Закуски на новий рік 2019 – 36 рецептів смачних і простих закусок

Щоб святковий стіл виглядав красиво, а страви відзначалися вишуканим смаком, варто з особливою ретельністю підбирати закуски на Новий рік. Вони стануть відмінним доповненням до основних страв. Можна поєднувати на своєму столі одночасно і холодні, і гарячі закуски.

Холодні прості закуски на Новий рік 2019

Швидше і простіше всього готуються холодні закуски. Саме їх першими пробують гості в очікуванні основного гарячого блюда. Тому таких різноманітних закусок сміливо можна робити багато.

Закуска з сирним сиром і червоною рибою

Компоненти: 210 г слабосоленої форелі, 180 г сирного сиру, 30 г ядер волоських горіхів, часточка часнику, кілька гілочок свіжого кропу.

  • Горішки недовго підсмажуються на сухій сковороді, після чого дрібно рубаються гострим ножем. В процесі з них потрібно прибрати шкірку.
  • У кропу будуть використовуватися виключно м’які китиці. Стебла можна сміливо викидати. Зелень миють, дрібно ріжеться.
  • Сир змішалась з горіхами і кропом. До нього додається розім’ятим часник.
  • Риба рубається тонкими пластинками. Кожна з них укладається в силіконову форму для кексу. Потім ємності заповнюються сирною начинкою. Краї рибних шматочків згортаються.

Закуска перевертається і викласти на листя салату. Отримані «кульки» можна відразу пробувати.

Сирні кульки на новорічний стіл

Компоненти: 420 г філе курки, 140 — 160 г сиру, 80 г волоських горіхів, часник за смаком, склянка майонезу, сіль, зелень, перець.

  • Курка вариться і дрібно ріжеться. До неї додається розім’ятим часник і зелень, тертий сирна стружка.
  • Туди ж викладається майонез, сіль, перець. З отриманої салатної маси скочуються рівні кульки приблизно однакові за розміром.
  • Горіхи дрібно рубаються або подрібнюються в блендері. У цій крихті обвалюються кульки.

Закуска прикрашається оливками.

Закусочний рулет з корейською морквою

Інгредієнти: великий тонкий лаваш, 240 г корейської моркви, 2 плавлених сирка, 2 варених яйця, 3 ст. л. майонезу, 4 – 5 гілочок свіжого кропу.

  • Охолоджені яйця і сирки крупно труться. Молочний продукт можна заздалегідь злегка підморозити, щоб полегшити собі завдання.
  • Морква по-корейськи віджимається від соку і викладається до інших продуктів.
  • В отриману начинку висипається шінкованной кріп, додається майонез. Всі компоненти добре перемішуються.
  • Маса тонким шаром розподіляється по розгорненого лавашу. Він щільно згортається, покривається пакетом і забирається в холод на годину.

Закуска розгортається і нарізати порційними шматочками.

Рулетики з шинки і сиру

Інгредієнти: 180 г курячої шинки, 120 г сиру, 3 зубчики часнику, 80 г класичного майонезу, суміш перців.

  • Майонез з’єднується з размятым часником. В отриманий соус додається перець.
  • Сир треться на тертці з середніми поділками. Заправляється соусом з першого кроку.
  • Шинка нарізається тонкими пластинками. Зручно в кулінарії купити вже нашатковану м’ясний продукт.
  • Всередину скибочок шинки загортається сирно-часникова начинка.
  • Скручуються однакові рулети, які потрібно закріпити шпажками.

Тарталетки з крабовим салатом

Інгредієнти: 90 г соковитих крабових паличок, 6 пісочного або вафельних тарталеток, 2 варених яйця, 40 г сиру, половинка жовтого болгарського перцю, часник, сіль, майонез.

  • Варені яйця, сир, часник і крабові палички дрібно труться.
  • До масі з першого кроку додаються мініатюрні кубики солодкого перцю.
  • Салат солиться, перемішується, заправляється соусом.
  • Їм наповнюються тарталетки.

Прикрашається половинками черрі і зеленню.

Бутерброди з печінкою тріски

Інгредієнти: 12 шматочків тостового хліба, 2 варених яйця, свіжий огірок, банку печінки тріски, 1 ст. л. майонезу, пучок зеленої цибулі, сіль.

  • Шматочки хліба підсушуються на сухій сковорідці.
  • Печінка без масла розминається виделкою. Вона змішується з тертим яйцем, подрібненим зеленою цибулею і мініатюрними кубиками свіжого огірка.
  • Начинка заправляється майонезом. При необхідності досаливается.
  • Отриманий салат викладається на тости.

