Яловичина з картоплею в духовці – 7 рецептів приготування

Яловичина з картоплею в духовці – корисне і поживне блюдо. Приготувати її не складно, а в результаті вийде гарне, ароматне і неймовірно смачна страва. Тому подавати страву можна не тільки на сімейну вечерю, але і на свято.

Яловичина, запечена з картоплею в духовці

Тушкована яловичина з картоплею виходить соковитою і ніжною.

Щоб яловиче м’ясо було м’яким, використовуйте молоду телятину. Якщо знайти не вийшло, то промаринуйте його кілька годин. Також використовуйте яловичину, яка не піддавалася заморожуванню.

Інгредієнти:

  • картопля – 570 г;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки;
  • чебрець;
  • яловичина – 420 г;
  • розмарин;
  • цибуля – 160 г;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • майонез – 170 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • гірчиця – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо. Повинні вийти стейки по товщині пів сантиметра.
  • Відбити.
  • Цибуля перетворити на півкільця.
  • Змішати з м’ясом.
  • Посипати перцем.
  • Присолити.
  • Змастити гірчицею. Розмішати.
  • Промаринувати. На це буде потрібно не менше трьох годин.
  • Картоплю нарізати.
  • Отримані кружечки підсолити.
  • Присипати спеціями. Залити оливковою олією. Розмішати.
  • Розмістити картоплю на деко.
  • Вкрити м’ясом.
  • Промазати майонезом.
  • Поставити на годину в духову піч, яка до цього моменту прогріється до 180 гр.

У горщиках

Яловичина в горщиках виходить смачною і підходить для здорового харчування.

Інгредієнти:

  • вирізка яловича – 930 г;
  • курячий бульйон – кубик;
  • часник – 3 зубки;
  • майонез – 110 мл;
  • цибуля – 5 головок;
  • перець;
  • вода – 400 мл;
  • картопля – 930 г;
  • каррі;
  • масло;
  • сіль;
  • сир – 120 р.

Приготування:

  • Яловичину порізати.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем і каррі.
  • Видавити часникові зубки. Перемішати. Настояти кілька годин.
  • Порубати цибулю. Засмажити на олії.
  • Картоплю порізати брусочками.
  • Підготувати горщики. Можна змащувати їх маслом.
  • Викласти цибулю.
  • Розподілити м’ясо.
  • Полити майонезом. Можна замінити сметаною.
  • Вкрити картоплею.
  • Закип’ятити воду.
  • Розчинити кубик.
  • Натерти сир.
  • Посипати картоплю.
  • Залити бульйоном.
  • Накрити кришками.
  • Томити в духовій шафі годину.
  • Температура 200 гр.
Дивіться також:  Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе

Печеня з яловичини з картоплею в духовці

Кулінарний шедевр, який підкорив багато серця.

Інгредієнти:

  • яловичина – 570 р вирізка;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • цибуля – 2;
  • лавр – 3 аркуша;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • картопля – 7 бульб;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • вода – 320 мл;
  • паприка – 1 ч. ложка;
  • олія соняшникова – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарубати м’ясо. Шматки не повинні перевищувати 3 сантиметри.
  • Картоплю потрібно брусочками.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Перець необхідний у формі кубиків.
  • Посмажити в киплячому маслі яловичі шматочки.
  • Закинути цибулю. Смажити до золотистого відтінку.
  • Помістити перчик. Потомити три хвилини.
  • Присипати перцем і паприкою. Підсолити.
  • Залити воду.
  • Залити томатну пасту.
  • Розмішати.
  • Загасити чверть години.
  • У форму помістити картоплю. Залити засмажкою.
  • Закинути лаврушку.
  • Присипати хмелі-сунелі.
  • Відправити в духову шафу.
  • Витримати півгодини. Температура 200 гр.

