Скоро свято, а смачних ідей мало? Отже, ця стаття для вас. Адже в ній зібрані кращі закуски на святковий стіл.
Закуски в тарталетках
Таку страву робиться швидко, але, тим не менш, виглядає дуже ефектно і барвисто. Ідеально підійде для нежданих гостей.
З сиром і морепродуктів (з часником)
Компоненти:
- сир твердих сортів – 0,25 кг;
- тарталетки – 1 пачка;
- майонез – 3 ст. ложки;
- заморожені креветки (варені) – 0,4 кг;
- червона ікра – для прикраси;
- часник – 2 зубки.
Робимо поетапно:
- Відваримо, креветки до готовності, керуючись доданою інструкцією.
- Дрібно натремо сир.
- Натремо часник на дрібних комірках терки.
- Кілька креветок відкладіть для прикраси (по одній на кожну тарталетку). Інші морепродукти дрібно нарубаєте ножем.
- У глибокій тарілці змішайте такі компоненти: креветки; майонез; часник; сир.
- Розкладіть креветочную масу по тарталеткам.
- Прикрасьте страву за своїм смаком. Наприклад, покладіть на середину креветку. Праворуч від неї – покладіть 3-5 ікринок. Тарталетки готові.
Тарталетки з шинкою і помідорами
Компоненти:
- помідор;
- зелень петрушки – кілька гілочок;
- шинка – 50 грам;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сир – 70 грам;
- тарталетки – 10 штук.
Приготування:
- Дрібно наріжемо помідор.
- Нашинкуем кубиками шинку.
- Змішайте ці два компоненти. Додайте дрібно нарізану петрушку.
- Заповніть тарталетки отриманою сумішшю. Присипте їх зверху натертим сиром.
- На деко розстеліть пергамент і розкладіть на ньому закуску.
- Випікайте тарталетки до розплавлення сиру, це близько 7-10 хвилин. При температурі 170 градусів.
- Готову страву прикрасьте петрушкою.
З ікрою і вершковим сиром
Інгредієнти:
- червона ікра – 50 грам;
- огірок – 1 штука;
- вершковий сир – 0,1 кг;
- лимон – 3 кухлик;
- тарталетки – 1 пачка (10 штук);
- петрушка – декілька гілочок.
Приготування:
- Шматочки лимона розрізати на чотири рівних частини.
- Огірок наріжте тонкими кільцями. Їх знадобиться 10 штук.
- Заповніть тарталетки вершковим сиром. Залиште збоку трохи місця для ікри (близько 1/3 тарталетки).
- У кожну кошик покладіть пів-ложки червоної ікри.
- Зверху, в тарталетку застроміть маленьку часточку лимона.
- У кухлику огірка зробіть невеликий надріз. Розгорніть кінці овочу в різні сторони. Вставте красиву часточку огірка в інший край тарталетки.
- Посередині покладіть гілочку петрушки. Тарталетки готові!
Курячий жульєн в тарталетках
Інгредієнти:
- ріпчаста цибуля біла – 1 головка;
- тарталетки – 1 пачка;
- сіль і спеції;
- печериці – 0,3 кг;
- куряче філе;
- сир твердий – 0,15 кг;
- вершки (20% жирності) – 0,15 л.
Робимо поетапно:
- Дрібно нарізати і обсмажити цибулю.
- Філе наріжте невеликими кубиками і покладіть до цибулі, присипавши сіллю і перцем.
- Гриби наріжте тонкими пластинами. Коли курка почне підрум’янюватися – закладайте печериці.
- Тепер гриби пустять сік, і весь вміст сковороди буде тушкуватися. Через 5 хвилин відкрити кришку, щоб волога пішла швидше.
- Коли випарується вода, і гриби почнуть смажитися – заливайте блюдо вершками. Додайте перець, зменшіть вогонь. Тушкуйте жульєн до загусання вершків.
- Наповніть Тарталетки тушкованою сумішшю. Зверху притрусіть сиром.
- Надсилайте тарталетки в духовку на 15 хвилин. Необхідна температура 180 градусів.
Холодні закуски на святковий стіл
Приготування таких страв забирає більше часу, ніж тарталетки або бутерброди. Але результат того вартий. Тому, радимо вам приготувати такі закуски.
Оригінальний рецепт «хвіст павича»
Компоненти:
- баклажани – 2 штуки;
- майонез – 3 ст. ложки;
- сіль, перець;
- плавлений сир – 0,2 кг;
- огірок (невеликий);
- курячі яйця категорії С1 – 2 штуки;
- болгарський перець (червоний) – ¼ штуки;
- часник – 4 зубки;
- чорні оливки (без кісточок) – 12 штук.
Робимо поетапно:
- Відваріть круто яйця.
- Баклажани потрібні тонкими кільцями. Обсмажте їх на олії до приємного відтінку з двох сторін, викладіть на паперові рушники, і дайте їм охолонути.
- Плавлений сир і яйця натріть дрібно.
- Часник роздушіть в часникодавці.
- У глибокому посуді з’єднайте такі компоненти: натертий сир, яйця, сіль, часник і майонез. Салатна маса готова.
- Огірок наріжте кружечками.
- Оливки розрізати навпіл.
- Солодкий перець наріжте тонкими скибочками.
- Тепер приступаємо до збірки «Павичевого хвоста»:
- Кожен кружечок баклажана намажте салатом.
- На нижню частину баклажана, покладіть колечко огірка. Посередині помістіть оливку.
- На верхню частину покладіть скибочку баклажана болгарського перцю.
- Розкладіть усі оформлені кружечки на плоскому блюді, у вигляді павичевого хвоста. Закуска готова!
