Закуски на день народження дітям і дорослим — 26 рецептів простих і смачних

Щоб святковий стіл виглядав ефектно і апетитно, потрібно подбати про велику кількість цікавих страв. Крім основних страв, варто приготувати до святкової дати або на день народження закуски. Нижче опубліковані найсмачніші їх варіанти з оригінальним дизайном.

Закуски на день народження дорослим

Якщо гаряче на дні народження подається не в самому початку свята, то закуски повинні бути дуже ситними.

Щоб навіть найбанальніші частування по-справжньому здивували гостей, потрібно оригінально їх оформити.

Закуска з сирним сиром і червоною рибою

Інгредієнти: на 10 шматочків червоної слабосоленої риби і солоних круглих крекерів, сирний сир з зеленню, міцний свіжий огірок.

  • Крекери повинні бути тонкими і хрусткими. Підійде варіант з сирним смаком. Вони покриваються сирним сиром. Якщо молочний продукт виявився без добавок, у нього самостійно можна вмішати подрібнену свіжу зелень.
  • На кожен крекер викладається по шматочку риби.
  • Прикрашається закуска кружечком свіжого огірка.

Крекери подаються до столу відразу ж, поки вони не розмокли.

Рафаелло з крабовими паличками

Інгредієнти: велика пачка соковитих крабових паличок, 80 г сиру, 3 яйця, зубок часнику, оливковий майонез.

  • Крабові палички дуже дрібно труться. Вийшла стружка ділиться на дві рівні частини (окремо для закуски і для її прикраси).
  • Яйця варяться до затверділої серединки і так само дрібно натираються на тертці.
  • Аналогічно подрібнюється весь напівтвердий або твердий сир.
  • Вся дрібна стружка з’єднується. Додається розім’ятим часник.
  • Суміш поливається оливковим майонезом.
  • З отриманої густої маси ліпляться кульки, які обвалюються решти крабовою стружці.

Ось така оригінальна подача популярного святкового салату. За смаком всередину кожної кульки можна додати половинку маслини або горішок мигдалю.

Закусочний рулет з корейською морквою

Інгредієнти: великий тонкий лаваш, 90 г пікантною корейської моркви, 40 г сиру, 2 пера зеленої цибулі, класичний майонез.

  • Весь сир дуже дрібно треться і перемішується з майонезом.
  • Зелену цибулю дрібно нарізати.
  • Лаваш ріжеться навпіл. Одна його частина намазується сумішшю з першого кроку.
  • Зверху розкладається друга половина лаваша, яка так само промащується сирним соусом і покривається гострої овочевий закускою і подрібненою зеленню.

Згортається акуратний тугий рулет, який покривається декількома шарами харчової плівки і забирається на холод.

Швидка закуска з сиром і шинкою

Інгредієнти: 200 грам шинки, 2 варених яйця, 60 г сиру, зубок часнику, 2 ст. л. майонезу, 70 г асорті з очищених горіхів.

  • Шинка, варені яйця і весь сир дуже дрібно труться.
  • Часник розминається.
  • Горіхи дрібно рубаються. Всі вони після подрібнення змішуються між собою. Краще всього брати кедрові, мигдаль і волоські. Їх смак тонкий, нейтральний, не різкий і відмінно гармонує з рештою інгредієнтами.
  • Продукти з перших двох кроків також з’єднуються. В отриману масу втручається майонез.
  • З суміші ліпляться мініатюрні кульки.
  • Кожна із заготовок обвалюється в подрібнених горіхах.

Закуска викладається на салатні листя або прикрашається будь-яким іншим способом.

Святкові курячі рулетики

Інгредієнти: 2 курячих філе, 40 г петрушки, 2 зубки часнику, 45 г горіхів, сіль, пахучі трави.

  • Кожне філе надрізається не до кінця і розгортається, як книжка.
  • Заготівля відбивається спеціальним молоточком. Якщо такого інструменту в розпорядженні господині немає, можна використати тупу сторону леза ножа.
  • Зверху скибочки покриваються сіллю і ароматними травами.
  • Петрушка, горіхи і часник перемелюються разом. Отримана маса в якості начинки загортається в курятину.
  • Щільні рулетики покриваються фольгою блискучою стороною всередину.

Закуска запікається в духовці не довше півгодини. Інакше м’ясо може вийти сухуватим.

Ситна закуска «Печериці в беконі»

Інгредієнти: 10 великих печериць, 90 г сиру, 60 г вершкового масла, 2 зубки часнику, 10 смужок бекону, 4 ст. л. вершків, кріп.

