Закуски на швидку руку – це швидкий спосіб приготувати щось смачне і красиве до приходу гостей. Закінчилися ідеї? Шукайте свіжі тут!
Гарячі бутерброди з ковбасою та сиром
Швидкі закуски можна спорудити у вигляді бутербродів, використовуючи доступні інгредієнти.
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- один білий батон;
- 100 грам будь-ковбаси;
- по три ложки майонезу і кетчупу.
Процес приготування:
- Змішуємо майонез і кетчуп. Ковбасу нарізаємо на тонкі смужки, а сир натираємо.
- Шматки хліба викладаємо на деко, добре намазуємо приготованим соусом, покриваємо ковбасою і присипаємо сиром. Готуємо всього п’ять хвилин при 200 градусах.
Закуска з лаваша з морквою по-корейськи
Легкі закуски можна приготувати і на основі лаваша, використовуючи практично будь-яке наповнення. Візьмемо, наприклад, моркву.
Необхідні продукти:
- один лаваш;
- два плавлених сирка;
- яйце відварне;
- 0,2 кг корейської моркви;
- зелень і майонез за смаком.
Процес приготування:
- Відварене яйце подрібніть ножем або перетріть на тертці. Так само поступите з плавленими сирками. З’єднайте всі з корейською морквою і зеленню, заправте майонезом.
- Розстелений лаваш добре промажте приготовленої начинкою, скрутіть в рулет, помістіть в харчову плівку і приберіть в холодильник на дві години для просочення.
Печериці фаршировані беконом
Для такої закуски краще брати гриби з великими, щільними капелюшками.
Необхідні продукти:
- 0,4 кг грибів;
- дві ложки вершків;
- 150 грам бекону;
- одна цибулина;
- близько 200 грам сиру.
Процес приготування:
- Гриби потрібно добре промити, дати їм просохнути, відокремити від ніжок і викласти у форму.
- Решту частини грибів нарізаємо, обсмажуємо на сковороді разом з подрібненою цибулею. Потім туди ж додаємо подрібнений бекон, доводимо до рум’яності.
- Вливаємо вершки, чекаємо, поки начинка стане більш густий. Цією масою наповнюємо капелюшки, зверху покриваємо тертим сиром і прибираємо на 10 хвилин в духову шафу, прогрітий до 200 градусів.
Бутерброди з червоною рибою і вершковим сиром
Холодні закуски готуються зовсім швидко. Головне, щоб під рукою виявилися всі інгредієнти.
Необхідні продукти:
- один білий батон;
- 150 грам вершкового сиру;
- зелень на свій смак;
- 0,2 кг будь-якої червоної риби.
Процес приготування:
- Хліб нарізаємо на порційні шматки, добре намазуємо кожен вершковим сиром.
- Зверху укладаємо кілька скибочок риби і прикрашаємо зеленню.
Рулетики з крабових паличок
Необхідні продукти:
- упаковка крабових паличок – приблизно 0,25 кг;
- майонез і зелень на свій смак;
- два зубки часнику;
- 0,15 кг будь-якого твердого сиру.
Процес приготування:
- В будь-яку ємність поміщаємо натертий сир і дрібно порізану зелень. Наприклад, кріп і петрушку, роздавлений часник. Потім кладемо трохи майонезу і все добре перемішуємо до однорідності.
- Крабові палички обов’язково потрібно розморозити, щоб вони не порвалися. Розгортаємо кожну, наповнюємо начинкою і знову закручуємо в рулет. Робимо так само з усіма іншими. Перед подачею закуску краще трохи потримати на холоді, щоб вона просочилася.
Помідори, фаршировані сиром і часником
Необхідні продукти:
- 0,25 кг сиру;
- близько 10 штук помідор середнього розміру;
- сіль і майонез за смаком;
- зубок часнику, будь-яка зелень.
Процес приготування:
- Помідори ретельно вимиваємо, акуратно зрізаємо з них верхівку і за допомогою маленької ложки видаляємо все те, що знаходиться в середині. Помідор повинен залишитися порожнім всередині.
- Сир покласти в тарілку, трохи розминаємо його виделкою, змішати з дрібно порізаною зеленню і тиском часником. Заправляємо майонезом по своєму смаку. Можна трохи посолити, але перед цим спробуйте — можливо, майонезу буде достатньо.
- Приготованою начинкою наповнюємо кожен плід і подаємо на стіл.
Бутерброди зі шпротами на чорному хлібі
Необхідні продукти:
- потрібну кількість шматків чорного хліба;
- два солоних огірка;
- банка шпротів;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Кожен шматок хліба добре натираємо часником з усіх боків. За бажанням, перед цим їх можна трохи обсмажити на сковороді або в тостері.
- Зверху викладаємо по 1 – 2 шпротине і прикрашаємо їх скибочками солоного огірка. Також в якості прикраси підійде і свіжа зелень.
Малосольні огірки за 5 хвилин
Необхідні продукти:
- чорний перець і сіль на смак;
- приблизно 10 штук огірків або стільки, скільки вам потрібно;
- п’ять зубчиків часнику;
- свіжа зелень.
Процес приготування:
- Для цієї закуски вам знадобиться звичайний целофановий пакет, але важливо, щоб він був чистим.
- Огірки добре промийте і розріжте спочатку вздовж, а потім поперек-на чотири частини. Відразу ж перекладайте їх в пакет.
- Засипте до них трохи солі і чорного перцю, дрібно нарізаний часник і обрану зелень. Зав’яжіть пакет і ретельно потрясіть його, після чого залиште в холодильнику буквально на п’ять хвилин.