Спосіб готування в рукаві

Якщо у вас немає часу на приготування вечері, то яловичина з картоплею в рукаві ідеальний варіант. Овочевий компонент буде просочений м’ясним соком. Продукти від довгого томління стануть ніжними, але не будуть розсипатися.

Інгредієнти:

  • яловичина – 650 г;
  • спеції;
  • картопля – 750 г;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Нарізати На шматки м’ясо.
  • Присолити.
  • Посипати перцем і спеціями.
  • Перемішати.
  • Нарізати шматками картоплю.
  • Моркву подрібнити. Робіть менші шматочки.
  • Цибулю потрібно півкільцями.
  • Помістити в рукав всі продукти.
  • Зав’язати з 2-х сторін.
  • Проколоти плівку зверху 2-3 рази для виходу пари.
  • Відправити в гарячу духовку, помістивши так, щоб плівка не стикалася зі стінками. Температура 200 гр.
  • Готувати годину.

Соковита яловичина з картоплею в фользі

Це найпростіший метод приготування. Яловичина у фользі готується без зайвих продуктів, які часто ускладнюють процес. Страва виходить дуже соковитим і дивовижно смачним.

Дивіться також:  Курка з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • картопля – 1200 м;
  • перець;
  • яловичина – 950 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо. Підсолити. Перемішати.
  • Розкласти на фользі.
  • Картоплю нарізати скибочками.
  • Підсолити. Присипати спеціями. Розмістити на м’ясо.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Подрібнити зубки.
  • Укрити картоплю.
  • Загорнути фольгу.
  • Помістити на деко.
  • Запекти.
  • Потрібно півтора години при 195 гр.

М’ясо по-французьки з картоплею і сиром

По цьому рецепту виходить соковита яловичина в духовці, яка сподобається навіть дітям.

Інгредієнти:

  • яловичина – 420 г;
  • кріп – 25 г;
  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • цибуля – 2 шт.;
  • орегано – 1 ч. ложечка сушеного;
  • картопля – 8 бульб;
  • перець чорний – 1 ч. ложка;
  • сир – 210 р.

Приготування:

  • Яловичину нарізати поперек. Товщина шматка два сантиметри.
  • Відбити.
  • Цибулю треба півкільцями.
  • М’ясо змішати з цибулею. Підсолити. Присипати спеціями. Розмішати.
  • Залишити під плівкою на дві години.
  • Картоплю натерти. Використовувати тертці з великими отворами.
  • Взяти форму. Щільно утрамбувати картоплю.
  • Присипати сіллю.
  • Посипати перцем.
  • Викласти м’ясо.
  • Запікати близько години.
  • Температура 195 гр.
  • Натерти сир.
  • Нашаткувати зелень.
  • Посипати блюдо.
  • Запекти три хвилини.

З овочами

Дуже смачна страва, яке порадує всіх домочадців на вечерю. Готовність м’яса перевіряйте ножиком. Якщо легко входить, сміливо можна подавати.

Інгредієнти:

  • яловичина – 740 г;
  • олія оливкова;
  • картопля – 740 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сметана;
  • перець солодкий – 3 шт.;
  • спеції;
  • кабачок – 1 шт.;
  • сіль;
  • томати – 3 шт.

Приготування:

  • Перець і цибулинки необхідно порізати півкільцями.
  • Картоплю перетворити на часточки.
  • Кабачок нарізати великими кубиками.
  • Облити окропом томати. Видалити шкірку.
  • Нарізати. Часточки повинні бути великими.
  • Посипати перцем, потім спеціями.
  • Підсолити. Перемішати.
  • М’ясо нарізати. Шматки повинні бути порційними.
  • Помістити в сковороду з гарячим маслом. Обсмажити.
  • Підсолити. Підсипати перець. Перемішати.
  • На деко помістити м’ясо.
  • Вкрити овочами.
  • Залити сметаною.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати годину.
  • Режим 195 гр.
  • Прибрати фольгу. Запікати до красивої скориночки.
Дивіться також:  Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби

Прокрутка до верху