Юшка з горбуші – ніжний, смачний, поживний супчик, який сподобається всій сім’ї. Червоні сорти риби робить смак страви насиченим і дуже ароматним. Його можна приготувати навіть із залишків рибки і крупи.
Юшка з горбуші – з яких частин риби краще варити суп?
В юшку можуть піти абсолютно всі частини риб’ячої тушки. Найголовніше, щоб риба була свіжою. Однак самої наваристою виходить вуха з використанням голови і самої тушки. Перед тим, як запустити голову в суп, не забудьте видалити очі і зябра.
Якщо ви хочете отримати легке дієтичне блюдо, варіть тільки хвіст і голову горбуші.
Класичний рецепт з філе
Така юшка нагадає яскравий сонячний день біля річки, коли вуха готувалася прямо на березі зі свіжої спійманої риби.
Основні продукти:
- дві морквини;
- вода – 1 л;
- підлога пучка свіжого кропу;
- щіпка солі;
- чотири бульби картоплі;
- пшонка суха – 50 г;
- горілка – 0,1 л;
- філе риби – 0,3 кг;
- лавровий листочок;
- цибулина.
Як вариться юшка з філе горбуші:
- Готове рибне філе подрібнюємо на шматки і закладаємо їх у каструлю з водою.
- Видаляємо полову, шкірку з овочів і додаємо їх у цілісному вигляді до риби.
- Чекаємо, поки рідина закипить і готуємо ще 10 хвилин.
- Виймаємо з бульйону всі продукти, воду проціджуємо через марлю або сито.
- В очищену рідину наливають горілку, завантажуємо промиту пшоняну крупу.
- З філе виймаємо кісточки і викладаємо м’якоть назад в суп.
- Додаємо кружечки моркви і лавровий лист.
- Доводимо страву до стану кипіння і варимо 10 хвилин.
- Засипаємо подрібнений свіжий кріп, кип’ятимо хвилини 3 і розливаємо по тарілочках гарячу наваристу юшку.
Суп з вершками по-фінськи
Дуже ніжний і м’який варіант смачного супу. Обов’язково спробуйте!
Вам знадобляться:
- цибулини – 2 шт.;
- вершки – 1 л;
- філе червоної риби – 0,3 кг;
- сіль за смаком;
- великий картопля – 4 шт.;
- чорний подрібнений перець за смаком;
- шматок масла – 50 р.
Як зварити юшку:
- Чистимо шкірку з картоплі, шаткуємо на кубики і викладаємо в каструлю з водою.
- Чекаємо, поки рідина спіниться бульбашками і готуємо протягом 10 хвилин.
- Прогріваємо на сковороді шматочки вершкового масла.
- Обробляємо рибину, м’ясо ріжемо на кубики і кидаємо на поверхню сковороди. Смажимо продукт протягом хвилини з додаємо шматочків цибулі.
- Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і варимо 15 хвилин.
- Вливаємо вершки і тримаємо каструлю на газу ще 5 хвилин.
- Насипаємо сіль з перцем, все перемішуємо і наполягаємо супчик близько 5 хвилин.
Готуємо з голови і хвоста горбуші
Різноманітність спецій і приправ наповнять вуха інтенсивним смаком.
Список продуктів:
- дві моркви;
- голови і хвости горбуші – 1 кг;
- половина пучка свіжої петрушки;
- сіль за смаком;
- картопляні бульби – 5 шт.;
- жменя пшона;
- селера – 3 гілочки;
- горошок чорного перцю – 10 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- лист лавра – 3 шт.;
- мелений перець – за смаком;
- паста томатна – 10 р.
Як готується юшка з голови і хвоста горбуші:
- Спочатку потрібно зробити бульйон з овочів.
- Поріжте одну моркву із селерою на великі шматки.
- Наливаємо в каструлю два літри води, додаємо цілісну очищену цибулину, два очищеного картоплі, і селеру порізані з цибулею.
- Дочекайтеся закипання і поваріть бульйон ще півгодини.
- Коли картопля стане м’якою, вимкніть нагрів плити.
- Всі овочі з бульйону прибираємо. Картоплю перетворюємо у пюре виделкою і завантажуємо його назад в каструлю.
- Обробляємо пшоно холодною водою, що залишилася свіжу картоплю, шаткуємо невеликими кубиками.
- Свіжу моркву наріжте на половинки кружечків, дрібно порубаєте промиту петрушку.
- Покладіть в суп рибу, картоплю. Через 5 хвилин додайте горошок перцю, пшоно і лаврушку.
- Через 15 хвилин завантажуємо моркву і томатну пасту з сіллю.
- Через п’ять хвилин додайте зелень і вимикайте смачний наваристий супчик.
- Перед подачею посипте блюдо меленим чорним перцем. Він додасть ще більше аромату яству.
Юшка з черевець риби з пшоном
Поживність і кулінарні якості риби не поступаються м’ясу, а по засвоюваності перевершують його. Вона може використовуватися в меню вечері, який повинен бути досить легким.
