Одне з найбільш простих і популярних у всьому світі страв – це яєчня. Приготувати її правильно і смачно під силу навіть дитині. Але мало хто знає, що особливо легко і швидко готується яєчня в мікрохвильовці. Зручно користуватися цим приладом, якщо потрібно зробити лише 1-2 порції страви.
Класична яєчня в мікрохвильовці
За класичним рецептом страва готується з мінімального набору продуктів. У нього входить: 2 добірних яйця, пара пір’їнок зеленої цибулі, дрібка солі, ½ малий. ложки оливкової або соняшникової олії.
До столу яєчня подається гарячою.
З сиром і шинкою
Класичні рецепти обговорюваного страви можна практично нескінченно вдосконалювати. Якщо в будинку є чоловіки, то варто зробити звичайну яєчню більш ситної, смачною і поживною за допомогою твердого сиру (30 г) і шинки (40 г). Крім того, потрібно підготувати: 2 великих курячих яйця, сіль, по маленькій щіпці каррі і чорного перцю, шматочок солодкого болгарського перцю.
Шинку можна замінити вареною або копченою ковбасою.
Яєчня в мікрохвильовці в гуртку
Сьогодні у продажу можна знайти спеціальні форми для приготування різних страв у мікрохвильовій печі. Є серед них відповідні пропозиції для яєчні. Якщо нічого подібного під рукою у власниці не виявилось, то приготувати частування в мікрохвильовій печі вдасться і в звичайній гуртку. З продуктів для цього береться: добірне куряче яйце, дрібка солі, мелений чорний перець на кінчику ножа, оливкова олія для змащування посуду.
Прикрасити можна кубиками свіжих або маринованих овочів.
Рецепт приготування в хлібі
Такий варіант страви точно сподобається всім, хто любить їсти яєчню з хлібом. Зручно використовувати для приготування незвичайної закуски мініатюрні булочки для гамбургерів (4 шт.). Крім хліба, треба підготувати: 4 добірних курячих яйця, 70 г будь-якого твердого сиру, сіль, будь-яку свіжу зелень.
Потрібно уважно вибирати булочки для такої страви. Варіанти в упаковках часто вже розрізані навпіл, щоб полегшити завдання господині при закладанні начинки для гамбургерів. Вони не підійдуть для приготування яєчні.
У форму для мікрохвильової печі
Особливо зручно готувати популярне блюдо з яєць в мікрохвильовці, використовуючи спеціально призначену для цього форму. Зазвичай у продажу їх вдається відшукати «Формочки для глазуньи в мікрохвильовій печі». В рецепт такої страви входить: 3 великих курячих яйця, 3 мал. ложки питної води, сіль за смаком, ароматні трави.
Регулюючи потужність печі і час готування, вдасться навіть приготувати яйця «в мішечку».
З помідорами
Яйця чудово поєднуються з томатами практично в будь-яких стравах. Овочі додають соковитості. Для приготування незвичайної яєчні береться: великий томат, сіль, 2 добірних курячих яйця, 70 г твердого сиру, будь жир для змащування форми.
Щоб захистити мікрохвильову піч від бризок, посуд з яєчнею можна накрити спеціальною кришкою.
З додаванням печериць
Приготувати яєчню можна практично з будь-якими грибами. Але швидше за все зробити це вдасться, взявши свіжі печериці (110 г). Також в рецепт входять наступні продукти: 4 великих курячих яйця, невеликий болгарський перчик, цибулина, зубчик часнику, 2 столові ложки сметани, оливкова олія.
Від бризок пристрій захистить спеціальна кришка.
Фріттата в мікрохвильовці
Такий рецепт дозволить приготувати особливий омлет з італійськими нотками. Для нього береться: 4 середніх яйця, 3 зварених у мундирі картоплини, невелика цибулина, 220 г копченої ковбаси, 80 г твердого сиру, сіль.
Подається фріттата з хрусткими тостами.