Човники з овочів з куркою
Вишукані «човники», наповнені овочами і курячим м’ясом, — їжа наскільки красива, настільки ж і поживна.
Набір компонентів:
- масло пісне;
- сир (обов’язково з твердих сортів) — до 150 м;
- курячі стегенця — 500 г;
- баклажани — 700 г;
- зрілі помідори — 2 шт.;
- часникові зубки — 3 шт.;
- крихта сухариків;
- перець солодкий, цибуля-ріпка — 1 шт.;
- спеції, зелень.
Процес приготування:
- Знімаємо з оброблених стегенець філе, ділимо його на невеликі шматочки, обсмажуємо до напівготовності.
- Зрізаємо з баклажанів плодоніжки, опускаємо ягоди в киплячу питну воду з доданою до неї ложечкою солі. Відварюємо продукт 10 хвилин, потім дістаємо з рідини, охолоджуємо.
- Очищаємо і промиваємо інші овочі. Викладаємо в сковороду з олією нарізаний кубиками цибулю, смажимо до прозорості. Додаємо нарізані невеликими частинами помідори, через 5 хвилин приєднуємо смужки солодкого перцю (видаляємо насіння). Тушкуємо складу 7 хвилин, після чого закінчуємо приготування.
- Розрізаємо остиглі баклажани уздовж на дві половинки. Десертною ложкою виймаємо з м’якоть, дрібно рубаємо, змішуємо з готовим овочевим асорті. Сюди ж поміщаємо подрібнені зубки часнику, м’ясо курки, нарубану зелень, сухарі (вони поглинуть зайву вологу).
- Приправляємо начинку перцем і сіллю, ретельно все перемішуємо. Наповнюємо наші овочеві ємності ароматним складом, викладаємо їх у форму для запікання, посипаємо тертим сиром. Відправляємо заготовки на 20 хвилин у духовку.
Приготовлені «човники» з овочів з куркою готові «пришвартуватися» до обіднього або святкового столу.