Що потрібно взяти:
- воду – 4 л;
- два помідора;
- пучок петрушки;
- черевця горбуші;
- сіль – 22 м;
- одну моркву;
- три лаврових листочка;
- пшонку – 170 г;
- 12 горошин перцю;
- дві цибулини.
Як готується юшка з пшоном:
- Закласти рибу в каструлю з водою, дочекатися, поки вона закипить. Якщо з’явилася пінна маса, приберіть її ложкою.
- Покладіть до риби очищену цибулину і засипте горошини перцю. Додайте сіль і варіть при малій потужності вогню 25 хвилин.
- За цей час можна підготувати всі залишилися інгредієнти. Дрібно нашаткувати цибулю, нарізати кубиками картоплю і подрібнити на тертці моркву.
- З бульйону дістаємо горбушу, саму рідину проціджують і заливаємо назад в каструлю.
- Прибрати з шматочків рибки кістки і залишити м’якоть в стороні до кінця готування супу.
- Закладаємо В каструлю всі оброблені овочі і варимо 15 хвилин.
- Після чого завантажуємо лаврові листочки і кубики помідорів, готуємо ще 10 хвилин.
- Додаємо промиту пшоняну крупу і варимо до розм’якшення.
- Засипаємо в юшку подрібнену петрушку, м’якоть риби і чорний перець.
- Залишаємо страва на 15 хвилин, після чого можна насолоджуватися чарівним смаком свіжої юшки.
Ситний рибний суп з рисом
Якщо ви хочете наваристий супчик, щоб швидко вгамувати голод, то замість пшона використовуйте рисову крупу. Виходить дуже смачно.
Склад рецепта:
- цибулина;
- горбуша – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- бульби картоплі – 2 шт.;
- рисова крупа – 45 г;
- одна морквина;
- прянощі для риби за смаком.
Як готується юшка з рисом:
- Ріжемо тушку рибини на порційні шматочки.
- Очищений корінь моркви шаткуємо на дрібні кубики. Проробляємо те ж саме з картоплею, але його шматочки повинні бути побільше.
- Два літри води в каструлі доводимо до стану кипіння. Насипаємо сіль і вивантажує картопляні кубики. Готуємо 5 хвилин.
- Далі додаємо подрібнену моркву і цибулину без лушпиння в цілісному вигляді.
- Закладаємо рис і варимо страва 10 хвилин.
- Після цього до підготовлюваних інгредієнтів викладаємо рибні шматочки, насипаємо прянощі і кип’ятимо суп 5 хвилин.
- Завантажуємо порізану петрушку і наполягаємо вуха протягом 15 хвилин.
В мультиварці
Різноманітні рибні страви становлять одну з характерних особливостей російської кухні.
Компоненти рецепту:
- три картоплі;
- жменя свіжої зелені;
- одна морква;
- тушка рибини;
- цибуля – 1 шт.
Юшка з горбуші в мультиварці покроково:
- Наливаємо в чашу мультиварки 2 літри води, додаємо сіль і в меню виберіть пункт «Суп».
- Очищені картоплини поріжте у вигляді соломки.
- Засипаємо продукт в мультиварку і починаємо варити.
- За цей час ми зможемо почистити всі овочі і рибу. Цибулину рубаємо дрібними кубиками.
- Морква проводимо через крупну тертку.
- Перекладаємо підготовлені продукти до картоплі. Всі разом варимо 20 хвилин.
- Після цього опустіть оброблену рибину в цілісному вигляді в мультиварку.
- Через 15 хвилин виловлюємо горбушу і перекладаємо в тарілку.
- З остиглого м’яса виймаємо всі кістки, а м’якоть ріжемо шматочками і завантажуємо назад в суп.
Простий рецепт з консервованої горбуші
Якщо у вас немає можливості купити свіжу або заморожену рибу, візьміть консервовану горбушу. Смак від того не зміниться.
Вам знадобиться:
- рис – 65 г;
- вода – 2 л;
- один корінь моркви;
- лаврушка – 1 аркуш;
- одна консервна банка горбуші;
- три картоплі;
- сіль за смаком;
- цибулина – 1 шт.;
- жменя свіжої зелені;
- перець горошком – 4 шт.
Як готується юшка з консерви горбуші:
- Розминаємо з допомогою виделки рибні консерви в пюре.
- Очищений лук порубати на півкільця. Картоплини нашаткувати на невеликі квадратики. Моркву подрібнити на тертці з великими ланками.
- Споліскуємо засипаний в друшляк рис до прозорості води. Кришимо ножем промиту зелень.
- Наливаємо в посуд воду, чекаємо її закипання. Завантажуємо в воду рис.
- Через 10 хвилин висипаємо картопляні кубики, горошок перцю і лавровий лист.
- Окремо на сковороді пасеруємо цибулю з морквою до м’якості на рослинному маслі.
- Перекладаємо вміст сковороди в майбутню вуха відразу після лаврушки.
- Як тільки суп повариться 20 хвилин, додаємо рибну кашку з консервної банки.
- Засипати майже всю зелень і готувати протягом 5 хвилин, додати солі за смаком.
- Наполягаємо ароматну юшку 10 хвилин під кришкою, засипаємо залишився кріп і подаємо страву на стіл гарячим. Приємного апетиту!