Японський омлет – 5 рецептів

Страви країн Висхідного сонця не втрачають своєї популярності. Японський омлет стане відмінним варіантом для сніданку — ароматний, смачний і легкий у приготуванні. Найцікавіше — варіантів приготування омлету дуже багато, тому щоранку можна балувати сім’ю новим блюдом.

Варто відзначити, що японці готують омлет на спеціальній квадратної сковороді. Але можна використовувати традиційну млинцеву або сковороду з антипригарним покриттям.

Омлет по-японськи з рисом класичний “Омурайсу”

Класичний Омурайсу готується всього 30 хвилин.

Будьте обережні — страва виходить досить гострим, тому дітям давати не рекомендується.

Список інгредієнтів для Омурайсу:

  • трохи будь-якого масла для смаження;
  • 1 маленький гострий перчик;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 2-4 пера зеленої цибульки;
  • ⅕ Ч. л. дрібної солі;
  • 1 маленька луковичка;
  • 2 скл. готового відвареного рису;
  • 6 яєць;
  • 2 свіжих гриба шиітаке (гливи, печериці).

Приготування страви покроково:

  • Вимити гострий перчик, очистити від кісточок і дуже дрібно нарізати.
  • Вимити гриби, просушити паперовим рушником і нарізати тонкими пластинками.
  • Цибулю почистити, обполоснути прохолодною водою і нарізати дрібним кубиком.
  • Розігріти олію на сковороді, висипати подрібнені перець і цибулю, обсмажувати 2-3 хвилини.
  • До овочів додати гриби, готувати ще 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
  • Зменшити вогонь, додати рис і ретельно перемішати. Стежити, щоб начинка була розсипчастою. Через 5-7 хвилин вимкнути вогонь і залишити начинку під кришкою.
  • Вимити цибульні пір’я. Нарізати дрібними колечками.
  • Збити яйця, додаючи соєвий соус. Висипати цибулю і ретельно перемішати.
  • Змастити деко олією, вилити омлетну суміш і відправити блюдо в духовку. Випікати при 200 градусах 5-6 хвилин. Після вийняти деко і залишити омлет трохи охолонути.
  • На один край рівномірно викласти готову рисову начинку. Згорнути її в рулет і перекласти на блюдо. Нарізати невеликими шматочками. Подавати рекомендується зі світлим соєвим соусом.
  • Дивіться також:  Кукурудзяна каша – 8 смачних рецептів як варити

    Японський омлет з рисом та овочами

     

    Японський омлет з рисом і овочами — смачний варіант для любителів легкого і смачного сніданку.

    Щоб приготувати омлет по-японськи потрібно:

    • 5 яєць;
    • 10 гр червоної цибулі;
    • 5 гр зелених пір’я цибулі;
    • по 30 гр зеленого і червоного перцю.
    • вершкове масло для смаження.
    • сіль і чорний перець за смаком.

    Етапи приготування:

  • Вимити овочі, нарізати дрібними кубиками і перемішати в одній ємності.
  • Збити яйця до однорідності з меленим перцем і сіллю.
  • Розігріти вершкове масло на сковороді. Коли воно розтопиться, надлишки злити в окрему ємність. Вогонь повільним.
  • Влити третину омлету на сковороду. Зверху викласти третину овочів. Через 1-2 хвилини за допомогою лопатки згорнути омлетный млинець з овочами в рулет, але не прибирати зі сковорідки, пересунувши на край посудини.
  • Влити ще трохи суміші, розподілити половину решти овочів зверху. Через 1-2 хвилини згорнутий яєчний рол загорнути в новий омлет і залишити на краю сковорідки.
  • Вилити залишок яєчної суміші і викласти останню частину овочів. Як і в попередніх пунктах, загорнути рол в новий омлетный шар.
  • Залишити на 3-5 хвилин на сковороді, можна прикрити кришкою.
  • Викласти омлет на бамбуковий килимок і згорнути так, щоб остиглий рулет придбав трохи прямокутну форму. Залишити на 3-5 хвилин, для застигання.
  • Омлет нарізати на рівні шматочки. Перед подачею можна присипати зеленню.
  • Рада. Рекомендується збиту омлетну суміш пропустити через дрібне сито, протираючи густий білок чайною ложкою. Так заготівля стане максимально однорідною і омлет вийде більш легким.

