З-за того, що тісто закриває начинку, закрита піца виходить дуже соковитою, м’якою і ніжною всередині, з красивою, трохи хрусткою скоринкою зовні. У таку піцу можна покласти будь-яку начинку на ваш смак і міксувати різні продукти і соуси.
Закрита піца «Кальцоне»
Вам знадобиться:
Для начинки:
- вісім оливок;
- один помідор;
- куряче м’ясо – 0,2 кг;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль – за смаком;
- сир твердих сортів – 80 г;
- олія рафінована – 30 мл;
- зелена цибуля – 3 стрілки;
- моцарелла – 70 г;
- половина болгарського перцю;
- мелений перець – за смаком.
Для тіста:
- цукор – 4 г;
- вода кип’ячена – 150 мл;
- сіль – 10 г;
- борошно – 0,25 кг;
- оливкової масло сорту – 25 мл;
- дріжджі – 5 р.
Як готується піца кальцоне:
- Розчиняємо дріжджі в кип’яченій воді. Насипаємо в рідку суміш цукор і прибираємо її в тепло на 15 хвилин.
- Як тільки вказаний час пройде, насипаємо в дріжджову суміш сіль і наливаємо олію.
- Отриману рідину виливаємо на гірку муку, складену на стільниці. Формуємо тісто і залишаємо його на годину.
- Обсипаємо шматочки курячого філе сіллю і перцем і підсмажити в олії до м’якості та легкого золотистого відтінку.
- Цибулю ріжемо на тонкі пір’я. Почищений солодкий перець шаткуємо кубиками, помідори – часточками, стрілки зеленої цибулі і оливки подрібнюємо в крихту.
- Сир твердого сорту обробляємо на тертці, моцарелу ріжемо маленькими скибочками.
- Шар тіста розкачуємо в тонкий круглий пласт. Його товщина повинна бути не більше 4 мм
- В окремій мисці змішуємо сир, м’ясо і овочі. На одну половину кола з тіста викладаємо начинку і закриваємо її другою половиною тіста. Вийшла піца у вигляді півмісяця.
- Встановлюємо її на деко з маслом, на поверхні тіста не забудьте зробити 2-3 надрізу.
- Ласощі випікається при 180 градусах півгодини. Приємного апетиту!
З листкового тіста
Список продуктів:
- банку маринованих шампіньйонів;
- упаковка листкового тіста;
- сире яйце – 1 шт.;
- сир – 0,2 кг;
- пучки петрушки та зеленої цибулі;
- два помідора;
- сосиски – 0,2 кг;
- маслини – 100 г;
- два болгарських перцю;
- сіль – за смаком.
Як готується закрита піца з листкового тіста:
- На тертці з великими ланками потерти шматки твердого сиру.
- Порізати на шматочки сосиски, очистивши їх від плівки.
- Пучки зелені промити і подрібнити ножем.
- Маслини розрізати на колечка, помідори і почищений болгарський перець порубати на маленькі кубики. З’єднати всі овочі, зелень, гриби і маслини.
- Розкачуємо листкове тісто в один великий квадрат, ріжемо його на менші прямокутники, розміром 10 на 20 див.
- На одну сторону кожного такого прямокутника викладаємо спочатку сосиски, а потім інші компоненти начинки і потертий сир, закриваємо майбутню піцу другим краєм прямокутника і защипуємо.
- Для золотистої скоринки обробіть поверхню тіста курячим яйцем.
- Блюдо запікається протягом 20-30 хвилин до рум’яності. Приємного апетиту!
Простий рецепт з лаваша
Якщо вас лякає складність приготування тіста, купіть готове тісто в магазині або зробіть піцу з лаваша.
Що потрібно взяти:
- м’ясний фарш – 0,2 кг;
- цибулини – 3 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- лаваш – 3 аркуша;
- огірок – 1 шт.;
- половина консервної банки кукурудзи;
- помідор – 1 шт.;
- капуста – 100 р;
- майонез – за смаком.
Покрокова інструкція:
- Деко для піци обробляємо рослинним маслом і розкладаємо по ньому лист лаваша, простеживши за тим, щоб його краю виходили за межі дека.
- За лавашу розподіляємо фарш, попередньо додавши в нього сіль і чорний мелений перець.
- Почищену цибулину ріжемо кільця і розкладаємо їх поверх фаршу.
- Наступним шаром йдуть колечка болгарського перцю.
- Помиті огірок і помідор шаткуємо на кружечки і розподіляємо їх поверх солодкого перцю.
- Все посипаємо консервованою кукурудзою, дрібно нашаткованої капустою і додаємо майонез.
- Накриваємо це пишність другим шаром, краю першого лаваша загортаємо поверх другого.
