Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету

З ковбасою салямі на святковий стіл

Така закуска володіє вишуканим смаком і доведеться, до речі, на святковому фуршеті, вдома або на роботі. Для її приготування знадобиться високоякісна ковбаса салямі, білий хліб, листочки салату, свіжий або маринований огірок для прикраси.

Ковбасу нарізають по діагоналі тонкими скибочками, вони повинні бути у формі витягнутого овалу. Хліб ріжеться невеликими довгастими шматочками, салат розривають руками на невеликі частини. Огірок ріжуть великими кубиками.

Продукти нанизують на шпажку наступним чином: основу закуски складає хліб, на нього кладуть листочок салату, після чого настає черга салямі, яку або скручують в рулетик, або згинають навпіл. Прикрашає отриману закуску невеликий кубик огірка.

Частування подається охолодженим. Тарілку можна задекорувати свіжою зеленню і листям салату.

Дивіться також:  В’ялений гусак – 5 рецептів приготування в домашніх умовах