Важко придумати більш ситна поживне поєднання, ніж картопля з м’ясом. Такий обід господиня може назвати універсальним, адже він підійде навіть для свята. Щоб спростити собі завдання, варто приготувати яловичину з картоплею в мультиварці.
Класичне печеня з яловичини з картоплею в мультиварці
Аромат цього частування в лічені хвилини збере на кухні всю сім’ю. Інгредієнти: півкіло м’яса, по 2 шт. цибулі і моркви, 900 р картоплі, пара великих ложок томат-пасти з часником, сіль.
Нудиться печеня з яловичини в програмі гасіння 90-95 хвилин.
З додаванням грибів
Додати ситності страви допоможуть грибочки. Інгредієнти: 1,5 кг м’ясної вирізки, 900 р картоплі, півкіло свіжих печериць, по цибулині і моркви, сіль, пахучі трави.
Можна використовувати і режим гасіння, але тоді час приготування триватиме на 10-15 хвилин.
Рецепт приготування на пару
Щоб скоротити калорійність страви варто готувати на пару. Інгредієнти: 450 г вирізки, 5-6 середніх картоплин, цибулина, сіль, суміш перчиком.
Подається частування з кружечками свіжих помідорів.
З томатним соусом
Відмінно підійде для такої страви домашній кетчуп. Інгредієнти: 2 великі ложки пасти з томатів або кетчупу, 2 великих помідора, півкіло м’яса і трохи більше картоплі, морква, часник за смаком, цибулина, сіль, 2 ст. води.
Перед подачею до столу частування акуратно перемішується.
Тушкована картопля з яловичиною і чорносливом
Не всі господині знають, що з тушкованою яловичиною відмінно поєднуються солодкі сухофрукти. Інгредієнти: 570 г м’яса, трохи більше картоплі, 130 г чорносливу, велика морквина, середня цибулина, сіль, суміш спецій.
Готується тушкована картопля з яловичиною в мультиварці 55-65 хвилин у відповідному режимі.
Печеня з овочами
Доповнити вдалу комбінацію м’яса і картоплі можна асорті з соковитих овочів. Інгредієнти: півкіло м’якоті яловичини і приблизно стільки ж картоплі, цибулина, половинка мініатюрного кабачка, томат, велика морква, солодкий червоний перчик, 60 г сметани, сіль, приправи для жаркого.
Замість сметани можна взяти соус з чорносливу або яблук.
Як приготувати з сиром?
Під подушкою твердого сиру обговорюване частування виходить особливо ніжним і соковитим. Чим більше його використовувати, тим смачніше вийде блюдо. Сиру потрібно взяти не менше 180 грам. Але можна змінювати його кількість за своїм смаком. Інші інгредієнти: півкіло м’яса, 4 великі картоплини, середня цибулина, майонез, 300 мл фільтрованої води, сіль, приправи для яловичини.
У програмі «Плов» частування буде нудитися годину.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс
Для приготування обговорюваного страви підійде навіть саме простеньке застаріле пристрій. Так як режим «Випічки» або «Смаження» є в кожної розумної каструлі», то проблем з початковим обсмажуванням підготовлених продуктів точно не виникне. Будь-який з них можна вибирати і пристрої від Поларіс, і від Редмонт.
Що стосується подальшого приготування, то теж виявляться придатними відразу кілька режимів. У різних моделях Поларіс зазвичай можна знайти програми «Плов» і «Гасіння». Залишиться лише виставити рекомендований час.
Аналогічні режими можна використовувати і в мультиварках Редмонт. Якщо ж пристрої не виявилося, підійде програма «Випічка».