Закуска з чіпсів до шампанського
Цей напій досить примхливий і не всі продукти з ним добре поєднуються. Запропонована закуска до шампанського не тільки буде відмінно гармоніювати з ним, але ще й прикрасить стіл.
Необхідні продукти:
- близько 80 грам великих, не поламаних чіпсів;
- 50 грам будь-якого твердого сиру;
- зелень і майонез на свій смак;
- один помідор.
Процес приготування:
- Чіпси для цієї страви підійдуть, в принципі, будь-які. Можна взяти вже готові або ж зробити домашні, але з ними доведеться повозитися.
- Помідор і зелень промийте, дайте їм добре обсохнути і подрібніть.
- Сир перетріть на дрібній тертці, змішайте з томатами, зеленню і додайте трохи майонезу.
- Цією сумішшю наповніть кожен чіпс і красиво розкладіть на блюді перед подачею.
Яйця, фаршировані сиром і часником до коньяку
Така закуска до коньяку не тільки розкриє смак напою, але і не дасть швидко захмеліти від нього. Обов’язково спробуйте приготувати.
Необхідні продукти:
- сіль і перець за бажанням;
- дві ложки майонезу;
- чотири яйця;
- свіжа зелень;
- близько 70 грам будь-якого твердого сиру.
Процес приготування:
- Для початку зваріть яйця. Помістіть їх у воду і після кипіння тримайте на плиті близько десяти хвилин. Потім дайте їм охолонути, очистіть і розділіть на білки і жовтки. Щоб з яєць добре знімалася шкаралупа, після варіння тут же опустіть їх в крижану воду.
- Свіжу зелень нарізаємо як можна дрібніше, часник тиснемо і все це змішуємо з тертим сиром. Зверніть увагу, що трохи сиру потрібно залишити для прикраси.
- До цих же інгредієнтів додаємо подрібнені жовтки, майонез та інші приправи на свій смак. Вимішуємо до однорідної маси.
- Білки, які були поділені на половинки, наповнюємо підготовленою начинкою так, щоб її було трохи «з гіркою». Зверху присипаємо закуску невеликою кількістю тертого сиру і можна ще покласти гілочку петрушки.
Піца на сковороді з того, що є в холодильнику
Для начинки вказані зразкові продукти. Ви можете використовувати будь-які інші, які подобаються, або ті, що просто знайшлися в холодильнику.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- дві ложки майонезу або сметани;
- чотири ложки борошна;
- 0,1 кг сиру;
- помідор;
- будь-яка ковбаса, сир, фарш або інша начинка на ваш смак.
Процес приготування:
- З’єднуємо вказану кількість борошна і майонезу з яйцями, все добре перемішуємо до однорідності. Можна покласти трохи солі, але зазвичай досить тієї, яку дає майонез. Готова маса повинна бути густою, чимось схожою на жирну сметану.
- Переливаємо приготоване тісто на гарячу сковороду і зверху кладемо начинку. Якщо це ковбасні вироби, то використовуємо їх відразу. Якщо у вас фарш або гриби, то спочатку потрібно обсмажити продукти.
- Покриваємо страву тертим сиром і готуємо на повільному вогні під кришкою, поки він повністю не розплавиться, а краї тіста не підрум’яняться.
Кальмари в клярі на швидку руку
У цьому рецепті використовується горілка для додання тесту особливої хрусткості. Але якщо хочете, можете її виключити зі складу інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- приблизно кілограм кальмарів;
- чарка чистої горілки;
- олія для обсмажування;
- три ложки борошна, плюс трохи для обвалювання тушок;
- маленька ложка розпушувача.
Процес приготування:
- Тушки кальмара потрібно добре промити, якщо є необхідність, то і очистити. Потім нарізаємо їх кільцями середнього розміру.
- У мисці змішуємо вказану кількість розпушувача з трьома ложками борошна і дрібкою солі. Додайте горілку або ж звичайну воду і ретельно збовтайте складу виделкою або вінчиком, щоб кляр вийшов однорідним.
- Поставте сковороду з маслом прогріватися.
- Візьміть кільце кальмара, обваляйте спочатку в борошні, а потім і в підготовленою масою, щоб вона повністю покривала.
- Обсмажуйте заготовки в дуже гарячому маслі до утворення красивою і рум’яної скоринки.
Ні в якому разі не можна перетримати таку закуску на вогні — кальмари «схопляться» і стануть жорсткими.
Класична закуска до горілки асорті
Закуска до горілки, яка вважається класичною, включає в себе самі різноманітні соління, та ще й з відвареною картоплею. Причому порцію ніхто не обмежує — ви можете викладати на блюдо, що хочете, і стільки, скільки хочете. Ось один із прикладів такої подачі.
Необхідні продукти:
- мариновані гриби;
- квашена капуста;
- скибочки сала;
- відварна картопля з кропом;
- огірки солоні;
- шматочки оселедця в олії;
- мариновані помідори;
- кетчуп або будь-який інший соус для картоплі.
Процес приготування:
- Картопля, звичайно, потрібно відварити, змішати з вершковим маслом і посипати свіжою зеленню.
- На велике блюдо в приблизно рівній кількості кладуться перераховані інгредієнти зі списку і подаються разом з охолодженої горілкою. За своїм смаком або наявності продуктів ви можете змінювати склад асорті, але вони обов’язково повинні бути квашенными, маринованими або засоленими.
Закусок на швидку руку, які прикрасять ваш стіл і дозволять гідно зустріти гостей, дуже багато. Виберіть ті, що вам подобаються, включайте фантазію і оформлення будь-якого застілля буде вам по плечу!