«Розумна каструля» — універсальний пристрій, що дозволяє легко і швидко приготувати величезну кількість страв. Воно відмінно справляється і з найпростішими частуваннями начебто глазуньи. Готується яєчня в мультиварці всього за кілька хвилин. В процесі брудниться мінімум посуду.
Яєчня-глазунья в мультиварці
Інгредієнти: 2 середніх курячих яйця, 1 ст. ложка олії, суміш перчиком, кухонна сіль.
На першому етапі в чашу пристрою вливається масло. Коли продукт добре розігріється в режимі, призначеному для випічки, можна виливати поверх нього цілі курячі яйця. Вони присаливаются і перчатся за смаком.
Якщо в родині ніхто не любить цілий жовток, перш ніж виливати яйця в чашу, можна злегка збити їх віночком або будь-яким іншим пристосуванням. Правда, у такому випадку в мультиварці виявиться вже не яєчня.
Крім солі і перцю в блюдо додаються будь-які ароматні трави за смаком.
Подається гарячим з кетчупом.
Як приготувати бовтанку?
Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 1 ст. ложка жирного молока, будь-які спеції, сіль, жир для змащування чаші (наприклад, 1 ч. л. вершкового масла).
Спочатку до яєць виливається холодне молоко. Ці складові добре перемішуються виделкою або вінчиком. У масу відразу додається кухонна сіль, вибрані спеції.
Вершкове масло розтоплюється в чаші «розумної каструлі». Зверху на нього виливається ароматна яєчно-молочна суміш.
У програмі «Смаження» готується 6-7 хвилин.
Щоб надати страві легкий вершковий присмак, можна присипати готову гарячу «бовтанку» тертим сиром. Якщо додати цей інгредієнт ще при перемішуванні компонентів, то він ущільнить консистенцію страви.
Яєчня з помідорами
Компоненти: 5 середніх яєць, 2 стиглих м’ясистих томату, ¼ ріпчатої цибулі, трохи рафінованої олії, сіль, суміш мелених перчиком.
Готується яєчня з помідорами елементарно і швидко. Томати роблять страву більш легким і соковитим. Нарізати їх можна довільно – як дрібними кубиками, так і товстими кружечками.
Цибуля подрібнюється середнім кубиком.
Спочатку підготовлені овочі обсмажуються на олії в чаші пристрою. Для цього програма смаження встановлюється на 12-15 хвилин. Кришку закривати не потрібно.
Яйця в цей час виливаються в окремий салатник, присаливаются, посипаються меленими кольоровими перцями і злегка збиваються. Можна за смаком використовувати будь-які ароматні трави.
Коли шматочки смажених овочів перевернуті на іншу сторону, поверх них виливається яєчна суміш.
Під закритою кришкою блюдо готується в тому ж режимі 3-4 хвилини.
Склад компонентів: 4 середніх курячих яйця, 4 ст. ложки нежирної сметани, невеликий шматочок вершкового масла, сіль, пучок солодкої паприки, пучок зелені.
Щоб приготувати яєчню на пару смачною, насамперед потрібно підготувати формочки. Будуть використовуватися мініатюрні силіконові ємності.
У кожну форму (змащену вершковим маслом) викладається по ложці сметани. Зверху розбивається по одному яєчка, кожне потрібно посолити, присипати паприкою і подрібненою зеленню.
В чашу «розумної каструлі» наливається вода. Формочки встановлюються на спеціальну сітку для приготування на пару.
Готується страва 8-9 хвилин у програмі «Варка на пару».
Яєчня з твердим сиром
Інгредієнти: 3 середніх курячих яйця, 70 г бекону, 50 г гострого твердого сиру, пара гілочок свіжої петрушки, сіль.
У пристрої виставляється програма «Випічка» на 20 хвилин. Першим ділом на дно чаші викладаються тонкі смужки бекону, які обсмажуються 5-6 хвилин.
Далі прямо на м’ясні скибочки розбиваються яйця. Потрібно постаратися залишити жовтки цілими. Тоді готове блюдо буде виглядати особливо апетитно.
Зверху ще сира яєчня присипається дрібно нарізаною петрушкою і тертим сиром. Кількість останнього регулюється за власним смаком. Продукти за смаком солятся.
Готується частування до відповідного звукового сигналу. Кришку при цьому закривати не потрібно.
За пару хвилин до повної готовності частування посипається рубаним кропом.
Яєчня в мультиварці «Квіти»
Склад компонентів: 2 столові яйця, будь-які спеції, пара вершкових сосисок, оливкова олія, сіль.
Кожна сосиска акуратно розрізається уздовж. По її боках робляться мініатюрні поперечні надрізи. Далі сосиски згортаються у вигляді квіточок. Кінчики їх потрібно надійно скріпити за допомогою зубочисток.
Дно пристрою змащується оливковою олією. Поверх нього викладаються отримані м’ясні «квіти». Активується режим «Смаження».
У середину кожного отриманого «квіточки» ложкою викладається яєчний жовток, присаливается і посипається спеціями.
Готується страва у зазначеному режимі до затвердіння жовтків. При бажанні білки можна вилити поруч з «квітами».
Варіант приготування з беконом
Інгредієнти: 3 курячих яйця, 3-4 помідори сорту черрі, 80-90 г бекону, сіль, зелень за смаком. Як смачно посмажити яєчню в мультиварці з додаванням бекону, розповідається далі.
Спочатку (у програмі «Випічка») готуються тонкі смужки бекону. Смажити їх достатньо 5-6 хвилин.
Поверх м’яса розбиваються яйця. Треба приловчитися і зберегти жовтки цільними.
Поряд з яйцями розкладаються помідори, розрізані навпіл. Продукти солятся за смаком. Зверху можна також висипати дрібно нарізану зелень.