За бажанням за допомогою формочок для печива з хліба ще до обжарювання можна вирізати різні фігури.

Канапе з сиром і виноградом

Інгредієнти: 120 г твердого сиру і зеленого винограду, жменя мигдалю.

  • Сир не варто брати дуже солоний. Він ріжеться акуратними рівними кубиками.
  • Виноградини знімаються з гілки і промиваються. Кожна ягода наколюється на шпажку. Далі йде горішок мигдалю.
  • Завершує композицію кубик сиру. На ньому канапе будуть стояти.

Смачно доповнювати канапе скибочкою свіжого соковитого манго або ананаса.

Сирний рулет «Новорічний»

Інгредієнти: 220 г твердого сиру, 3 сирих яйця, 3 ст. л. густої сметани, 180 г печериць, сіль, оливкова олія.

  • Сир дрібно треться, змішується зі сметаною, 1 ст. л. олії оливи і вмістом всіх трьох сирих яєць. Маса злегка присаливается за смаком, добре вимішується.
  • Сирна суміш розкладається на деко, застелений промасленим фольгою. Основа для рулету запікається 17 – 20 хвилин при середній температурі.
  • Подрібнені гриби обсмажують на розігрітому оливковому маслі і розподіляються на вже готовому сирному коржі.
  • Конструкція згорнути рулетом, покривається фольгою і повертається в духовку ще на 20 хвилин.

Готову страву ріжеться шматочками і подається в теплому вигляді.

Скумбрія, маринована з насінням гірчиці

Інгредієнти: 1 кг свіжої скумбрії, 1 л. води, 2 ст. л. з гіркою солі, 3 лаврових листочка, 1 ст. л. з гіркою цукру, 5 – 7 горошин запашного перцю, 1 ч. л. насіння гірчиці з гіркою.

  • Риба промивається, позбавляється від голів. Складається в скляну форму.
  • Розсіл готується з води, цукру, солі, лаврушки, перцю. Суміш доводиться до кипіння, прогрівається пару хвилин, після чого залишають остигати.
  • Підготовлена риба посипається горчичными насінням. Зверху виливається розсіл.
Дивіться також:  Капустяна шарлотка – 7 швидких і смачних рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Під харчовою плівкою скумбрія буде маринуватися 48 годин.

Сирно-фруктова закуска до вина

Інгредієнти: 110 г твердого сиру, стиглий банан, солодке яблуко, трохи згущеного молока.

  • Всі фрукти чистяться і ріжуться невеликими кубиками.
  • Також подрібнюється і сир.
  • Інгредієнти зсипаються в келих і поливаються згущеним молоком.

Це відмінний варіант солодкої закуски до білого або червоного вина.

Бутерброди з червоною рибою та олією

Інгредієнти: 90 г малосольною червоної риби, 4 ст. л. вершкового масла, білий тостовий хліб, салат з морських водоростей.

  • Гострим ножем риба нарізається тонкими пластинками.
  • З шматочків хліба вирізаються акуратні рівні прямокутники без скоринок. Вони покриваються розм’якшеним вершковим маслом.
  • Зверху довільно укладаються рибні шматочки.

Прикрашається невеликою кількістю салату з морських водоростей.

Королевська закуска з червоною і чорною ікрою

Інгредієнти: 12 готових тарталеток, 20 г чорної ікри і 110 г червоної, 90 мл дуже жирних вершків, свіжа петрушка.

  • Вершки збиваються до густоти. Ними наповнюються все тарталетки приблизно наполовину.
  • Кожна заготовка візуально ділиться на дві нерівні частини. На половинки викладається ікра. Чорна – на меншу.
  • Закуска прикрашається свіжою зеленню петрушки.

Готову страву одразу подається до столу, поки тарталетки не розмокли.

Оригінальні швидкі закуски

Якщо всі класичні страви вже встигли набриднути домашнім, варто звернутися за допомогою до незвичайним рецептами. Головна особливість оригінальних закусок полягає в їх яскравому унікальному оформленні. Вони стануть справжньою прикрасою новорічного столу.

Полуничка з оселедця з картоплею

Інгредієнти: велика жирна оселедець, буряк, цибуля, 5 – 7 картоплин, велика ложка свіжого кунжуту, свіжа петрушка, сіль.

