Гарячі закуски для фуршету
Гарячі страви на святковому столі повинні бути обов’язково.
Найчастіше в цьому разі подають:
- шашлики на дерев’яних шпажках з пташиного чи свинячого м’яса;
- маленькі шашлички (для приготування використовуються мідії, креветки);
- жульєни, подані в тарталетках;
- рулети з м’яса та інших продуктів;
- молоду картоплю, прикрашену зеленню і спеціями.
Добре в спеціальній техніці розплавити сир, у який можна вмочати ковбаски, м’ясо або фрукти. Можна придумати ряд інших страв, головне, щоб вони вписувалися в загальний стіл, були маленького розміру і могли вживатися без столових приладів.
Фуршетна міні-випічка
Красиві міні закуски на фуршетному столі користуються великою популярністю. Добре приготувати так званий тортик з лаваша.
Для його приготування слід запастися:
- тонким лавашем – пару штук;
- свіжими печерицями – 600 г;
- цибулею – 350 г;
- сметаною – 120 мл;
- твердим сиром – 110 г;
- соняшниковою олією;
- сіллю, спеціями.
Грибочки з цибулею обсмажуються на олії, солятся, приправляються спеціями і після пропускаються через м’ясорубку. На фольгу, складену в декілька шарів, викладаються пласти з лаваша (парна кількість), перемазані грибною начинкою. Верхівка і бічна частина заготовки перемазывается соусом, посипається тертим сиром. Всі відправляється в духовку на кілька хвилин для розплавлення сиру. Перед подачею торт нарізається мініатюрними шматочками.
Добре купити готові тарталетки, наповнити їх начинкою з грибів, м’яса, овочів, притрусити зверху сиром і запекти в протягом декількох хвилин в духовій шафі. Нерідко запікають маленьку картоплю, фаршировану морепродуктів, огірком і сиром.