Більшість з нас має на увазі під словом «сніданок» саме звичну яєчню. Однак мало хто знає, що навіть у цього, здавалося б, пересічного страви є безліч рецептів по приготуванню. Обов’язково спробуйте зробити незвичну яєчню з беконом у себе вдома!
Яєчня з беконом – класичний рецепт на сковороді
Напевно кожен пробував приготувати яєчню з беконом на сковороді. Для тих, хто з нею не знайомий, представимо її рецепт.
Що знадобиться:
- яйця курячі – 4 шт.;
- сирокопчений бекон – 100 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сіль, перець.
Бекон нарізати невеликими, приблизно однакового розміру, смужками і викласти на сковороду без масла. Він обсмажується близько 5-ти хвилин до того, як підрум’яниться. Дрібно нашатковану цибулю додається до бекону і смаження триває ще 3 хвилини. Суміш постійно помішується, щоб не прилипала до сковороді.
Акуратно розбиваємо туди яйця і стежимо, щоб жовток не пошкодився. Солимо, перчимо і накриваємо кришкою, чекаючи потрібного ступеня готовності яєчні на невеликому вогні. За смаком можна покласти овочі і взагалі будь-які добавки, які тільки побажає ваша фантазія!
З помідорами
Яєчня з беконом та помідорами – це дуже ситний і смачний сніданок, який можна приготувати для себе і своєї сім’ї.
Що знадобиться:
- помідори черрі – довільно;
- яйця курячі – 4 шт.;
- хліб – 2 шматочки;
- бекон – 150 г;
- сіль, спеції.
Бекон нарізати скибочками середнього розміру і рівномірно обсмажується на сковороді без масла. Воно не кладеться з тієї причини, що з ним страва вийде занадто жирним і калорійним. Коли бекон буде готовий, він придбає прозорий відтінок.
Наступні на черзі – помідори. Вони нарізати кільцями або півкільцями і покласти в сковороду до бекону. Обсмажуємо пару хвилин, не забуваючи перемішувати інгредієнти.
Хліб нарізають невеликими шматочками і додається до суміші, що лежить на сковороді. Все це смажиться хвилину, а потім туди розбиваються яйця, накриваються кришкою і доводиться до стану повної готовності.
З додаванням сиру
Бекон і сир – це відмінне поєднання продуктів, особливо, якщо їх додати до яєчню. Тоді вам гарантовано ситний і смачний сніданок. Цей рецепт прийшов родом з Ірландії. Кожен ірландець за традицією їсть страву щодня.
Що знадобиться:
- бекон – 100 г;
- яйця курячі – 6 шт.;
- сир твердих сортів – 30 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- базилік – ½ ч. ложки;
- сіль, чорний перець.
Бекон нарізати невеликими кубиками і обсмажується без додавання олії на сковороді. Окремо в мисці міксером збиваються яйця до стану однорідної маси. Потім суміш виливається до бекону, приправляється базиліком і обсмажується до потрібної вам стадії. Виходить своєрідний омлет. За пару хвилин до готовності посипаємо яєчню натертим на крупній тертці сиром. Готову страву можна прикрасити нарізаною зеленню.
Як смажити яєчню з беконом в мультиварці?
Готувати яєчню з беконом в мультиварці трохи довше, ніж звичайним способом. Однак, якщо у вас недостатньо вільного часу, і ви маєте бажання провести кулінарний експеримент, то чому б ні?
Що знадобиться:
- яйця курячі – 3 шт.;
- копчений бекон – 70 г;
- маленькі помідори – 2 шт.;
- зелень.
Спочатку викладаються на дно мультиварочной чаші смужки бекону, які готуються в режимі «Випічка» близько 10 хвилин. Потім акуратно розбиваємо туди яйця, солимо і стежимо, щоб не ушкодилася цілісність жовтків. Далі обговорюється страва готується з відкритою кришкою до завершення процесу. Потім дістається з мультиварки і прикрашається в тарілці помідорами з зеленню.
Яєчня по-американськи
Хочете скуштувати сніданок справжніх американців? Тоді приготуйте особливу яєчню, рецепт якої прийшов до нас з далекого заходу!
