Юшка з горбуші – 7 рецептів як зварити юшку в домашніх умовах

Юшка з горбуші – ніжний, смачний, поживний супчик, який сподобається всій сім’ї. Червоні сорти риби робить смак страви насиченим і дуже ароматним. Його можна приготувати навіть із залишків рибки і крупи.

Юшка з горбуші – з яких частин риби краще варити суп?

В юшку можуть піти абсолютно всі частини риб’ячої тушки. Найголовніше, щоб риба була свіжою. Однак самої наваристою виходить вуха з використанням голови і самої тушки. Перед тим, як запустити голову в суп, не забудьте видалити очі і зябра.

Якщо ви хочете отримати легке дієтичне блюдо, варіть тільки хвіст і голову горбуші.

Класичний рецепт з філе

Така юшка нагадає яскравий сонячний день біля річки, коли вуха готувалася прямо на березі зі свіжої спійманої риби.

Основні продукти:

  • дві морквини;
  • вода – 1 л;
  • підлога пучка свіжого кропу;
  • щіпка солі;
  • чотири бульби картоплі;
  • пшонка суха – 50 г;
  • горілка – 0,1 л;
  • філе риби – 0,3 кг;
  • лавровий листочок;
  • цибулина.

Як вариться юшка з філе горбуші:

  • Готове рибне філе подрібнюємо на шматки і закладаємо їх у каструлю з водою.
  • Видаляємо полову, шкірку з овочів і додаємо їх у цілісному вигляді до риби.
  • Чекаємо, поки рідина закипить і готуємо ще 10 хвилин.
  • Виймаємо з бульйону всі продукти, воду проціджуємо через марлю або сито.
  • В очищену рідину наливають горілку, завантажуємо промиту пшоняну крупу.
  • З філе виймаємо кісточки і викладаємо м’якоть назад в суп.
  • Додаємо кружечки моркви і лавровий лист.
  • Доводимо страву до стану кипіння і варимо 10 хвилин.
  • Засипаємо подрібнений свіжий кріп, кип’ятимо хвилини 3 і розливаємо по тарілочках гарячу наваристу юшку.

Суп з вершками по-фінськи

Дуже ніжний і м’який варіант смачного супу. Обов’язково спробуйте!

Вам знадобляться:

  • цибулини – 2 шт.;
  • вершки – 1 л;
  • філе червоної риби – 0,3 кг;
  • сіль за смаком;
  • великий картопля – 4 шт.;
  • чорний подрібнений перець за смаком;
  • шматок масла – 50 р.

Як зварити юшку:

  • Чистимо шкірку з картоплі, шаткуємо на кубики і викладаємо в каструлю з водою.
  • Чекаємо, поки рідина спіниться бульбашками і готуємо протягом 10 хвилин.
  • Прогріваємо на сковороді шматочки вершкового масла.
  • Обробляємо рибину, м’ясо ріжемо на кубики і кидаємо на поверхню сковороди. Смажимо продукт протягом хвилини з додаємо шматочків цибулі.
  • Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і варимо 15 хвилин.
  • Вливаємо вершки і тримаємо каструлю на газу ще 5 хвилин.
  • Насипаємо сіль з перцем, все перемішуємо і наполягаємо супчик близько 5 хвилин.
Дивіться також:  Суп «Харчо» класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з голови і хвоста горбуші

Різноманітність спецій і приправ наповнять вуха інтенсивним смаком.

Список продуктів:

  • дві моркви;
  • голови і хвости горбуші – 1 кг;
  • половина пучка свіжої петрушки;
  • сіль за смаком;
  • картопляні бульби – 5 шт.;
  • жменя пшона;
  • селера – 3 гілочки;
  • горошок чорного перцю – 10 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лист лавра – 3 шт.;
  • мелений перець – за смаком;
  • паста томатна – 10 р.

Як готується юшка з голови і хвоста горбуші:

  • Спочатку потрібно зробити бульйон з овочів.
  • Поріжте одну моркву із селерою на великі шматки.
  • Наливаємо в каструлю два літри води, додаємо цілісну очищену цибулину, два очищеного картоплі, і селеру порізані з цибулею.
  • Дочекайтеся закипання і поваріть бульйон ще півгодини.
  • Коли картопля стане м’якою, вимкніть нагрів плити.
  • Всі овочі з бульйону прибираємо. Картоплю перетворюємо у пюре виделкою і завантажуємо його назад в каструлю.
  • Обробляємо пшоно холодною водою, що залишилася свіжу картоплю, шаткуємо невеликими кубиками.
  • Свіжу моркву наріжте на половинки кружечків, дрібно порубаєте промиту петрушку.
  • Покладіть в суп рибу, картоплю. Через 5 хвилин додайте горошок перцю, пшоно і лаврушку.
  • Через 15 хвилин завантажуємо моркву і томатну пасту з сіллю.
  • Через п’ять хвилин додайте зелень і вимикайте смачний наваристий супчик.
  • Перед подачею посипте блюдо меленим чорним перцем. Він додасть ще більше аромату яству.

Юшка з черевець риби з пшоном

Поживність і кулінарні якості риби не поступаються м’ясу, а по засвоюваності перевершують його. Вона може використовуватися в меню вечері, який повинен бути досить легким.

