Яєчня в мікрохвильовці – 8 рецептів приготування

Одне з найбільш простих і популярних у всьому світі страв – це яєчня. Приготувати її правильно і смачно під силу навіть дитині. Але мало хто знає, що особливо легко і швидко готується яєчня в мікрохвильовці. Зручно користуватися цим приладом, якщо потрібно зробити лише 1-2 порції страви.

Класична яєчня в мікрохвильовці

За класичним рецептом страва готується з мінімального набору продуктів. У нього входить: 2 добірних яйця, пара пір’їнок зеленої цибулі, дрібка солі, ½ малий. ложки оливкової або соняшникової олії.

  • Яйця виливаються в неглибоку посуд, призначену спеціально для використання в СВЧ. Можна взяти будь-яку скляну тарілку.
  • Ємність необхідно попередньо змастити обраним маслом.
  • У тарілку виливаються яйця, які потрібно злегка присипати сіллю.
  • При потужності пристрою в 600 Вт частування буде готуватися 3 хвилини.
  • Готову страву посипається подрібненим зеленим луком.
  • До столу яєчня подається гарячою.

    З сиром і шинкою

    Класичні рецепти обговорюваного страви можна практично нескінченно вдосконалювати. Якщо в будинку є чоловіки, то варто зробити звичайну яєчню більш ситної, смачною і поживною за допомогою твердого сиру (30 г) і шинки (40 г). Крім того, потрібно підготувати: 2 великих курячих яйця, сіль, по маленькій щіпці каррі і чорного перцю, шматочок солодкого болгарського перцю.

  • Вибраний твердий сир натирається на тертці з дрібними отворами.
  • Шинка і солодкий болгарський перчик ріжуться кубиками.
  • Яйця розбиваються в миску, зверху присипаються сіллю за смаком, а також вибраними приправами.
  • Посуд, що підходить для готування в мікрохвильовій печі змащується будь-яким жиром.
  • У тарілку висипаються шматочки шинки і перчика. Зверху виливається яєчна маса і додається тертий сир. Всі компоненти ретельно перемішуються.
  • Готується 2 хвилини при максимальній потужності печі.
  • Дивіться також:  Хінкалі – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

    Шинку можна замінити вареною або копченою ковбасою.

    Яєчня в мікрохвильовці в гуртку

    Сьогодні у продажу можна знайти спеціальні форми для приготування різних страв у мікрохвильовій печі. Є серед них відповідні пропозиції для яєчні. Якщо нічого подібного під рукою у власниці не виявилось, то приготувати частування в мікрохвильовій печі вдасться і в звичайній гуртку. З продуктів для цього береться: добірне куряче яйце, дрібка солі, мелений чорний перець на кінчику ножа, оливкова олія для змащування посуду.

  • Глибока широка чашка змащується оливковою олією.
  • У посуд розбивається яйце.
  • Маса солиться, перчится і злегка збивається виделкою або вінчиком.
  • Готується яєчня в мікрохвильовці в гуртку всього 1 хвилину при максимальній потужності пристрою.
  • Прикрасити можна кубиками свіжих або маринованих овочів.

    Рецепт приготування в хлібі

    Такий варіант страви точно сподобається всім, хто любить їсти яєчню з хлібом. Зручно використовувати для приготування незвичайної закуски мініатюрні булочки для гамбургерів (4 шт.). Крім хліба, треба підготувати: 4 добірних курячих яйця, 70 г будь-якого твердого сиру, сіль, будь-яку свіжу зелень.

  • З булочок гострим ножем обережно зрізують верхівки, а також ложкою акуратно видаляється м’якуш. Залишилися шматочки можна використовувати, наприклад, для приготування котлет.
  • Яйця розбиваються окремо. Кожне вливається всередину підготовленої форми.
  • Зверху яєчна маса солиться, посипається будь-якими спеціями і тертим сиром.
  • Страва готується при максимальній потужності пристрою 4 хвилини.
  • Вийшла яєчня щедро посипається подрібненою зеленню.
  • Потрібно уважно вибирати булочки для такої страви. Варіанти в упаковках часто вже розрізані навпіл, щоб полегшити завдання господині при закладанні начинки для гамбургерів. Вони не підійдуть для приготування яєчні.

