Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл

Гарячі закуски для фуршету

Гарячі страви на святковому столі повинні бути обов’язково.

Найчастіше в цьому разі подають:

  • шашлики на дерев’яних шпажках з пташиного чи свинячого м’яса;
  • маленькі шашлички (для приготування використовуються мідії, креветки);
  • жульєни, подані в тарталетках;
  • рулети з м’яса та інших продуктів;
  • молоду картоплю, прикрашену зеленню і спеціями.

Добре в спеціальній техніці розплавити сир, у який можна вмочати ковбаски, м’ясо або фрукти. Можна придумати ряд інших страв, головне, щоб вони вписувалися в загальний стіл, були маленького розміру і могли вживатися без столових приладів.

Фуршетна міні-випічка

Красиві міні закуски на фуршетному столі користуються великою популярністю. Добре приготувати так званий тортик з лаваша.

Для його приготування слід запастися:

  • тонким лавашем – пару штук;
  • свіжими печерицями – 600 г;
  • цибулею – 350 г;
  • сметаною – 120 мл;
  • твердим сиром – 110 г;
  • соняшниковою олією;
  • сіллю, спеціями.

Грибочки з цибулею обсмажуються на олії, солятся, приправляються спеціями і після пропускаються через м’ясорубку. На фольгу, складену в декілька шарів, викладаються пласти з лаваша (парна кількість), перемазані грибною начинкою. Верхівка і бічна частина заготовки перемазывается соусом, посипається тертим сиром. Всі відправляється в духовку на кілька хвилин для розплавлення сиру. Перед подачею торт нарізається мініатюрними шматочками.

Добре купити готові тарталетки, наповнити їх начинкою з грибів, м’яса, овочів, притрусити зверху сиром і запекти в протягом декількох хвилин в духовій шафі. Нерідко запікають маленьку картоплю, фаршировану морепродуктів, огірком і сиром.

Дивіться також:  Креветки смажені в соєвому соусі – 8 рецептів приготування