Дивіться також:  Кальмари, смажені з цибулею – 7 рецептів щоб кальмар залишився м’яким

  • З грибів зрізаються ножики. Ложкою видаляється серцевина. Повинні залишитися чисті капелюшки з порожниною всередині.
  • Ніжки дрібно нарізати, змішуються з 2/3 тертого сиру, розм’якшеним маслом і вершками.
  • Начинкою фарширується кожна капелюшок. Зверху висипається залишився сир.
  • Кожен гриб загортається в смужку бекону.

У жаротривкої ємності заготовки відправляються в духову шафу на 17 – 20 хвилин. Вже готова закуска прикрашається свіжим або сушеним кропом.

Рулет з лаваша з фаршем в духовці

Інгредієнти: 230 г м’ясного фаршу, великий тонкий лаваш, головка цибулі, 2 ст. л. сметани, паприка, 2 ст. л. гострого кетчупу, 25 г сиру, сіль, яєчний жовток.

  • Фарш з’єднується з дуже дрібно нарізаною цибулею. Додається сметана, паприка, сіль. Компоненти добре вимішуються.
  • М’ясна маса викладається на край лаваша по всій довжині, покривається гострим кетчупом і посипається тертим сиром.
  • Лаваш загортається щільним рулетом.
  • Заготівля викладається на деко, застелене пергаментом, і змащують яєчним жовтком.
  • У духовці блюдо запікається трохи менше півгодини.

Це відмінний варіант закуски на роботу, який підійде для ситного перекусу в обідню перерву.

Яйця, фаршировані креветками

Інгредієнти: 2 яйця, 35 г напівтвердого сиру, 10 солоних варено-морожених креветок, 1 ч. л. майонезу, маленький свіжий огірок, сіль.

  • Яйця варяться яйця. Остуджувати і чистяться. Зробити це потрібно дуже акуратно, щоб вони залишилися рівними і красивими. Для цього опустіть зварені яйця відразу в крижану воду — з остуженных таким чином яєць шкаралупа буде очищатися легко, не хапаючи» з собою білок.
  • Кожне яйце ріжеться навпіл.
  • Морепродукти на пару хвилин заливаються окропом і викладаються на друшляк.
  • Креветки (6 шт.) чистяться від усього зайвого і дрібно ріжуться.
  • Огірки рубаються мініатюрними кубиками. Так само мельчится сир.
  • З яєчних половинок виймаються жовтки і кришаться.
  • Продукти з останніх трьох кроків з’єднуються, солятся, змішуються з майонезом.
  • Отриманою начинкою наповнюються половинки яєць.

Закуска прикрашається залишилися цілими креветками.

Рулетики з шинки і сиру

Інгредієнти: 12 скибочок шинки, 60 г сиру, часник за смаком, майонез на основі перепелиних яєць.

  • Сир крупно треться.
  • Часник розминається і разом з майонезом відправляється до сирної стружці.
  • Вийшла начинка викладається на кожен шинковий скибочку.
  • Закуска акуратно загортається і закріплюється шпажками.

Рулетики охолоджуються і подаються гостям.

Тарталетки з куркою і грибами

Інгредієнти: ½ кг курячого філе, 380 г печериць, 170 г сиру, 2 голівки цибулі, 1 ст. среднежирных вершків, 14 готових тарталеток, сіль.

  • Дрібно нарізаний цибуля обсмажується до появи золотистого відтінку.
  • Філе дрібно ріжеться і відправляється до овочу.
  • Через 10 – 12 хвилин обжарювання туди ж кладуть подрібнені гриби. Маса солиться.
  • Ще через 5 – 6 хвилин начинку можна розподіляти за тарталеткам.
  • У кожну заготовку виливається трохи вершків. Зверху розсипається тертий сир.

Тарталетки запікаються в гарячій духовці 17 хвилин. Готувати про запас таку закуску не варто — тарталетки можуть розмокнути і втратять презентабельний зовнішній вигляд.

Канапки з ковбасою і сиром

Інгредієнти: по 60 г якісної вареної ковбаси, хліба і Голландського сиру, половинка свіжого огірка.

  • З скибочок хліба вирізаються мініатюрні кружечки або квадрати.
  • Шматочками такої ж форми нарізаються залишилися інгредієнти.
  • На хлібну фігурну основу викладається спочатку шматочок ковбаси, потім – сир і огірок.

Конструкції закріплюються шпажками і відразу подаються гостям.

Закуска «Полуничка» з картоплею і оселедцем

Інгредієнти: велика оселедець, 6 картоплин, буряк, цибулина, 1 ст. л. світлого кунжуту, петрушка.