    У форму для мікрохвильової печі

    Особливо зручно готувати популярне блюдо з яєць в мікрохвильовці, використовуючи спеціально призначену для цього форму. Зазвичай у продажу їх вдається відшукати «Формочки для глазуньи в мікрохвильовій печі». В рецепт такої страви входить: 3 великих курячих яйця, 3 мал. ложки питної води, сіль за смаком, ароматні трави.

    Дивіться також:  Розтягаї з рибою – 7 рецептів приготування

  • Найчастіше обговорювані форми розраховані саме на 3 порції.
  • У кожну клітинку виливається по ложечці води і по одному яйцю. Маса не збивається і не перемішується.
  • Яйця потрібно лише присипати сіллю і вибраними спеціями.
  • Форма відправляється в мікрохвильову піч при максимальній потужності спочатку на 1 хвилину, потім страва стоїть у вимкненому пристрої 20-25 секунд, після чого приготування триває ще півхвилини.
  • Регулюючи потужність печі і час готування, вдасться навіть приготувати яйця «в мішечку».

    З помідорами

    Яйця чудово поєднуються з томатами практично в будь-яких стравах. Овочі додають соковитості. Для приготування незвичайної яєчні береться: великий томат, сіль, 2 добірних курячих яйця, 70 г твердого сиру, будь жир для змащування форми.

  • Сир треться на тертці з осередками середнього розміру.
  • Посуд, в якій будуть запікатися яйця з добавками, змащується обраним жиром.
  • Помідор разом з шкіркою дрібно ріжеться і укладається на дно підготовленої тарілки.
  • Зверху овоч посипається половиною тертого сиру.
  • Залишилося компоненти залити яйцями, присолити і посипати будь-якими улюбленими приправами.
  • Жовтки протыкаются зубочисткою, щоб їх бризки не розлетілися по всій печі.
  • Маса посипається залишилися сиром.
  • При максимальній потужності пристрою блюдо запікається 2,5 хвилини.
  • Щоб захистити мікрохвильову піч від бризок, посуд з яєчнею можна накрити спеціальною кришкою.

    З додаванням печериць

    Приготувати яєчню можна практично з будь-якими грибами. Але швидше за все зробити це вдасться, взявши свіжі печериці (110 г). Також в рецепт входять наступні продукти: 4 великих курячих яйця, невеликий болгарський перчик, цибулина, зубчик часнику, 2 столові ложки сметани, оливкова олія.

  • Печериці миються, чистяться і ріжуться дрібними слайсами. Цибулю, часник і солодкий болгарський перчик подрібнюються мініатюрними кубиками.
  • Інгредієнти перемішуються, складаються в посуд для СВЧ, солятся, поливаються маслом і готуються в пристрої 5 хвилин при максимальній потужності, прикривши кришкою.
  • Сік, що виділився зливається з миски, до компонентів додається сметана.
  • Зверху виливаються яйця, жовтки яких протыкаются зубочисткою.
  • Готується страва ще 3 хвилини при аналогічній температурі.
  • Дивіться також:  Курка з гарбузом – 7 рецептів страв

    Від бризок пристрій захистить спеціальна кришка.

    Фріттата в мікрохвильовці

    Такий рецепт дозволить приготувати особливий омлет з італійськими нотками. Для нього береться: 4 середніх яйця, 3 зварених у мундирі картоплини, невелика цибулина, 220 г копченої ковбаси, 80 г твердого сиру, сіль.

  • Ковбаса ріжеться кубиками і змішують з яйцями.
  • Цибулю і картоплю — кубиками, після чого обсмажуються на будь-якому жирі до хрусткої скоринки.
  • У скляну форму викладається цибулю з картоплею, а зверху відправляються яйця з ковбасою.
  • Готується 4 хвилини при максимальній потужності.
  • Залишилося посипати страву тертим сиром і готувати ще 3 хвилини при аналогічній температурі.
  • Подається фріттата з хрусткими тостами.

    Прокрутка до верху