- Всю поверхню піци змащуємо сирим яйцем.
- Запікаємо страва протягом 40 хвилин у духовці.
Закрита піца з брокколі
Компоненти рецепту:
- одна цибулина;
- молоко – 150 мл;
- брокколі – 0,6 кг;
- борошно – 0,3 кг;
- шматочок сиру – 50 г;
- одне яйце;
- щіпка солі;
- перець, мелений за смаком;
- дріжджі – 11 р.
Поетапне приготування:
- З’єднуємо борошно, сіль і дріжджі.
- В молоко виливаємо одне яйце і перемішуємо. Виливаємо цю суміш в борошно.
- Робимо м’яке тісто і залишаємо його на годину в формі кулі.
- На сковороді з олією підсмажити шматочки цибулі і брокколі.
- Наливаємо 30 мл води і тушкуємо протягом 7 хвилин.
- Піднялося тісто розділяємо на половини, кожну розкачуємо в тонкий коржик.
- У форму для запікання, оброблену маслом кладемо перший шар тіста, не забудьте зробити бортики. Зсипаємо туди начинку зі сковороди, додаємо тертий сир.
- Закриваємо другим коржем тіста, робимо кілька надрізів.
- Готуємо таку піцу 30 хвилин, довівши духовку до 200 градусів.
Готуємо по-селянськи з куркою
Необхідні продукти:
- картопля – 0,5 кг;
- майонез – 140 г;
- одна тушка курки;
- сіль за смаком;
- сметана – 150 г;
- тісто на дріжджах – 0,5 кг;
- олія рафінована – 35 г;
- сир – 0,2 кг.
Алгоритм дій:
- Очищені картопляні бульби розрізаємо на маленькі кубики.
- М’ясо курки шаткуємо невеликими шматочками.
- Сир обробляємо на тертці.
- Змішуємо сметану з майонезом.
- З першої половини колобка тіста розкачуємо корж і розкладаємо її по листу, залишаючи краю.
- Змащуємо його половиною кількості сметанного соусу.
- На нього висипаємо шматочки картоплі, додаємо дрібку солі.
- Наступним шаром йде курка, потім соус, змішаний з сиром.
- Накриваємо начинку другим коржем тіста, з’єднуючи краю.
- Готуємо піцу при 200 градусів до рум’яної скоринки на тесті. Остуджуємо страва і подаємо до столу.
З копченими ковбасками і грибами
Список інгредієнтів:
Для начинки:
- помідори – 0,1 кг;
- гриби гливи – 0,15 кг;
- оливки – 50 г;
- копчені ковбаски – 0,1 кг;
- соус томатний – 50 г;
- пармезан – 0,1 кг;
- сіль за смаком.
Для тіста:
- оливкової масло сорту – 35 мл;
- вода 130 мл;
- борошно – 250 г;
- щіпка солі;
- дріжджі – 5 р.
Як приготувати закриту піцу:
- З вищевказаних інгредієнтів робимо тісто, прибираємо його в тепло на 60 хвилин.
- Дрібно ріжемо гриби і обробляємо на сковороді.
- Шаткуємо кружечками копчені ковбаски.
- Маслини розрізаємо на колечка.
- Видаляємо з помідорів шкірку, м’якоть нарізаємо на скибочки.
- Сир проводимо через тертку.
- Пора включати духовку і поставити її температурний режим 220 градусів.
- Поділене на дві частини тісто розгортаємо в два коржі.
- Половину першої корж обмазуємо томатним соусом.
- Укладаємо на нього ковбаски, гриби, помідори, маслини, сир. Начинку закриваємо другою риплячого половиною тіста.
- Поміщаємо піцу на деко, робимо надрізи і випікаємо протягом 20 хвилин. Приємного апетиту!
Закрита піца з шинкою і сиром
Склад рецепта:
- тісто листкове – 450 г;
- оливкова олія – 0,1 л;
- сир – 0,3 кг;
- орегано – 1 щіпка;
- томатна паста – 60 г;
- сіль – 2 щіпки;
- шинка – 0,3 кг
Як зробити закриту піцу:
- Розкачуємо з листкового тіста квадрати і викладаємо її на деко в маслі.
- У чашку з томатною пастою насипаємо сіль і орегано, наливаємо 100 мл холодної води і 20 мл олії.
- Шматок сиру і ветчинку шаткуємо невеликими скибочками.
- Змащуємо тісто в деко отриманим томатним соусом.
- Розкладаємо по одній половині тесту шинку, сир, накриваємо їх рештою тіста, краї добре защипуємо.
- Зверху поливаємо піцу оливковою олією і починаємо готувати в духовці з температурою 210 градусів 20 хвилин.