  • Малосольна оселедець обробляється. Повинно залишитися тільки філе, яке нарізають невеликими кубиками. В процесі з нього витягуються навіть дрібні кісточки.
  • Цибуля перетворюється в кашу будь-яким зручним способом. Далі він змішується з рибними шматочками.
  • Картопля прямо в шкірці вариться до м’якості, після чого чиститься і розминається товкачиком. Пюре солиться.
  • З картопляної маси ліпиться коржик, в центр якої укладається оселедець. Заготівля згортається. Кінці скріплюються. За формою вона повинна нагадувати ягоду полуниці.
  • Буряк вариться до м’якості і крупно треться. Через пару хвилин з неї сік віджимається. У цю рідину ненадовго опускається кожна «ягода».

Пофарбовані заготовки викладають на тарілку. Надати їм реалістичності допоможуть «насіння» з кунжуту, а також «хвостики» з свіжої петрушки.

Рафаелло з крабовими паличками

Інгредієнти: 130 г соковитих крабових паличок, по 60 г плавленого і твердого сиру, 2 варених яйця, сіль, перець, майонез, часник.

  • Охолоджені яйця і весь сир дрібно труться.
  • У масу додається подрібнений часник, сіль, майонез і перець за смаком.
  • Інгредієнти перемішуються.
  • З отриманої суміші формуються кульки.
  • Палички також дрібно труться. В стружці обвалюються готові кульки.

Всередину закуски за бажанням можна додавати оливку або горішок мигдалю.

Закусочні «Тістечка» для новорічного столу

Інгредієнти: 4 великих яйця, 110 г борошна, 60 г сметани, 320 г сирного сиру, 7 г пекарського порошку, 70 мл рослинного масла, щіпка солі, 330 г червоної малосольної риби, 1 мал. ложка цукру, 40 г свіжої петрушки, пучок кропу.

  • У чашу блендера відправляється петрушка, олія, сметана, жовтки всіх яєць. Компоненти перемішуються до однорідності.
  • Білки з сіллю збиваються до пишної піни. В середині процесу всипається цукор.
  • Борошно просіюється з пекарським порошком і всипається до маси з першого кроку. Продукти акуратно перемішуються лопаткою. В процесі до них додаються і збиті білки.
  • Негусте тісто виливається на деко, застелений промасленим пергаментом.
  • Бісквіт випікають в заздалегідь добре розігрітій духовці (до 180 – 190 градусів) 15 – 17 хвилин. Перевіряється готовність сухою дерев’яною лучиною.
  • Остиглий бісквіт розрізається на дві половини, а потім рівними прямокутними брусочками.
  • Отримані заготовки тістечок потрібно наповнити начинкою. Для цього використовується сирний сир, змішаний з подрібненим кропом.
  • Зверху закуска прикрашається тонкими рибними пластинками, згорнутими трояндочками.

Готові зелені тістечка перед подачею охолоджуються.

Яйця, фаршировані креветками

Інгредієнти: 6 варених яєць, півкіло креветок, 70 г вершкового масла, сіль, 2 зубки часнику, петрушка.

  • Кожне яйце розрізається навпіл, з частин витягується жовток.
  • Креветки відварюють до повної готовності, чистяться, дрібно ріжуться.
  • Жовтки розтираються з розм’якшеним маслом, солятся, змішуються з морепродуктів. В начинку додається і роздавлений часник.
  • Половинки білка наповнюються фаршем з третього кроку і прикрашаються зеленню.

Простий і смачний рецепт «сонечка»

Інгредієнти: 5 шт. черрі, 50 г Філадельфії (сир), 5 маслин, житній хліб, свіжа петрушка.

  • Хліб нарізається на 5 квадратиків.
  • Кожен шматочок змащують вершковим сиром і прикрашається петрушкою.
  • Далі укладається половинка черрі.
  • З оливок вирізаються «голови» сонечок і чорні цятки.

Очі оформляються майонезом зубочисткою.

Новорічна закуска «Опеньки на галявині»

Інгредієнти: 170 г сиру, 3 варені яйця, 4 ст. л. класичного майонезу, мариновані опеньки, кріп.

  • Сир і яйця крупно труться. Заправляються майонезом.
  • З отриманої щільної маси ліпляться грибні ніжки.
  • Кожна з них покривається капелюшком від маринованих опеньків.
  • При необхідності конструкція закріплюється зубочистками.

Траву на галявині буде імітувати свіжий кріп.

Канапе з бужениною і огірками

Інгредієнти: 10 шматочків тостового хліба, 20 тонких скибочок буженини, половина пачки вершкового масла, 20 маслин без кісточок, 3 свіжих щільних огірка.