Що потрібно взяти:

  • воду – 4 л;
  • два помідора;
  • пучок петрушки;
  • черевця горбуші;
  • сіль – 22 м;
  • одну моркву;
  • три лаврових листочка;
  • пшонку – 170 г;
  • 12 горошин перцю;
  • дві цибулини.
Дивіться також:  Лагман з курки – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Як готується юшка з пшоном:

  • Закласти рибу в каструлю з водою, дочекатися, поки вона закипить. Якщо з’явилася пінна маса, приберіть її ложкою.
  • Покладіть до риби очищену цибулину і засипте горошини перцю. Додайте сіль і варіть при малій потужності вогню 25 хвилин.
  • За цей час можна підготувати всі залишилися інгредієнти. Дрібно нашаткувати цибулю, нарізати кубиками картоплю і подрібнити на тертці моркву.
  • З бульйону дістаємо горбушу, саму рідину проціджують і заливаємо назад в каструлю.
  • Прибрати з шматочків рибки кістки і залишити м’якоть в стороні до кінця готування супу.
  • Закладаємо В каструлю всі оброблені овочі і варимо 15 хвилин.
  • Після чого завантажуємо лаврові листочки і кубики помідорів, готуємо ще 10 хвилин.
  • Додаємо промиту пшоняну крупу і варимо до розм’якшення.
  • Засипаємо в юшку подрібнену петрушку, м’якоть риби і чорний перець.
  • Залишаємо страва на 15 хвилин, після чого можна насолоджуватися чарівним смаком свіжої юшки.

Ситний рибний суп з рисом

Якщо ви хочете наваристий супчик, щоб швидко вгамувати голод, то замість пшона використовуйте рисову крупу. Виходить дуже смачно.

Склад рецепта:

  • цибулина;
  • горбуша – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • бульби картоплі – 2 шт.;
  • рисова крупа – 45 г;
  • одна морквина;
  • прянощі для риби за смаком.

Як готується юшка з рисом:

  • Ріжемо тушку рибини на порційні шматочки.
  • Очищений корінь моркви шаткуємо на дрібні кубики. Проробляємо те ж саме з картоплею, але його шматочки повинні бути побільше.
  • Два літри води в каструлі доводимо до стану кипіння. Насипаємо сіль і вивантажує картопляні кубики. Готуємо 5 хвилин.
  • Далі додаємо подрібнену моркву і цибулину без лушпиння в цілісному вигляді.
  • Закладаємо рис і варимо страва 10 хвилин.
  • Після цього до підготовлюваних інгредієнтів викладаємо рибні шматочки, насипаємо прянощі і кип’ятимо суп 5 хвилин.
  • Завантажуємо порізану петрушку і наполягаємо вуха протягом 15 хвилин.

В мультиварці

Різноманітні рибні страви становлять одну з характерних особливостей російської кухні.

Дивіться також:  Лагман в мультиварці – 5 рецептів приготування

Компоненти рецепту:

  • три картоплі;
  • жменя свіжої зелені;
  • одна морква;
  • тушка рибини;
  • цибуля – 1 шт.

Юшка з горбуші в мультиварці покроково:

  • Наливаємо в чашу мультиварки 2 літри води, додаємо сіль і в меню виберіть пункт «Суп».
  • Очищені картоплини поріжте у вигляді соломки.
  • Засипаємо продукт в мультиварку і починаємо варити.
  • За цей час ми зможемо почистити всі овочі і рибу. Цибулину рубаємо дрібними кубиками.
  • Морква проводимо через крупну тертку.
  • Перекладаємо підготовлені продукти до картоплі. Всі разом варимо 20 хвилин.
  • Після цього опустіть оброблену рибину в цілісному вигляді в мультиварку.
  • Через 15 хвилин виловлюємо горбушу і перекладаємо в тарілку.
  • З остиглого м’яса виймаємо всі кістки, а м’якоть ріжемо шматочками і завантажуємо назад в суп.

Простий рецепт з консервованої горбуші

Якщо у вас немає можливості купити свіжу або заморожену рибу, візьміть консервовану горбушу. Смак від того не зміниться.

Вам знадобиться:

  • рис – 65 г;
  • вода – 2 л;
  • один корінь моркви;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • одна консервна банка горбуші;
  • три картоплі;
  • сіль за смаком;
  • цибулина – 1 шт.;
  • жменя свіжої зелені;
  • перець горошком – 4 шт.

Як готується юшка з консерви горбуші:

  • Розминаємо з допомогою виделки рибні консерви в пюре.
  • Очищений лук порубати на півкільця. Картоплини нашаткувати на невеликі квадратики. Моркву подрібнити на тертці з великими ланками.
  • Споліскуємо засипаний в друшляк рис до прозорості води. Кришимо ножем промиту зелень.
  • Наливаємо в посуд воду, чекаємо її закипання. Завантажуємо в воду рис.
  • Через 10 хвилин висипаємо картопляні кубики, горошок перцю і лавровий лист.
  • Окремо на сковороді пасеруємо цибулю з морквою до м’якості на рослинному маслі.
  • Перекладаємо вміст сковороди в майбутню вуха відразу після лаврушки.
  • Як тільки суп повариться 20 хвилин, додаємо рибну кашку з консервної банки.
  • Засипати майже всю зелень і готувати протягом 5 хвилин, додати солі за смаком.
  • Наполягаємо ароматну юшку 10 хвилин під кришкою, засипаємо залишився кріп і подаємо страву на стіл гарячим. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху