Яловичина з чорносливом в мультиварці – 8 рецептів

М’ясо з додаванням сухофруктів набуває абсолютно нові смакові відтінки. З цими комбінаціями можна практично нескінченно експериментувати. А спростити завдання кулінара дозволить «розумна каструля». Як правильно готується яловичина з чорносливом в мультиварці, розказано далі.

Яловичина з чорносливом в мультиварці — базовий рецепт

З приправ варто використовувати мускатний горіх мелений чорний перець – по щіпці. Інші інгредієнти: 870 г яловичини, 155 г в’яленого чорносливу (без кісточок), 2 цибулини, сіль, морква, 5-6 часникових зубків, 1 ст. фільтрованої води.

  • М’ясо миється і ріжеться невеликими скибочками. У програмі випічки воно злегка підрум’янюється на пісному маслі.
  • Далі яловичина смажиться вже з подрібненою цибулею і морквою.
  • Залишилося масу посолити, залити водою, присипати спеціями і готувати в програмі «Гасіння» 60-65 хвилин.
  • Далі в ємність закладається роздавлений часник і чорнослив, нарізаний тонкими смужками.
  • На підігріві залишається ще на 20-25 хвилин.
  • Підходить страва до будь-якого легкому гарніру.

    Як приготувати з білим вином?

    Для заливки яловичини з сухофруктами вибирається і червоне й біле вино. Але для цього рецепта потрібно вибрати саме останнє. Інгредієнти: півкіло яловичої вирізки, 80 г чорносливу, 90 мл білого вина, 2 цибулинки, 280 мл бульйону, часник за смаком, 2 великі ложки світлої борошна, сіль.

  • Вирізка ріжеться невеликими шматочками.
  • Протягом декількох хвилин скибочки обсмажуються на олії на добре розігрітій сковороді на сильному вогні.
  • М’ясо відкладається в сторону, а на жирі, що залишився готуються подрібнену цибулю і часник вже в мультиварці у відповідному режимі.
  • У ємність до піджарки відправляється яловичина, дрібні шматочки чорносливу, вино.
  • Коли алкогольний напій википить, можна вводити борошно.
  • Після ретельного перемішування інгредієнти заливаються бульйоном і солятся.
  • В режимі гасіння готується 55-60 хвилин.
  • Дивіться також:  Філе минтая — 10 рецептів приготування

    У томатному соусі

    Соус з томатів додасть страві яскравості і соковитості. Інгредієнти: 360 г м’ясної вирізки, 2 середні морквини, 90 г чорносливу без кісточок, 2 великі цибулини, 60-70 мл томатної пасти, пара часникових зубков, спеціальна суміш спецій для яловичини.

  • У режимі «Смаження» рум’яняться тонкі кільця цибулі і соломка морквини.
  • Коли овочі досить обсмажаться, до них викладається нарізана брусочками яловичина. Разом компоненти готуються при частому помішуванні чверть години.
  • У ємність висипається чорнослив цілком.
  • Зверху виливається томатна паста і склянку теплої води.
  • У програмі гасіння блюдо нудиться 60-65 хвилин.
  • Приблизно за 10 хвилин до готовності частування солиться, присипається приправою і подрібненим часником.
  • Подається м’ясо з великою кількістю свіжої зелені.

    З додаванням картоплі

    Щоб перетворити блюдо в повноцінний обід, додайте до м’яса з сухофруктами ще й картоплю. Інгредієнти: 180 г чорносливу, півкіло яловичої вирізки, 4-5 середніх картоплин, по морквині і цибулині, сіль, спеції, 3 мультиварочных склянки фільтрованої води, велика ложка борошна.

  • В режимі класичної смаження готуються шматочки м’яса.
  • До яловичині, встигла покритися легкої скоринкою, висипаються кубики цибулі, а ще через 3-4 хвилини смаження соломка моркви та чорносливу, картоплю, нарізану будь-яким зручним чином.
  • У теплій воді розвести борошно, сіль і спеції. Отриманою рідиною, що заливається м’ясо з овочами.
  • Тушкується 60-65 хвилин.
  • Якщо використовується більше картоплі, то і кількість води потрібно збільшити. Інакше в ємності зовсім не виявиться підливи.

    З грибами

    Підійдуть і лісові, і тепличні гриби. Найкраще взяти печериці (240 г). Інші інгредієнти: 90 г чорносливу, півкіло м’яса, велика морквина, сіль, ріпчаста цибулька, суміш перців.

  • Шматочки м’яса разом з подрібненою морквою і цибулею смажать у відповідній програмі до рум’яності.
  • До інгредієнтів додаються тонкі слайсы грибів. Разом складові готуються ще 8-9 хвилин.
  • Чорнослив викладається в «розумну каструлю».
  • Компоненти заливаються невеликою кількістю води, солятся і перчатся. Рідини буде достатньо 1 склянки.
  • Тушкується страва 65 хвилин.
  • Дивіться також:  Сациві з курки по-грузинськи – 7 рецептів приготування

    Смачно подавати з картопляним пюре або просто з домашнім хлібом.

    З горіхами в мультиварці

    З горішків краще вибирати волоські горіхи. Інгредієнти: 780 г яловичої вирізки, по півсклянки чорносливу і горіхів, 60 мл червоного сухого вина, сіль, пахучі трави.

  • Тонкі пластинки яловичини злегка відбиваються і смажаться на сковороді на сильному вогні за принципом звичайних відбивних.
  • В окремому сухому посуді обсмажуються січені гострим ножем горішки.
  • У чашу мультиварки викладається підготовлене м’ясо, половинки чорносливу, виливається вино.
  • Коли рідина в режимі випічки повністю випаруватися з ємності, можна влити трохи солоної води, і залишити частування тушкуватися на півгодини.
  • Залишилося засипати горішки, додати приправи і готувати страву ще 8-9 хвилин в тому ж режимі.
  • Подається з тертим твердим сиром.

    В сметанному соусі

    За таким рецептом м’ясний продукт виходить особливо ніжним. Інгредієнти: цибулина, півкіло яловичої м’якоті, 160 г сметани, 180 г чорносливу, сіль, пахучі трави. Молочний продукт вибирається з максимальною жирністю.


  • Брусочки м’яса обсмажуються до рум’яності в чаші «розумної каструлі».
  • Чорнослив до яловичині можна додавати цілком або половинками.
  • Цибулю дуже дрібно ріжеться і висипається в чашу.
  • Залишилося додати сметану, сіль, спеції і трохи води (близько 50 мл).
  • Після перемішування всіх інгредієнтів гасити 120 хвилин.
  • За смаком у готову страву можна додавати мелений перчик і подрібнений часник.

    Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці

    Крім чорносливу для цього варіанту візьміть ще курагу. Інгредієнти: по 90 г сухофруктів, 1 мультиварочный склянку бульйону, велика цибулина, сіль, півкіло яловичої вирізки, щіпка мускатного горіха.

  • У звичайній сковорідці на сильному вогні до скоринки обсмажують шматочки м’яса. Масло в неї потрібно наливати досить багато.
  • На жирі, що залишився вже в мультиварці пассируется цибулю. До готового овочу викладається яловичина.
  • Залишилося додати бульйон, сіль, мускатний горіх, і промиті сухофрукти. Можна залишити їх цілими або ж дрібно порізати.
  • Нудитися буде в програмі «Гасіння» 85-90 хвилин.
  • Дивіться також:  Як засолити ікру щуки в домашніх умовах – 5 правильних і смачних рецептів

    Подається яловичина тушкована з чорносливом в мультиварці до столу гарячою з зеленню.

    Прокрутка до верху