    Ароматний японський омлет з рисом “Оякодон”

    Дуже ніжний і ароматний варіант приготування омлету Оякодон — з рисом.

    Знадобиться наступний список інгредієнтів:

    • 120 гр відвареного рису;
    • 30 гр томатної пасти або кетчупу;
    • 2-4 великих печериці;
    • 2-3 гілочки свіжої кінзи;
    • 3 яйця;
    • 2 столових ложки молока;
    • сіль і перець за смаком.
    Дивіться також:  Підлива з свинини — 11 рецептів приготування

    Приготування:

  • Нарізаємо невеликим кубиком, гриби і кінзу.
  • Збити яйця з молоком до однорідної маси.
  • Обсмажити гриби протягом 5-7 хвилин. Додати відварений рис, томатну пасту, перець і сіль. Добре перемішати, обсмажити протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
  • Викласти готову начинку в тарілку і посипати свіжою зеленню. Частина зелені можна залишити для оформлення перед подачею.
  • На сковороду вилити яєчну суміш. Почекати, поки майбутній омлет трохи застигне з нижньої сторони.
  • Викласти готову начинку на половину млинчика і за допомогою лопатки закрити другою половинкою.
  • Розрізати рулет на 2 частини і розкласти по тарілках. Зверху прикрасити зеленню і подати до столу.

    Рецепт рисового омлету по-японськи “Оякодон” з рисом і куркою

    Така страва може стати не тільки ситним сніданком, але і вечерею на швидку руку.

    Інгредієнти для рецепта рисового омлету по японськи:

    • 1 маленька цибулинка;
    • половинка курячого філе;
    • ½ Склянки сирого рису;
    • 3 курячих яйця;
    • 6 столових ложок соєвого соусу;
    • 2 столових ложки цукру;
    • 20 гр зелених пір’я цибулі.

    Приготування:

  • Почистити цибулю, нарізати головку тонкими шарами;
  • Соус нагріти на сковороді. Коли почне закипати — додати цибульні кільця і посипати цукром;
  • Обполоснути куряче м’ясо, вмочити паперовим рушником і нарізати невеликим кубиком;
  • Додати курку до соусу і цибулі, готувати 5-6 хвилин;
  • Поки м’ясо гаситься, приготувати яєчну суміш: збити яйця до однорідності. Солити не потрібно, так як соус дасть необхідну солонуватість;
  • Відварити рис так, щоб вийшов розсипчастим;
  • Збиті яйця рівномірно вилити поверх м’яса. Накрити блюдо кришкою. Залишити на 5-7 хвилин.
  • На блюдо для подачі викласти рис, трохи розрівняти ложкою. Зверху викласти омлет з м’ясом, посипати рубаним луком.
  • На замітку. В Японії рис викладають в глибоку піалу, а омлетом накривають крупу, не розламуючи коло. Для зручності можна омлет нарізати трикутниками і викласти поверх рису.

    Дивіться також:  Курка з грибами — 21 рецепт приготування в домашніх умовах

    Японський омлет для ролів “Тамаго-яки”



     

    Японські роли прийнято загортати не тільки в норі, для цього використовують і омлет Тамаго. Японський омлет для ролів виходить дуже ніжним на смак, і для начинки можна вибрати не тільки складові традиційних ролів.

    Для приготування знадобиться:

    • 4 яйця;
    • 1 ст. л. соєвого соусу;
    • 1 ст. л. сметани або 2 л. молока.

    Приготування дуже просте: всі інгредієнти потрібно гарненько збити і посмажити млинці на розігрітій, змащеній олією сковороді.

    Смаження має свої нюанси:

  • за допомогою ополоника влити невелику порцію яєчної суміші на сковороду;
  • коли нижня сторона майбутнього млинчика підсмажиться, згорнути омлет лопаткою або паличками в рулет і відсунути на 1 край сковороди;
  • влити наступну порцію яєчної суміші так, щоб вона трохи потрапила під рулет;
  • через 2-3 хвилини, коли новий млинець трохи підсмажиться, можна викласти будь-яку начинку і згорнути, починаючи з готового рулету;
  • продовжувати готувати за тією ж схемою до тих пір, поки не закінчиться яєчна маса і начинка.
  • Якщо переважають невеликі розміри, можна обійтися 2-3 млинцями на 1 рол, а з решти суміші готувати новий. Варто не забувати — омлетный млинець добре загортається в гарячому стані.

    Прокрутка до верху