Закуска з баклажанів – 10 смачних рецептів приготування

Човники з овочів з куркою

Вишукані «човники», наповнені овочами і курячим м’ясом, — їжа наскільки красива, настільки ж і поживна.

Набір компонентів:

  • масло пісне;
  • сир (обов’язково з твердих сортів) — до 150 м;
  • курячі стегенця — 500 г;
  • баклажани — 700 г;
  • зрілі помідори — 2 шт.;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • крихта сухариків;
  • перець солодкий, цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • спеції, зелень.

Процес приготування:

  • Знімаємо з оброблених стегенець філе, ділимо його на невеликі шматочки, обсмажуємо до напівготовності.
  • Зрізаємо з баклажанів плодоніжки, опускаємо ягоди в киплячу питну воду з доданою до неї ложечкою солі. Відварюємо продукт 10 хвилин, потім дістаємо з рідини, охолоджуємо.
  • Очищаємо і промиваємо інші овочі. Викладаємо в сковороду з олією нарізаний кубиками цибулю, смажимо до прозорості. Додаємо нарізані невеликими частинами помідори, через 5 хвилин приєднуємо смужки солодкого перцю (видаляємо насіння). Тушкуємо складу 7 хвилин, після чого закінчуємо приготування.
  • Розрізаємо остиглі баклажани уздовж на дві половинки. Десертною ложкою виймаємо з м’якоть, дрібно рубаємо, змішуємо з готовим овочевим асорті. Сюди ж поміщаємо подрібнені зубки часнику, м’ясо курки, нарубану зелень, сухарі (вони поглинуть зайву вологу).
  • Приправляємо начинку перцем і сіллю, ретельно все перемішуємо. Наповнюємо наші овочеві ємності ароматним складом, викладаємо їх у форму для запікання, посипаємо тертим сиром. Відправляємо заготовки на 20 хвилин у духовку.

Приготовлені «човники» з овочів з куркою готові «пришвартуватися» до обіднього або святкового столу.

Дивіться також:  Вершковий соус для спагетті – 7 рецептів приготування в домашніх умовах