Закуски до пива — 15 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

Як приємно посидіти в компанії друзів за пляшкою пива! Приємне спілкування, задушевні розмови… І, звичайно ж, смачні і ароматні закуски до пива.

Закуски до пива — сирні кульки

Це приголомшливе блюдо, яке подають з пилу, з жару. Під тонкою хрумкою скоринкою таїться розплавлений сир – просто смакота!

Інгредієнти:

  • російського сиру – 200г;
  • три яєчних білка;
  • 3 столові ложки борошна пшеничного плюс півсклянки для панірування;
  • щіпка солі;
  • для смаження – олії приблизно 300 мл

Це блюдо можна назвати низькокалорійним, оскільки готується воно у фритюрі.

Як готувати:

  • Робимо сирну стружку, подрібнюючи сир на тертці з дрібними отворами.
  • Збиваємо в чистій нежирної посуді яєчні білки, відокремлені від жовтків, з дрібкою солі. Збивання потрібно продовжувати, поки не утворюється стійка піна
  • Додаємо до білків сирну стружку.
  • Просіваємо в суміш борошно пшеничне в кількості 3 столових ложок.
  • Вимішуємо руками, поки не вийде однорідна маса, злегка липка. Якщо кулька з неї зліпити не вдається, доведеться додати ще трохи борошна.
  • Рясно посипаємо широке блюдо залишилася борошном. Змоченими у воді руками формуем невеликі кульки однакового розміру. Добре обвалюємо їх у борошні. Зайву потрібно обтрусити.
  • У низькій каструлі добре розігріваємо рафінована рослинна олія.
  • Кульки акуратно викладаємо шумівкою невеликими порціями так, щоб вони плавали в жирі і один одного не стосувалися. Заважаємо, підтримуючи кульки весь час на поверхні олії.

Як тільки вони зарум’яняться, їх можна викладати на тарілку і відразу подавати до столу. Якщо занадто жирна їжа вам протипоказана, можна пару хвилин обсушити їх на серветці, щоб пішов зайвий жир.

Гострі крильця до пива

Щоб блюдо вийшло пікантним і добре просочилося прянощами, крильця попередньо маринують. Їх можна їсти як гарячими, так і холодними, з будь-яким соусом, а також з майонезом.

Інгредієнти:

  • крильця курячі – 0,5 кг;
  • соус соєвий – 0,5 склянки;
  • часник – три зубки;
  • гострий мелений перець – чверть чайної ложки;
  • мелений імбир – чверть чайної ложки;
  • гірчиця французька – 2 столових ложки.

Як готувати:

  • У вимитих крилець відрізаємо крайню частину і розрізаємо їх по суглобу.
  • Змішуємо соєвий соус, перець, пропущений через прес часник, імбир і приправляємо все це гірчицею. Якщо на смак маринад сподобався, заливаємо їм підготовлені крильця.
  • Витримуємо 2 години в холодильнику, не забуваючи перемішувати.
  • Відціджуємо і викладаємо на деко, який потрібно застелити промасленим пекарської папером.
  • Випікаємо в гарячій духовці близько 40 хвилин, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Пивні креветки

Ці дари моря можна приготувати різними способами: відварити з прянощами, згасити або підсмажити. У першому випадку вийде низькокалорійна закуска до пива.

Для приготування страви краще всього підходять креветки середнього розміру.

Варені креветки

Інгредієнти:

  • 1 кг креветок
  • 1 пучок кропу
  • цибулина
  • по 2 штуки бутонів гвоздики, лаврового листа і горошин запашного перцю.

Сіллю страву приправляють за смаком.

Як готувати:

  • Розморожуємо креветки і повністю зливаємо з них воду, щоб вони були зовсім сухими.
  • У каструлю з водою, додаємо спеції і доводимо до кипіння.
  • Викладаємо креветки, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Через 3 хвилини відціджуємо і подаємо до столу.

Тушковані креветки

Готують їх трохи довше, але страва виходить дуже смачне.

Інгредієнти:

  • кілограм креветок;
  • пучок кропу;
  • один лимон;
  • третя частина пачки вершкового масла;
  • 2/3 головки часнику.

Сіль і перець кладуть за смаком.

Як готувати:

  • Маринуємо розморожені креветки в суміші часнику, кропу, дрібно нарізаного лимона, перцю і солі протягом 30 хвилин.
  • Розтоплюємо в сковороді на середньому вогні масло і викладаємо креветки.
  • Тушкуємо під кришкою на невеликому вогні протягом двох–трьох хвилин.
  • Витримуємо під кришкою, вимкнувши вогонь, ще чверть години.
Дивіться також:  Котлети з печінки яловичої – 9 рецептів

Смажені креветки

Інгредієнти для страви ті ж, що і в попередньому рецепті.

Як готувати:

  • Розморожені креветки очистити від панцирів.
  • Маринуємо так само, як і в попередньому рецепті.
  • Смажимо в розігрітій сковороді від 3 до 5 хвилин, вогонь середній.
  • Для смаження можна використовувати будь-яке масло, але самий смачний варіант виходить на оливковій.

Мисливські ковбаски смажені

Це, напевно, найбільш швидка закуска до пива. Час приготування – не більше 20 хвилин, причому участь кухаря в цьому мінімальне.

Інгредієнти – розраховане на 6 ковбасок:

  • ковбаски;
  • зубчик часнику;
  • столова ложка сметани;
  • будь-яка зелень, яка подобається.

Сметану в цьому рецепті можна замінити майонезом.

Як готувати:

  • Викладаємо ковбаски на сковорідку, змащену маслом і обсмажуємо на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки.
  • Зменшуємо вогонь і доводимо страву до готовності.
  • Поливаємо сметаною, і чекаємо, поки вона випарується.
  • Викладаємо на тарілку і посипаємо рубаною зеленню. Витопленим жиром можна полити гарнір.

Гарячі бутерброди до пива

З усіх гарячих закусок до пива ця, напевно, найбільш демократична. Політ фантазії кухаря в даному випадку безмежний, оскільки на хліб можна покласти будь-які інгредієнти. Розповімо, як приготувати гарячі бутерброди з курячим філе і сиром.

Інгредієнти на 2 бутерброда:

  • 2 скибочки житнього хліба;
  • 200 г курячого філе;
  • 50 г твердого сиру;
  • пару зубчиків часнику;
  • столова ложка вершкового масла;
  • 4 листочка базиліка;
  • олія для смаження.

Сіллю блюдо приправимо за смаком.

Як готувати:

  • Ріжемо куряче філе на невеликі шматочки, підсолюємо і смажимо до готовності, додавши рослинне масло.
  • Натираємо сир на тертці з великими отворами.
  • Масло, розм’якшене при кімнатній температурі, з’єднуємо з подрібненим часником, базиліком і ретельно розмішуємо.
  • Змащуємо пряним маслом шматочки хліба і викладаємо на нього по дві скибочки готового філе.
  • Посипаємо тертим сиром, покласти на деко і розплавляємо сир в духовці протягом 3-4 хвилин (вона вже повинна бути гарячою). Після цього подаємо до столу.

Закуска з курячого філе в клярі

Це блюдо досить трудомістке і вимагає чимало часу для приготування, але страва виходить дивно смачним.

Інгредієнти для маринаду:

  • по столовій ложці майонезу і соєвого соусу;
  • пару зубчиків часнику;
  • пів чайної ложки розмеленого імбиру;
  • третина чайної ложки каррі.

Кляр будемо готувати з наступних продуктів:

  • півсклянки борошна;
  • 2 білка курячих яєць, які потрібно буде збити;
  • пів склянки гарячої води;
  • третина чайної ложки солі;
  • чайна ложка кунжутного насіння;
  • півсклянки борошна.

Всі продукти розраховані на 2 великих курячих філе.

Як готувати:

  • Куряче філе ріжемо на плоскі шматочки товщиною півтора сантиметра і розміром 3 на 3 див.
  • Для маринаду змішуємо соєвий соус, імбир, майонез, роздавлений в пресі часник, каррі.
  • Заливаємо одержаним складом порізане куряче філе.
  • Для кляру розмішуємо борошно в гарячій воді і присаливаем. Грудочок в клярі не повинно бути. Білки з крапелькою солі збиваємо з допомогою міксера до стану стійких піків. У білках навіть сліду від жовтків бути не повинно, інакше вони не взобьются.
  • Викладаємо білки в борошняну суміш і додаємо кунжут. Після перемішування кляр готовий.
  • Розігріваємо в сковороді олію. Шматочки курки нанизуємо на вилку, макаємо в кляр і відправляємо на сковороду.
  • Обсмажуємо на середньому вогні, поки не зарум’яняться. Шматочки зручно перевертати з допомогою 2-х вилок.
  • Обсушуємо на паперовому рушнику, прибираючи надлишки жиру.

Цю страву можна їсти як гарячим, так і в холодному вигляді.

Смажена кукурудза

Гостра кукурудза з часничком, відварена і обсмажений на маслі, ідеально підійде до пива.

Інгредієнти:

  • 8 качанів кукурудзи;
  • столова ложка вершкового масла;
  • зубок часнику;
  • 4-5 гілочок петрушки;
  • чайна ложка олії без запаху;
  • 1 г суміші перців, але якщо любите гостре, то можна покласти і більше.
Дивіться також:  Рулет з фаршу – 7 рецептів приготування з начинкою в духовці

Солимо страву за смаком.

Процес приготування:

  • Очищену кукурудзу складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо 2-3 кукурудзяних листочка, щоб вона була більш ароматною.
  • Варимо в залежності від сорту від 25 до 50 хвилин.
  • Викладаємо качани на блюдо, а коли вони трохи охолонуть, змащуємо олією.
  • Для фінішної «помазки» змішуємо розм’якшене масло, дрібно нарізану петрушку і продавлений через прес часник. Приправляємо сіллю і перцем і добре перемішуємо.
  • Обсмажуємо кукурудзу на сухій сковороді, поки всі зернятка не підрум’яняться.
  • Як тільки вона підсмажиться, змащуємо поверхню часниковим маслом і подаємо до столу. Є страву потрібно гарячим.

Низькокалорійні рисові чіпси

Це блюдо можна цілком віднести до дієтичних закусок до пива, оскільки калорій в ньому трохи і немає гострих приправ.

Інгредієнти:

  • склянку рису;
  • по дві столові ложки соєвого соусу, кунжуту, соняшникової олії;
  • три столові ложки насіння льону.

Як готувати:

  • Промитий в декількох водах рис заливаємо гарячою водою в кількості 3 склянок, трохи підсолюємо, варимо, закривши кришкою, приблизно 40 хвилин.
  • Відціджуємо і даємо трошки охолонути.
  • Додаємо всі інші компоненти і перемелюємо з допомогою блендера.
  • Змащуємо стіл рослинним маслом, робимо те ж саме з качалкою.
  • Розкачуємо викладену рисову масу в тонкий пласт. Розрізаємо на квадратики необхідного розміру.
  • Укладаємо шматочки на деко, який потрібно застелити пергаментом. Щоб вони легше знімалися і не розвалювалися їх потрібно брати лопаткою, змазаній рослинною олією.
  • Ставимо деко в гарячу духовку на чверть години. Перевертаємо і запікаємо ще стільки ж.
  • Остиглі чіпси подаємо до столу.

Попкорн до пива

Солоні кукурудзяні зерна до пива – це класика жанру. Можна купити готовий попкорн в магазині, але приготовлений своїми руками, він буде набагато смачніше.

Інгредієнти:

  • пакет сухих кукурудзяних зерен;
  • чайна ложка дрібної солі;
  • стільки ж олії.

Процес приготування:

  • Змішуємо зерна з маслом і сіллю.
  • Викладаємо у форму, закриваємо кришкою і ставимо в гарячу духовку на півгодини.
  • Як тільки звук кукурудзяного «артилерії» вгамується, дістаємо.

Охолоджена кукурудза стане хрусткою і ароматною.

Рецепт закуски з картоплі

Рецепт дивно простий, зате результат досить смачний. Запечена картопля трохи нагадує чіпси своєї хрусткою скоринкою, а всередині залишається м’яким.

Інгредієнти:

  • стакан води;
  • кам’яна сіль – 2 ст. ложки;
  • картопля.

Як готувати:

  • Розчиняємо сіль в склянці води, добре розмішуємо і даємо відстоятися. Зливаємо розчин в інший посуд, залишаючи осад на дні.
  • Картопля для цієї страви можна чистити, але, якщо він молодий, краще залишити його в шкірці, але помити потрібно обов’язково.
  • Розрізаємо кожну картоплину уздовж на 8 частин.
  • Кладемо картоплю частинами в сольовий розчин, витримуючи в ньому не більше, ніж 30 секунд.
  • Розкладаємо скибочки на деку, застеленому фольгою, гострим кінцем вгору.
  • Випікаємо в добре нагрітій духовці.

Картопля повинна роздутися і стати рум’яним. Їдять страву відразу ж.

Часникові грінки

Це бюджетне, але від цього не менш смачне блюдо. Воно вимагає мало інгредієнтів і дуже швидко готується.

Нам буде потрібно:

  • одна маленька або половина великий буханця бородінського хліба;
  • півсклянки олії;
  • 4-5 великих зубків часнику.

Солі додаємо за смаком.

Процес приготування:

  • У мисочці змішуємо масло і натертий часник. Нехай настоїться хоча б чверть години.
  • Звільняємо хліб від кірочок і ріжемо його на шматочки, а потім на брусочки (їх товщина близько 1 см).
  • На розігріту сковороду виливаємо часникове масло.
  • Викладаємо грінки, кілька разів перевертаючи, щоб на кожній було багато шматочків часнику.
  • Їх досить смажити всього пару хвилин, потім перевернути і готувати ще стільки ж.
Дивіться також:  Ковбаса домашня – найсмачніший рецепт

Всі. Викладаємо на серветку, щоб звільнити від зайвого масла. Солимо за смаком і подаємо.

Домашні цибульні кільця

Цю закуску можна дуже швидко приготувати, смажиться вона моментально. Найбільше часу займає приготування кляра.

Інгредієнти:

  • дві цибулини середнього розміру;
  • три курячих яйця;
  • по стільки ж ложок сметани та борошна (її, можливо, піде більше);
  • рослинна олія для фритюру.

Сіль і перець додається за смаком.

Процес приготування:

  • Нарізаємо цибулю поперек слайсами товщиною 5 см, розбираємо на колечка.
  • Готуємо кляр з яєць, борошна і сметани. Для цього акуратно відокремлюємо жовтки і білки. Їх збиваємо з допомогою міксера до стійкої піни. Жовтки теж міксером з’єднуємо зі сметаною. Додаємо одне в інше і перемішуємо тепер вже віночком.
  • У суміш додаємо приблизно 3 ст. ложки борошна (вони повинні бути з гіркою). Добре розмішуємо до однорідності. Якщо наш кляр вийшов рідший, ніж 15 процентна сметана, борошна доведеться ще додати і знову перемішати.
  • Масу присаливаем і, якщо потрібно, перчимо. Знову перемішуємо.
  • Занурюємо кожне цибулеве колечко в кляр, злегка отряхиваем і викладаємо в каструльку з розпеченим рослинним маслом.

Смажать цибульні кільця приблизно 2 хвилини. За цей час вони зарум’яняться, а кляр вздуется. Відразу ж подаємо до столу.

Свинячі реберця до пива

Запікається закуска довго, але результат не залишить байдужим нікого.

Інгредієнти:

  • півтора кілограма свинячих реберець;
  • 1 – 2 столових ложки гірчиці;
  • 60 г меду;
  • 6 зубків часнику;
  • лавровий лист і чорний перець горошком, сіль.

Як готувати:

  • Промиті свинячі реберця потрібно обсушити серветкою, натерти гірчицею, медом, сіллю і перцем.
  • Викладаємо на деко не щільно, прошарком жиру до верху.
  • Маємо між заготівками кілька горошин чорного перцю і лаврових листочків.
  • Запікаємо В гарячій духовці ребра від одного до півтора годин.

Як тільки сік на розрізі в самому товстому місці стане прозорим, реберця готові.

Подаємо до пива.

Картопляні чіпси в мультиварці

Звичайно, чіпси можна купити і в магазині, їх асортимент дуже великий, а різноманітні добавки. Але якщо їх приготувати вдома, вони гарантовано не будуть містити ніяких «шкідливостей», якими так багаті магазинні продукти. Для приготування нам знадобиться мультиварка.

Інгредієнти:

  • 2 – 3 картоплини середнього розміру;
  • 1/2 л рафінованої олії.

Приправи та спеції додаємо за смаком.

Як готувати:

  • Помиту і очищену картоплю нарізаємо слайсами так, щоб їх товщина не перевищувала 2-х міліметрів.
  • Видаляємо з шматочків картоплі крохмаль. Для цього витримуємо їх кілька разів у воді по 10 хвилин, щоразу змінюючи її. Як тільки вода стане прозорою, шматочки виймаємо і обслуговуємо насухо.
  • У чашу мультиварки виливаємо соняшникову олію і нагріваємо 6 хвилин, в режимі «Випічка».
  • Викладаємо шматочки порціями в закипевшее масло. Вони не повинні торкатися один одного.
  • Час смаження з одного боку – півтори хвилини.
  • Обсушуємо на серветці від зайвого жиру.
  • Змішуємо приправи і спеції і посипаємо сумішшю готові чіпси.
  • Щоб вони не втратили хрусткость, подаємо теплими.

Свинячі вушка в домашніх умовах

Таку смакоту можна купити в магазині, ну приготовлена вдома вона виявляється у багато разів смачніше.

Інгредієнти:

  • 8 свинячих вух;
  • масло;
  • пару зубків часнику.

Сіль додаємо за смаком.

Процес приготування:

  • Вимочити вуха протягом години в холодній воді. Прибрати ножем або щіткою щетину. Знову промити.
  • Варити у воді близько 2 годин. Вушка повинні стати м’якими.
  • Промити їх, а потім добре обсушити.
  • Нарізати соломкою шириною близько 2 см вздовж.
  • Замаринувати їх в суміші солі, часнику і будь-яких приправ, за бажанням. Протягом двох годин витримуємо в холодильнику. Залишилося тільки закуску подати до столу.

Прокрутка до верху