Юшка з свіжомороженої скумбрії — 7 рецептів, як зварити смачний рибний суп

Скумбрія — це морська риба дрібних розмірів. Її м’ясо містить велику кількість вітамінів і більш 15% жирів. В тушці відсутні дрібні кістки, що значно полегшує приготування. В цій рубриці наведені рецепти юшки з скумбрії свіжозамороженої.

Класична вуха з свіжомороженої скумбрії

Існує чимало способів приготування супу з скумбрії, але класичну вуха роблять з таких продуктів:

  • 1 рибна тушка;
  • 4-5 картопляних бульб;
  • цибуля;
  • кріп;
  • перець горошком;
  • лаврові листочки;
  • сіль і приправи.

Як зварити юшку з скумбрії покроково:

  • Обробити рибу на шматочки, промити і відварити, поклавши сіль, горошинки перцю і лаврові листочки.
  • Почистити цибулину і кинути в ємність цілком, а через чверть години вийняти.
  • Очистити і нарізати картоплю, і коли бульйон буде готовий, ввести її в блюдо.
  • Дочекатися закипання юшки, насипати рубану зелень і тушкувати на вогні, поки картопля не стане м’якою.

Увага! Щоб суп вийшов красивим і прозорим, при варінні риби потрібно постійно прибирати ложкою спливаючу пінку.

Рецепт приготування з рисом

Можна сготовить смачний рибний суп, поєднуючи жирну скумбрію з низькокалорійним рисом. Крупу дозволено брати будь-яку, з круглими або довгими зернятками.

Для приготування знадобиться:

  • скумбрія свіжоморожена;
  • 130 г рису;
  • цибулина;
  • морква;
  • трохи вершкового масла;
  • гілочки зелені;
  • листочки лаврушки;
  • сіль і приправи.

Послідовність дій:

  • Промити рисові зерна, скласти в глибоку миску і залити окропом.
  • Вимити скумбрію, порізати на шматочки і поставити варитися, не забувши додати сіль, приправи і листочки лаврушки.
  • Подрібнити цибулину і моркву, трохи проварити на вершковому маслі, а потім пересипати в сковороду відціджений від води рис і смажити, поки він не стане прозорим.
  • Ввести суміш рису і овочів в рибний бульйон і варити, поки крупа не приготується.
Дивіться також:  Бозбаш з яловичини – 6 рецептів, як приготувати кавказький суп

Смачну юшку з обсмаженою рисом подають до столу, посипавши порції зеленню.

Як зварити з пшоном

Юшка, приготована цим способом, вийде гострої і пікантною. Роблять її з таких продуктів:

  • скумбрія свіжоморожена;
  • 170 г пшона;
  • цибульна головка;
  • часникові зубці;
  • морква;
  • солодкі болгарські перці;
  • пекучі приправи;
  • трохи солі.

Спосіб приготування:

  • Вимити пшонку, залити водою і варити, перемішуючи.
  • Скумбрію обробити на шматочки і покласти до крупі, додавши трохи солі.
  • Дрібно нарізати цибулину, настругати моркву на тертці, болгарські перці пошинкувати кубиками, а часникові зубці розчавити в пресі.
  • Припустити овочі на сковороді, додавши в кінці приготування пекучі приправи.
  • Перекласти зажарку в бульйон, дочекатися закипання і готувати суп, поки не звариться крупа.

Гостру юшку подають до столу з великою кількістю білого або чорного хліба.

Смачна юшка зі скумбрії з яйцем

Щоб суп з жирної скумбрії не здавався занадто нудотним, можна додати в нього свіжий щавель і рубані яйця.

Для приготування знадобиться:

  • рибна тушка;
  • 2-3 картоплі;
  • 3 яйця;
  • цибульна головка;
  • 10-15 гілочок щавлю;
  • сіль і приправи.