Дивіться також:  Капуста тушкована з куркою – 6 рецептів

  • Від оселедця буде використовуватися тільки чисте філе. Воно дрібно рубається, позбувається всіх кісточок.
  • Цибуля треться на тертці.
  • Картопля вариться до м’якості, пюрируется.
  • Риба і цибульна кашка з’єднуються.
  • З розім’ятої картоплі ліпиться коржик, всередину якої закладається цибульно-рибна начинка.
  • Заготівля формується у вигляді ягоди полуниці.
  • Буряк дрібно треться, заливають невеликою кількістю води. Одержаний сік зливається в окрему посуд.
  • В рідину на 30 сек. занурюється кожна «клубничина».

З кунжуту на ній розподіляються «насіння». Листочки ягід буде імітувати петрушка.

М’ясна нарізка «Хвіст півня»

Інгредієнти: 70 г буженини, італійської ковбаси салямі, варено-копченого ошийка і шинки, варене яйце, пара маслин, жовтий солодкий перець.

  • Всі м’ясні продукти нарізати тонкими скибочками.
  • З вареного яйця, шматочки жовтого солодкого перцю і маслини формується півник з яскравим гребенем, мініатюрними оченятами і дзьобом.
  • Шматочки м’яса викладаються внапуск у вигляді хвоста птаха.
  • Прикрашається він кружечками маслини і брусками солодкого перцю.

Закуски на дитячий день народження

Головне завдання закусок на дитячий день народження – привернути увагу малюків і викликати у них апетит. Можна використовувати найпростіші продукти при приготуванні таких страв, але важливо створити з них яскраві привабливі композиції.

Бутерброди у вигляді божої корівки

Інгредієнти: 5 шматків житнього хліба з насінням, 5 маслин без кісточок, 50 г сирного сиру, петрушка.

  • Кожен хлібний скибочку покривається сирним сиром.
  • На нього викладається петрушка, яка буде імітувати траву.
  • Зверху поміщається по половинці черрі. З маслини вирізається голова жука і цятки.

Оченята «божим коровкам» малюються залишилися сирним сиром.

Дитяча закуска «Мишача метушня»

Інгредієнти: 1 скибочка хліба, 2 платівки сиру, 20 г вершкового масла, варене перепелине яйце, ½ вареної моркви, гілочка петрушки.

  • Хліб змащується маслом і покривається 1 сирної платівкою. Зверху укладається другий шматочок з вирізаними на ньому дірками.
  • Перепелине яйце варене розміщується на сирі. Це буде голова мишки. Вуха вирізаються з моркви і вставляються в яйце.
  • Петрушка імітує вуса.

Очі можна зробити з гвоздики та інших відповідних компонентів.

Закуска «Мухомори»

Інгредієнти: 2 яйця, 90 г твердого сиру, 2 огірка, 90 г шинки, 8 помідорів чері, майонез, будь-яка свіжа зелень.

  • Огірки ріжуться кружечками. Помідори – половинками.
  • Яйця, сир і шинка дрібно труться, перемішуються і заправляються майонезом.
  • Зелень подрібнюється.
  • На гурток з огірка стовпчиком викладається начинка з другого кроку. Вона покривається половинкою черрі.
  • Навколо розсипається зелень, що імітує траву.

Точки на капелюшках грибів ставляться майонезом.

Міні-піца на білому хлібі

Інгредієнти: упаковка нарізаного тостового хліба, 270 г копченої ковбаси, 340 г сиру, 2 середніх помідора, 1 ч. л. орегано, 140 г класичного майонезу.

  • Ковбаса очищається і ріжеться квадратиками.
  • Так само подрібнюються помідори.
  • Сир дрібно треться.
  • Підготовлені у попередніх кроках компоненти змішуються і заправляються майонезом.
  • На деко викладаються хлібні шматочки і змазується майонезом.
  • По хлібу розподіляється начинка.
  • Зверху розсипається орегано.

«Ліниві» піци запікаються в духовці до рум’яності.

Бутерброди у вигляді мобільних телефончиків

Інгредієнти: 3 скибочки пшеничного хліба, 4 шматочки копченої ковбаси, 6 шматочків твердого сиру і жменю тертого, 3 пера зеленого цибулі, вершковий сир, 2 шматочки солодкого болгарського перцю, 1 ст. л. консервованого зеленого горошку, стільки ж кукурудзи.

  • Всі хлібні скибочки змащуються маслом.
  • Зерна кукурудзи і горошку розрізаються навпіл.
  • На хліб укладаються шматочки ковбаси і сиру.
  • Перець і залишилася ковбаса нарізати прямокутниками, рівними половинці бутерброда. Вони довільно розкладаються по хлібу.
  • У підсумку на бутерброді вийде одна ковбасна половина, а друга – овочева (з перцю) або сирна.
  • Під начинку вставляється перо зеленого цибулі, імітує антену телефону.
Дивіться також:  Як варити бурий рис – 5 рецептів, як приготувати бурий рис правильно і смачно

Кнопки будуть імітувати половинки горошку і кукурудзи.

