Яловичина з грибами – 8 рецептів приготування

Яловичина – сорт м’яса, який завдяки своїм поживним якостям високо оцінений дієтологами світу. Вона чудово поєднується з різними продуктами і може використовуватися для приготування супів, салатів і других страв. Одним із таких універсальних страв є яловичина з грибами, яку можна подати в запеченому, тушкованому, смаженому вигляді або навіть в якості салату.

Яловичина з грибами у вершковому соусі

Ніжна і соковита яловичина з грибним ароматом і ніжним вершковими нотками виходить з:

  • ½ Кг м’яса;
  • 100 г грибів;
  • шматочки масла аналогічного ваги;
  • цибулини;
  • головки часнику;
  • 30 г борошна;
  • 100 мл вершків;
  • вдвічі більшого об’єму води;
  • солі, перцю і мускатного горіха.

Етапи підготовки:

  • Вирізка нарізають шматочками, які обсмажуються і злегка присаливаются.
  • Цибулю і часник подрібнюються, після чого обсмажуються до прозорості.
  • В овочеву масу всипається борошно, сіль і спеції.
  • Вміст заливається вершками після додавання в ємність грибних пластинок.
  • При необхідності додаються 200 мл теплої води.
  • Через 10 хвилин гасіння в сковороду викладаються м’ясні шматочки.
  • А вже через 15 хвилин томління страва готова.

Як смачно загасити зі сметаною

Яловичина, тушкована з грибами в сметані, являє собою чудове м’ясне блюдо, що поєднує ніжність і вишуканість смаку.

Для приготування апетитного страви, гідного меню ресторану, необхідні:

  • 500 г м’якоті;
  • 300 г грибів;
  • 100 г цибулі;
  • стільки ж моркви;
  • 200 мл сметани;
  • трохи соняшникової олії, борошна;
  • сіль і спеції.

Хід роботи:

  • М’ясо промивається, нарізають невеликими шматочками, які злегка відбивають, щоб зробити яловичину більш м’якою.
  • На гарячому маслі порційно обсмажується яловичина, яка солиться і викладається в глибокий сотейник.
  • Гриби відварюють 2 хвилини, подрібнюються і викладаються в ємність до м’яса, де все заливається склянкою теплої підсоленої води.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется на сковороді, в яку також відправляється морквяна стружка.
  • Зажарка заливається сметаною, солиться і приправляється.
  • Через 30 хвилин гасіння м’яса на повільному вогні в сотейник вливається сметанний соус.
  • Через 5 хвилин страва забирається з вогню.
Дивіться також:  Як варити кальмарів щоб були м’які?

Рецепт запікання в духовці

Пересушити яловиче м’ясо легко. Маринад покликаний впоратися з такою складністю і наситити продукт необхідною вологою.

Щоб насолодитися смаком соковитою яловичини, будуть потрібні:

  • 700 г м’яса;
  • 600 г печериць;
  • стакан червоного вина;
  • велика голівка часнику;
  • головка цибулі;
  • сіль, італійські трави, паприка і трохи свіжого розмарину;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  • Цибуля шинкуется півкільцями, якими посипається порізане порційними шматками м’ясо.
  • З часнику ½ готується крихта, яка також додається в посуд з м’ясом, де вже знаходяться сіль і спеції.
  • М’ясний продукт заливають вином і відправляється в холод на 5 годин.
  • Через зазначеної час м’ясо розкладається на деку, застеленому фольгою і заливають процідженим маринадом.
  • Запікається яловичина 40 хвилин під фольгою.
  • Далі навколо м’яса розкладаються пластинки грибів і залишився часнику, після чого страва відправляється в відкритому вигляді в духовку ще на 20 хвилин.

Бефстроганов з яловичини з грибами

Бефстроганов – широко відоме блюдо російської кухні, яке завдяки використанню грибів набуває тонкий аромат.

Інгредієнти:

  • ½ Кг вирізки;
  • вдвічі менше жирної сметани;
  • 1 кг печериць;
  • 2 цибулини;
  • по 30 г негострої гірчиці і муки;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і перець.