Дивіться також:  Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

  • Білий хліб нарізати трикутниками, підсушується в духовці або на сковороді.
  • Кожен ще теплий шматочок густо змащують вершковим маслом. На нього викладається по 2 скибочки м’яса. Таким чином, заповнюються всі тости.
  • Канапе прикрашаються поздовжніми скибочками огірків.

В хлібні скибочки вставляється по шпазі, на яку нанизується маслина.

Закуска «Помідор в кожусі»

Інгредієнти: 40 г сиру, 7 шт. черрі, 7 скибочок шинки, 2 варених яйця, 3 ст. л. оливкової майонезу, часнику, пучок зеленої цибулі.

  • Яйця і сир дуже дрібно труться, заправляються майонезом з часником, перемішуються.
  • Дуже тонкі скибочки шинки згортаються «кошиками». Кожна підв’язується і закріплюється зеленою цибулею.
  • Заготовки наповнюються сирно-яєчної масою.

На кожен «кожух» вкладається по цілій черрі.

Новорічні «Ялинкові прикраси»

Інгредієнти: 60 г сиру і малосоленой оселедця, по 140 г моркви, буряка та картоплі, сіль, 4 ст. л. сметани, перець, сіль.

  • Всі овочі відварюють до м’якості.
  • Сир солиться, перчится, розминається виделкою і перемішується зі сметаною (1 ст. л.).
  • Всі коренеплоди по черзі очищаються і дрібно труться. Кожен з них присаливается і перчится за смаком, після чого змішують з 1 ст. л. сметани. З буряку в процесі сік віджимається.
  • З овочевих мас формується 3 кольорові кульки з сирною начинкою всередині. Можна зробити 6 заготовок менших за розміром.

Прикрашається блюдо зеленою цибулею і маслинами, що імітують кріплення і мотузку, за яку кулю вішається на ялинку.

М’ясна нарізка «Хвіст півня»

Інгредієнти: 90 г копченої свинячої грудинки, по 110 г сервелат і шинки, яйце, морква, 3 маслини без кісточок, петрушка.

  • Всі м’ясні продукти нарізати тонкими пластинками.
  • Їстівна картина буде викладатися на великій прямокутній тарілці.
  • Половинка вареного яйця укладається у вигляді тіла півня. За допомогою морквини і шматочків маслин на ньому викладається гребінь, дзьоб, очі, крило, ніжки.
  • Поруч довільно викладається розкішний пишний хвіст птаха. Він прикрашається свіжою зеленню, шматочками моркви і маслин.

М’ясна нарізка одразу подається до столу.

Канапе «Башточки» з сиром і волоським горіхом

Інгредієнти: 210 г твердого сиру, 130 г жирного масла, 2 зубчики свіжого часнику, 40 г ядер волоських горіхів, 6 шт. редису, половина пучка різноманітної зелені.

  • Сир дрібно треться, горіхи перетворюються в крихту, часник давиться, зелень рубається. Всі компоненти змішуються. До них додається розм’якшене масло.
  • З суміші формується ковбаска, яка завертається в харчову плівку і забирається на холод.
  • Потім заготівля нарізають невеликими циліндрами, кожен з яких встановлюється на кружечок редиски.

Зверху канапе також прикрашаються шматочками свіжої редиски.

Заливний салат «Олів’є» зі шпротами

Інгредієнти: банка шпротів в олії, по 4 шт. вареної картоплі і яєць, 130 г солоних огірків, 60 г зеленого горошку (консерви), 3 ст. л. класичного майонезу, 4 пера зеленого цибулі, сіль, 9 м якісного желатину, 110 мл гарячої кип’яченої води.

  • Варена картопля і солоні огірки ріжуться дрібним кубиком і висипаються в глибоку тарілку разом із зеленим горошком.
  • Туди ж відправляються мініатюрні шматочки варених яєць, дрібно нарізані шпроти без масла.
  • Додається подрібнений зелений лук.
  • В гарячій воді розвести желатин. Додається майонез, сіль. Інгредієнти перемішуються.
  • Салатом наповнюються форми для кексів. Вони заливаються майонезно-желатиновою сумішшю.

Закуска забирається в холодильник на 2 години.

Гарячі прості закуски

Вибираючи рецепти закусок на Новий рік, варто додати в меню не тільки холодні, а й гарячі їх варіанти. Останні особливо ситні. При їх різноманітність на столі можна обійтися одним основним гарячим блюдом або й зовсім без нього.