Пінгвіни з маслин

Інгредієнти: банка маслин без кісточок, ціла морква, 140 г плавленого сиру.

  • Коренеплід вариться до м’якості і ріжеться на товсті кружечки. З них за принципом піци вирізається один шматочок. Вийде заготівля, імітує пингвиньи лапки.
  • У центр обрізаного кружечка встановлюється зубочистка. Так потрібно поступати з кожною заготівлею.
  • У маслинах з одного боку робиться надріз, через який вони наповнюються плавленим сиром. Оливки з начинкою будуть імітувати тільце пінгвіна. Вони першими нанизуються на зубочистки.
  • Зверху розташовується по другій оливи. У ній робиться отвір, в які вставляється вирізаний шматочок вареної моркви у вигляді дзьоба.

Навколо готової закуски можна розсипати тертий білок, що імітує сніг.

Закуска «Фруктовий їжачок»

Інгредієнти: за 1 шт. яблук, мандаринів і груш, по гілочці білого і синього винограду.

  • У груші відрізають кінці і зрізається одна бокова частина, щоб вона стійко стояла на столі.
  • По всій поверхні фрукта встромляються зубочистки.
  • На гострі кінці нанизуються часточки мандарина і виноградини.

Можна експериментувати і з будь-якими іншими фруктами.

«Кораблики» з яєць з сирною начинкою

Інгредієнти: 6 яєць, 2 часникового зубчики, 130 г ковбасного сиру і 90 г звичайного твердого, класичний майонез.

  • Варені яйця розрізають навпіл і позбавляються від жовтка.
  • Ковбасний сир дрібно треться. З’єднується з размятым часником і майонезом.
  • Масою наповнюються половинки яєць.
  • Твердий сир нарізане тонкими скибочками. За допомогою зубочисток вони зміцнюється на яєчних заготовках у вигляді вітрила кораблика.

Банани в шоколаді на шпажках

Інгредієнти: 6 невеликих бананів, 2 плитки темного шоколаду, 2 ст. л. жирних вершків.

  • Кожен банан ріжеться навпіл. Шматочки нанизують на шпажки і забираються в морозилку на чверть години.
  • Шоколад розплавляється з вершками.
  • У цю масу занурюються заморожені фрукти.
  • Заготовки вертикально встановлюються у високу склянку. Вони не повинні стикатися один з одним.

Готові банани можна обваляти в кокосовій стружці або в подрібнених горіхах.

Чарівний хлібець з декоративної харчової присипкою

Інгредієнти: 4 шматка білого хліба, ½ ст. кольорової декоративної харчової присипки, ½ ст. шоколадної пасти.

  • З хліба зрізати скоринка.
  • Кожен шматок промащується шоколадною пастою.
  • Зверху висипається кондитерська присипка.

Бутерброди красиво викладають на тарілку і подаються малюкам.

Ананасовий «кораблик»

Інгредієнти: банка консервованих ананасів кільцями, великий банан.

  • Ананасові кільця ріжуться навпіл.
  • З бананів вирізаються кругляш-основи. У них встромляються зубочистки як щогли.
  • Зверху розташовуються ананасові півкільця-вітрила.

Закуска викладається на красиву плоску тарілку.

Курячі «Льодяники»

Інгредієнти: 4 курячі гомілки, 1 цибулина, 3 ст. л. кетчупу, щіпка каррі, сіль, 1 ст. л. крохмалю і соєвого соусу.

  • З гомілок знімається шкірка.
  • Надрізають сухожилля. М’ясо зсувається кістки вниз, як би вивертається.
  • Виходить м’ясної кулька на кінці кісточки.
  • Курятина натирається сіллю, каррі. Обсмажується до рум’яності.

Заготовки натираються сумішшю кетчупу, крохмалю і соусу, смажать до готовності.

Профітролі з крабовою начинкою

Інгредієнти: 10 шт. готових профітролей, 8 крабових паличок, 120 г м’якого плавленого сиру, 1/3 ст. консервованої кукурудзи, зелений лук.

  • Крабові палички дрібно ріжуться і з’єднуються з кукурудзяними зернами, подрібненою цибулею і плавленим сиром.
  • Профітролі розрізаються навпіл і начинюються масою.

Закуска прикрашається свіжою зеленню.

Всі перераховані вище закуски готуються дуже швидко і просто. З ними вдасться впоратися навіть молодої господині. При подачі готових страв варто подбати і про красивою посуді.

Прокрутка до верху