса.
До яловичині, встигла покритися легкої скоринкою, висипаються кубики цибулі, а ще через 3-4 хвилини смаження соломка моркви та чорносливу, картоплю, нарізану будь-яким зручним чином.
У теплій воді розвести борошно, сіль і спеції. Отриманою рідиною, що заливається м’ясо з овочами.
Тушкується 60-65 хвилин.
Якщо використовується більше картоплі, то і кількість води потрібно збільшити. Інакше в ємності зовсім не виявиться підливи.
З грибами
Підійдуть і лісові, і тепличні гриби. Найкраще взяти печериці (240 г). Інші інгредієнти: 90 г чорносливу, півкіло м’яса, велика морквина, сіль, ріпчаста цибулька, суміш перців.
Шматочки м’яса разом з подрібненою морквою і цибулею смажать у відповідній програмі до рум’яності.
До інгредієнтів додаються тонкі слайсы грибів. Разом складові готуються ще 8-9 хвилин.
Чорнослив викладається в «розумну каструлю».
Компоненти заливаються невеликою кількістю води, солятся і перчатся. Рідини буде достатньо 1 склянки.
Смачно подавати з картопляним пюре або просто з домашнім хлібом.
З горіхами в мультиварці
З горішків краще вибирати волоські горіхи. Інгредієнти: 780 г яловичої вирізки, по півсклянки чорносливу і горіхів, 60 мл червоного сухого вина, сіль, пахучі трави.
Тонкі пластинки яловичини злегка відбиваються і смажаться на сковороді на сильному вогні за принципом звичайних відбивних.
В окремому сухому посуді обсмажуються січені гострим ножем горішки.
У чашу мультиварки викладається підготовлене м’ясо, половинки чорносливу, виливається вино.
Коли рідина в режимі випічки повністю випаруватися з ємності, можна влити трохи солоної води, і залишити частування тушкуватися на півгодини.
Залишилося засипати горішки, додати приправи і готувати страву ще 8-9 хвилин в тому ж режимі.
Подається з тертим твердим сиром.
В сметанному соусі
За таким рецептом м’ясний продукт виходить особливо ніжним. Інгредієнти: цибулина, півкіло яловичої м’якоті, 160 г сметани, 180 г чорносливу, сіль, пахучі трави. Молочний продукт вибирається з максимальною жирністю.
Брусочки м’яса обсмажуються до рум’яності в чаші «розумної каструлі».
Чорнослив до яловичині можна додавати цілком або половинками.
Цибулю дуже дрібно ріжеться і висипається в чашу.
Залишилося додати сметану, сіль, спеції і трохи води (близько 50 мл).
Після перемішування всіх інгредієнтів гасити 120 хвилин.
За смаком у готову страву можна додавати мелений перчик і подрібнений часник.
Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці
Крім чорносливу для цього варіанту візьміть ще курагу. Інгредієнти: по 90 г сухофруктів, 1 мультиварочный склянку бульйону, велика цибулина, сіль, півкіло яловичої вирізки, щіпка мускатного горіха.
У звичайній сковорідці на сильному вогні до скоринки обсмажують шматочки м’яса. Масло в неї потрібно наливати досить багато.
На жирі, що залишився вже в мультиварці пассируется цибулю. До готового овочу викладається яловичина.
Залишилося додати бульйон, сіль, мускатний горіх, і промиті сухофрукти. Можна залишити їх цілими або ж дрібно порізати.