Ситна закуска «Печериці в беконі»

Інгредієнти: 10 свіжих грибів, 10 скибочок бекону, 60 г сиру, листя салату, сіль, суміш перців.

  • Гриби миють, чистяться, позбавляються від ніжок. Капелюшки сбрызгиваются будь-яким маслом, солятся, перчатся, викладаються на деко, застелене пергаментом.
  • Кожна заготовка обертається скибочкою бекону і зміцнюється зубочисткою.
  • Зверху висипається тертий сир.
  • Готується закуска 10 – 12 хвилин при середній температурі.

Отримані капелюшки подаються на листках салату.

М’ясний рулет з грибами і сиром

Інгредієнти: 420 г м’ясного фаршу, 310 г печериць, 90 г плавленого сиру, сіль.

  • Гриби дрібно ріжуться, солятся і смажать до готовності.
  • На лист фольги викладається весь підсолений фарш, розрівнюється.
  • На нього розподіляється начинка – обсмажені шампіньйони і тертий сир.
  • Згортається щільний рулет. Він покривається фольгою і печеться півгодини при середній температурі.
  • Покриття знімається й страва запікається ще хвилин 15 – 17.

Новорічна закуска «Під горілочку»

Інгредієнти: банка шпротів в олії, 5 картоплин, 2 середніх маринованих огірка, 6 – 7 пір’я зеленого лука, класичний майонез, салатні листя, сіль.

  • Картопля заздалегідь вариться до готовності. Очищені бульби розрізають навпіл.
  • Цибулю дрібно шинкуется.
  • Кожна половинка овоча змащується підсоленим майонезом, присипається зеленню.
  • Зверху розкладаються шпроти і кружечки маринованих огірків.

Страва подається на тарілці, застеленому салатними листям.

Човники з листкового тіста з сирним сиром

Інгредієнти: 220 г покупного листкового дріжджового тіста, 70 г сирного сиру, 120 г слабосоленої горбуші, лимон, пучок кропу.

  • Тісто розморожується, ріжеться невеликими квадратами, краї яких з’єднуються. Формуються акуратні човники.
  • Заготовки викладають на деко, застелене пергаментом. Кожна в кількох місцях проколюють виделкою.
  • Човники запікаються до рум’яності в дуже гарячій духовці.
  • Сир з’єднується з подрібненою зеленню і рибними шматочками. Отриманою начинкою заповнюються листкові човники.
Дивіться також:  Пиріг з лаваша – 13 рецептів приготування

Закуска прикрашається мініатюрними часточками свіжого лимона.

Закуска «Риба в шубці»

Інгредієнти: 220 г покупного листкового дріжджового тіста, 90 г філе слабосоленої горбуші, яйце, 60 г сиру.

  • З розкотив пласта тіста вирізують два кола. Кожен з них ділиться на сектори за принципом піци.
  • В отримані заготовки рулетом, починаючи з товстого краю, загортаються шматочки риби і сиру.
  • Вони викладаються на пергамент і змазують збитим яйцем.

Випікаються при 210 градусах 12 – 14 хвилин.

Картопляні кошики з оселедцем

Інгредієнти: 160 г сиру, яйце, 60 г сиру, половинка яблука, 40 г шпинату, 120 г філе солоної оселедця, 430 г картоплі, сіль.

  • Картопля крупно треться. З отриманої стружки віджимається овочевий сік.
  • У масу додається яйце, тертий сир. Вона солиться за смаком.
  • Картопляне «тісто» викладається в силіконові формочки для кексів за принципом кошиків. Вони запікаються півгодини при середній температурі.
  • Продукти, що залишилися перебиваються блендером. Отриманим кремом начинюються кошики.

Щоб закуска вийшла гарною, варто використовувати кондитерський мішок.

Новорічні курячі рулетики

Інгредієнти: 2 курячих філе, 90 г консервованих ананасів, 60 г сиру, зубок часнику, сіль, суміш перців.

  • Кожне філе розрізається на дві частини. Половинка добре відбивається в тонкий пласт. Заготовки солятся і перчатся.
  • Куряче м’ясо згорнути рулетиками з начинкою з шматочків сиру і ананасів. Вони закріплюються нитками.
  • Отримані рулети спочатку до рум’яності обсмажуються на сковороді з розігрітим маслом і часником.
  • Потім перекладають у форму, застелену пергаментом.

До повної готовності страву запікається ще 20 хвилин.