Що знадобиться:
- яйця курячі – 2 шт.;
- молоко – за бажанням;
- слив. масло – 20 г;
- сіль.
Яйця розбийте в глибоку миску, посоліть і додайте спеції, виходячи з переваг. Збивайте до потрібної консистенції. Якщо ви хочете, щось більше нагадує омлет, то можна налити трохи молока і збивати до стану легкої повітряної пінки. А якщо ж навпаки, ви хочете, щоб у страві відчувалися шматочки яєць, то збивайте не більше 30 секунд.
Розігрійте сковороду і викладіть на неї шматочок масла, щоб той рівномірно змастив поверхню. Уважно стежте, щоб воно не пригоріло! Налийте на сковороду отриману суміш з яєць і рівномірно перемішувати від країв до центру. Приготування яєчні по-американськи виключає наявність будь-яких кірочок. Від інтенсивності помішування буде залежати рівномірність прожарювання.
Продовжуйте готування до потрібного стану. Слідкуйте за тим, щоб яєчня не пересихав, але і щоб у ній не було зайвої вологи. Готовий сніданок можна викласти на хлібці або тости і з’їсти як бутерброда.
З беконом в духовці
Яєчня з беконом, приготовлена в духовці – дуже нестандартний і, тим не менш, смачний рецепт ситного сніданку. Пропонуємо вам спробувати зробити його самостійно прямо у себе вдома!
Що знадобиться для приготування:
- яйця курячі – 4 шт.;
- слив. масло – 25 г;
- копчений бекон – 150 г;
- тертий сир твердих сортів – 50 г;
- помідори – 2 шт.;
- зелень;
- болгарський перець – 1 шт.;
- сіль і перець.
У першу чергу потрібно розігріти вашу духовку до температури 200 градусів. На деко або у форму для випічки шматочок масла розтоплюється, який повинен повністю змастити дно, щоб яєчня не прилипла, або не згоріла в процесі приготування.
У форму розбиваються яйця. Можна взяти 2 форми і, відповідно, в кожну розбити по парі яєць, щоб вийшло дві порції яєчні. Викладаємо туди нарізану скибочками бекон, зверху посипаємо тертим сиром. В кінці додаються болгарський перець і помідори, солиться і перчится. Готування триває приблизно 5 хвилин до потрібної вам ступеня прожарки.
Готову страву можна прикрасити зеленню прямо в тарілці. З таким сніданком ви не будете відчувати почуття голоду до самого обіду.
Готуємо з англійської рецептом
Багатьом відомо, що яєчня або як її називають в Туманному Альбіоні «scrambledeggs» прийшла до нас саме з Великобританії. Адже для жителів цієї держави це таке ж традиційне блюдо, як і звичайна вівсянка. Чи хочете ви дізнатися, як готується яєчня по-англійськи? Тоді швидше спробуйте наступний рецепт!
Що знадобиться:
- яйця курячі – 2 шт.;
- бекон – 3 смужки;
- невеликий помідор – 1 шт.;
- зелень;
- чорний перець, сіль.
На сковороду без масла кладеться бекон і обсмажується на малому вогні. Масло не потрібно додавати з тієї причини, що бекон випускає жир і в іншому випадку страва може вийти занадто жирним.
Коли м’ясні смужки підрум’яняться і стануть хрусткими, вони дістаються з сковороди і покласти на тарілку. Щоб на ній не виявилося зайвого жиру, попередньо їх можна потримати на паперовому рушнику, щоб той ввібрало в себе непотрібні надлишки.
Потім на сковороду акуратно розбиваються яйця, щоб не пошкодився жовток, інакше глазунья не вийде. Смаження проводиться також на невеликому вогні, при цьому білок повинен підсмажитися, а жовток залишатися напіврідким.
В цей же час можна зайнятися підготовкою помідорів і зелені. Їх потрібно вимити й нарізати так, як вам подобається. Вони будуть використовуватися для прикраси. Яєчня готова викладається на тарілку до бекону. Можна додати нарізаний часник або цибулю.