Спосіб приготування:

  • Порізати картоплю, скласти в каструлю з водою і поставити отвариваться.
  • Розрізати помиту скумбрію вздовж хребта, витягнути великі кістки і розібрати філе на маленькі шматочки.
  • Коли картопля закипить, додати в каструлю рибу, підсолити і приправити.
  • Зварити яйця, остудити і дрібно нарізати або натерти на тертці.
  • Пасерувати дрібно нарізану цибулю на сковороді.
  • Щавель промити, подрібнити ножем і насипати в ємність після того, як картопля розм’якнути.
  • Незадовго до того, як вимкнути вогонь, покласти цибулеву засмажку і подрібнені яйця.

Їдять суп, коли він трохи настоїться, поклавши в тарілку сметану.

Увага! Додавати щавель у страву треба, коли картопля звариться, інакше він залишиться жорстким.

Дивіться також:  Рецепт фаршированого переца в мультиварці

Готуємо в мультиварці

Коли є мультиварка, процес приготування страв значно спрощується. Щоб зробити вуха, потрібно складу продуктів:

  • 500 г свіжозамороженої скумбрії;
  • 4-5 картоплин;
  • цибульна головка;
  • морква;
  • трохи зелені;
  • сіль і приправи.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити цибулину і моркву, пасерувати в чаші приладу на рафінованій жирі.
  • Обробити рибу, витягнути кісточки і покласти до овочів.
  • Порізати картоплю, ввести в блюдо, долити воду, підсолити, приправити і варити юшку в режимі «Суп до готовності.
  • Незадовго до завершення процесу насипати в рибний суп свіжу зелень, а потім дати йому настоятися.

Ніжний рибний суп з вершками

Вершки часто додають в супи, вони допомагають зробити їх ніжними і приголомшливо смачними. Щоб зробити вершковий суп зі скумбрією, необхідні такі продукти:

  • рибна тушка;
  • 3-4 картоплі;
  • 120-160 г зеленого горошку (свіжого, консервованого або замороженого);
  • цибульна головка;
  • морква;
  • 200 мл вершків;
  • гілочки зелені;
  • сіль і приправи.

Спосіб готування:

  • Скумбрію обробити і поставити на вогонь, додавши у воду сіль і приправи.
  • Очистити картоплю, нарізати напівкруглими часточками, і коли бульйон буде готовий, відправити до риби.
  • Зробити засмажку з цибулі і моркви і ввести в страву, коли картопля дійде до стадії напівготовності.
  • Насипати в суп зелений горошок, влити вершки і продовжити готування на повільному вогні, а перед тим, як зняти ємність з конфорки, ввести рубану зелень.

На замітку. Замість вершків можна використовувати плавлений вершковий сир без добавок.

Юшка з голів свіжомороженої скумбрії

Для варіння юшки необов’язково використовувати цілу тушку, досить і рибних голів. З іншої ж частини скумбрії можна зробити друге блюдо.

Щоб зварити наваристу і смачну юшку, потрібні такі складові:

  • кілька голів скумбрії;
  • 4-5 бульб картоплі;
  • цибуля;
  • морква;
  • 2-3 солодких болгарських перців;
  • 2-3 соковитих помідорів;
  • трохи зелені;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Кабачкова ікра на зиму як магазинна по ГОСТу

Спосіб приготування:

  • Промити рибні голови, проварити в підсоленій воді, а потім вийняти з ємності і процідити бульйон.
  • Перелити супову основу назад в каструлю, закип’ятити, всипати приправи і порізану картоплю.
  • Підсмажити подрібнену цибулину, моркву і болгарський перець.
  • Після того як овочі розм’якшаться, покласти нарізані часточками помідори і продовжити готування.
  • Коли картопля звариться, перемістити томатну заправку в суп, почекати закипання, потримати на конфорці ще пару хвилин і завершити підготовку.

Юшку з томатом подають на стіл із сметаною, рясно присипавши порції подрібненою зеленню.

Прокрутка до верху