Запечені рулети з сьомги в лаваші

Інгредієнти: 1 кг філе сьомги, 2 тонких вірменських лаваша, половина пучка свіжої петрушки і кропу, 3 ст. л. лимонного фрешу, 160 г сиру, 1 ст. л. гірчиці із зернами, 1 ч. л. рідкого меду, 6 ст. л. олії оливи, щіпка чорного перцю.

  • Рибне філе без кісток нарізають тонкими довгими смужками.
  • До сьомзі додається сіль, перець, сік лимона (2 ст. л.). В такому вигляді вона забирається в прохолоду на годину.
  • Зелень миють, дрібно рубається.
  • Сир крупно треться.
  • Залишилися інгредієнти змішуються в заправку, крім 2 ст. ложок олії.
  • Останнім змащуються листи лаваша з одного боку, і укладаються один на одного. На верхньому розподіляються шматки риби, сир, зелень.
  • Згортається щільний рулет, який нарізають шматочками.
  • Вони викладаються на деко, застелене пергаментом, начинкою вгору, поливаються заправкою і запікаються близько півгодини.

Закуска подається гарячою.

Курка, фарширована млинцями

Інгредієнти: куряча тушка, 6 шт. печериць, 8 готових великих тонких млинців, цибулина, половина пучка петрушки, сіль.

  • Гриби дрібно нарізають і обсмажують з цибульними кубиками до готовності. Солятся.
  • До грибів висипається подрібнена петрушка.
  • Обжарка загортається в млинці в якості начинки.
  • З курячої тушки акуратно знімається шкіра. Крильця і ніжки на ній залишаються.
  • Всі зрізане м’ясо перетворюється у фарш, солиться за смаком.
  • У шкірку шарами викладається то перемелена курятина, то млинці – по 2 шт.
  • Таким чином, наповнюється вся курка.
  • Зверху тушка солиться, покривається фольгою і запікається при середній температурі півгодини.

Приготування триває ще 12 хвилин вже без покриття.

Запечена картопля, фарширований сиром фета

Інгредієнти: 3 середні картоплини, 120 г сиру фета, 3 ст. л. тертого твердого сиру, цибулина, зубчик часнику, сіль.

  • Картопля прямо в шкірці вариться до м’якості. Кожен овоч розрізається помолам, з нього чайною ложкою вибирається більша частина м’якоті.
  • Фета перемішується з твердим тертим сиром (2 ст. л.), розім’ятої картоплею, подрібненим часником, сіллю, кубиками цибулі.
  • Отриманою масою фаршируються половинки картоплі.
  • Закуска запікається 17 хвилин під грилем.

За пару хвилин до готовності фаршировані половинки овоча посипаються залишилися сиром.

Рулет з лаваша з фаршем в духовці

Інгредієнти: 220 г яловичого фаршу, яйце, плавлений сирок, по 4 ст. л. солодкого кетчупу і класичного майонезу, широкий, тонкий лаваш, сіль, італійські трави.

  • У фарш втручаються трави, яйце, сіль.
  • Сирок крупно треться.
  • Лаваш змащують сумішшю з кетчупу і майонезу.
  • Зверху висипається сир, викладається підготовлений фарш.
  • Згортається акуратний щільний рулет.

Він викладається на змащений вершковим маслом деко і печеться 35 хвилин при 230 градусах.

Жульєн, запечений в тарталетках

Інгредієнти: повний стакан сметани, 18 тарталеток, 320 г філе курки, сіль, 1 ст. л. борошна, склянка молока, 180 г свіжих печериць, сіль, 60 г вершкового масла, 110 г сиру.

  • Гриби нарізати тонкими слайсами і обсмажують до готовності.
  • Курятина вариться, рветься на волокна, додається до печерицям. Маса солиться. Обсмажування триває ще пару хвилин.
  • Вершкове масло розтоплюється в сотейнику. До нього висипається борошно. Маса доводиться до закипання і в неї відразу вливається молоко.
  • Після повторного закипання маса знімається з вогню і остуджується.
  • Далі в неї закладається сметана.
  • Обжарка з сковорідки розкладається по тарталеткам, заливають молочним соусом.
  • Зверху дрібно треться сир.

Закуска запікається 17 хвилин до рум’яності.

Всі перераховані страви стануть відмінною прикрасою новорічного столу 2019. Вони смачні, ситні і, що важливо, виглядають апетитно і привабливо. Будь-яка з таких закусок допоможе приємно здивувати гостей.

Прокрутка до верху