Схема приготування:

  • З цибулин готуються кубики, а з грибних капелюшків – пластинки.
  • У сотейнику на половині олії обсмажують цибулю і гриби до випаровування рідини, але перед цим 50 мл спочатку выпарившегося соку вычерпываются в окремий посуд, куди додаються сметана, гірчиця і перець.
  • Зажарка заливають сметанним соусом.
  • На сковороді обсмажують присипані борошном відбиті, а потім порізані смужками шматочки м’яса.
  • Яловичина відправляється в сотейник з соусом, де прогрівається 10 хвилин.

З картоплею в мультиварці

Печеня з яловичини в мультиварці підкорює не тільки смаком і поживністю, а також простотою виконання.

Дивіться також:  Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування

Для підготовки страви необхідні:

  • 500 г м’яса;
  • стільки ж картоплі;
  • трохи менше грибів;
  • цибулина;
  • соняшникову олію, сіль і спеції.

Черговість дій:

  • Гриби і картоплю ріжуться часточками, цибулю – кубиками.
  • Невеликі шматочки м’яса обсмажуються 20 хвилин на режимі «Випічка» з періодичним помішуванням.
  • Далі в чашу відправляються цибулю, гриби і сіль, які продовжують готуватися 10 хвилин.
  • Коли в чаші виявиться картопля, час приготування збільшується ще на 12 хвилин, по закінченні яких страву можна подавати до столу.

Закусочні рулетики на святковий стіл

За цим рецептом страва з яловичини виходить не просто соковитим і ароматним, але і ошатним, що дуже до речі на святковому столі.

Для створення закуски необхідні:

  • 600 г м’яса;
  • 100 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • головка часнику;
  • 500 мл бульйону;
  • 30 г борошна;
  • сіль, суміш перців і сушених трав.

Основні кроки створення закуски:

  • На ніч гриби замочуються у воді, а потім відварюють близько 30 хвилин.
  • Остиглі і откинутые на друшляк печериці перемелюються за допомогою блендера.
  • Бульйон проціджують.
  • Цибулю і гриби подрібнюються, а потім обсмажуються разом з сіллю і перцем.
  • З м’яса готуються шматки, які добре відбиваються.
  • По м’ясним смужкам розподіляється цибульно-грибна маса, після чого формуються рулетики, які закріплюються шпажками.
  • Коли вироби підрум’яняться на сковороді, вони вирушають у вогнетривку форму, де заливається бульйоном.
  • Через 90 хвилин запікання в форму вливається 30 мл води з розчиненою борошном.
  • Через півгодини закуска переміщається в холод.

Теплий салат з яловичиною і грибами

Ще одна варіація смачної м’ясної закуски готується з:

  • 200 г вирізки;
  • цибулини;
  • 100 г печериць;
  • 150 г салатних листків;
  • 30 мл салатної заправки з бальзамічним оцтом;
  • 10 мл оливкової олії;
  • солі і спецій.
Дивіться також:  Пангасіус – що за риба? 7 смачних рецептів приготування пангасіуса

Етапи створення закуски:

  • М’ясо обсмажується 4 хвилини в гарячому маслі, після чого нарізане тонкими смужками.
  • Далі по черзі обсмажуються подрібнену цибулю і грибні пластинки.
  • М’ясо, цибулю і гриби викладаються на листя салату, а потім все залити заправкою.

Як приготувати гуляш

Смачне і ароматне блюдо, яке в залежності від консистенції соусу може подаватися як перше, так і друге, готується з наступного продуктового набору:

  • ½ Кг яловичини;
  • 300 г томатів у власному соку;
  • трохи томатної пасти;
  • 200 г печериць;
  • цибулина;
  • 1 болгарський перець;
  • паприка, сіль, перець і олію соняшникову.

Щоб скуштувати запашну гуляш з яловичини:

  • М’ясо нарізають шматочками, які солятся і перчатся.
  • Потім яловича нарізка обсмажується.
  • З цибулини готуються півкільця, з перцю – соломка.
  • Цибулю і перець відправляються до м’яса.
  • Після придбання овочами м’якості в сотейник викладаються кубики томатів та паста, розведена в ½ склянки води.
  • У фіналі блюдо приправляється і досаливается при необхідності.

Багато хто не люблять яловичину з-за сухості і жорсткості, однак якщо господиня виконає всі рекомендації, то приємно здивує домочадців соковитим і дуже апетитним стравою, до складу якого входить такий поживний продукт.

Прокрутка до верху