Печериці фаршировані сиром та ковбасою
Інгредієнти:
- свіжі гриби – 0,15 кг;
- майонез – 2 ст. ложки;
- варена ковбаса – 0,1 кг;
- свіжий кріп – кілька гілочок;
- твердий сир – 80 грам.
Приготування:
- Викрутіть їх ніжки печериць. Дрібно наріжте їх і обсмажте на рослинному маслі.
- Дрібно нарубаєте ковбасу і зелень. Додайте до них обсмажені ніжки. Заправте цю суміш майонезом.
- Кожну капелюшок змастіть маслом і викладіть в них начинку.
- Дрібно натріть сир і притрусіть їм все капелюшки.
- Поставте закуску в духовку на 10 хвилин. Необхідна температура – 200 градусів.
- Коли гриби зарум’яняться, а твердий сир розплавиться – страва готова. Подавайте його разом з соусом.
Пікантна закуска на чіпсах
Інгредієнти:
- помідор – 1 штука;
- свіжий кріп – 0,1 кг;
- великі чіпси (однакового розміру) – 10 штук;
- часник – 3 зубки;
- майонез – за смаком;
- твердий сир – 0,1 кг;
- маслини – 50 грам.
Приготування:
- Дуже дрібно нашаткуйте кріп або подрібніть в блендері.
- Акуратно наріжте кубиками томати.
- Сир натріть.
- Часник роздушіть пресом.
- Перераховані компоненти з’єднайте воєдино і заправте майонезом.
- Розкладіть основу на чіпси.
- Помістіть чіпси на місткому блюді, по колу. Зверху прикрасьте чорними маслинами.
Слід врахувати, що їсти закуску потрібно відразу, адже чіпси швидко намокнуть і страва втратить привабливість і смакові якості. Тому, майонезну начинку можна приготувати заздалегідь, а намазувати на чіпси – безпосередньо перед подачею.
Крабові палички в кляре
Компоненти:
- твердий сир – 0,1 кг;
- майонез – 2 ст. ложки;
- крабові палички – 240 грам;
- лимон – ½ шт;
- курячі яйця категорії С1 – 2 шт.;
- сіль, мелений перець;
- хлібопекарська борошно – 2 ст. ложки.
Робимо поетапно:
- Крабові палички розморозити, скласти в глибоку миску, полити соком лимона. Додати щіпку перцю. Все змішати і залишити продукт маринуватися на півгодини.
- В окремому посуді збити яйця, додати сіль, майонез, перець.
- Сир, натертий на невеликий тертці, додати до яєць. Ще раз збити тісто. Додати трохи просіяного борошна.
- Тепер вмочіть кожну промаринованную паличку, використовуючи виделку, в кляр.
- На рафінованій олії обсмажте вироби з двох боків до появи золотистого відтінку.
- Обсмажену закуску відразу промокніть серветками. А лише потім, можна їх перекладати на красиве блюдо.
- Закуска з крабовими паличками готова! Подавайте її разом з улюбленим соусом.
Рулет з лаваша з червоною рибою
Інгредієнти:
- червона риба (слабосолона) – 0,25 кг;
- плавлений сир (бурштин) – 0,1 кг;
- лаваш – 1 аркуш;
- зелень – за смаком.
Приготування:
- Дуже тонко наріжте червону рибу.
- Зелень нарубаєте.
- Змастіть один бік лаваша вершковим сиром.
- Рівномірно по поверхні лаваша розкладіть шматочки риби і зелень.
- Щільно скрутіть рулет. Загорніть його в плівку і помістіть в холодильник на 2-3 години. За цей час він встигне просочитися, але краще залиште в холоді на ніч.
- Готовий рулет наріжте великими скибочками і подавайте до столу.
Смачні рулетики з сиром і шинкою
Компоненти:
- плавлений сир (зі смаком грибів) – 0,1 кг;
- шинка – 0,2 кг;
- сир «косичка» — 50 грам;
- курячі яйця категорії С1 – 2 шт.;
- петрушка і кріп – 30-50 грам;
- часник – 2 зубки.
Робимо поетапно:
- Відварені круто яйця натріть на крупній тертці.
- Також вчините з плавленим сиром. Додайте до яєць.
- Часник роздушіть пресом, перекладіть його до сирної маси. Заправте майонезом.
- Шинку наріжте тонкими кільцями великого діаметру.
- На край шинки покладіть ложку майонезній суміші.
- Поверніть шинку рулетом, а для утримання форми обв’яжіть його смужкою сиру «косички».
- Зелень подрібніть будь-яким зручним способом.
- Майонезні краї рулету прикрасьте свіжою зеленню.
- Викладайте готові рулети з шинкою на плоске блюдо і подавайте закуску до столу.
Кульки з печінкою тріски
Компоненти:
- бульби картоплі – 2 штуки;
- цибуля – 1 головка;
- печінка тріски – 1 банка;
- курячі яйця категорії С1 – 2 шт.;
- соєвий соус – 2 ст. ложки;
- голландський сир – 50 грам;
- кунжут – 3 ст. ложки;
- петрушка – 1 пучок.
Робимо поетапно:
- Очищені бульби картоплі відварити до готовності.
- Готову картоплю натріть на тертці або дрібно покришіть ножем.
- Ріпчасту цибулю дуже дрібно нарубаєте вручну.
- Відварені яйця і сир натріть на дрібній тертці.
- Дрібно наріжте промиту петрушку.
- Відкрийте консервовану печінка, злийте з неї масло.
- Печінка промните виделкою.
- У великій ємності змішайте: картопля; зелень; цибуля; сир; печінка тріски; яйця; соєвий соус.
- З отриманої маси скачайте кульки довільного розміру.
- Кунжут обсмажте на сухій сковорідці близько 3-5 хвилин, до золотистого кольору.
- Обваляйте в кунжуті всі кульки.
- Поставте закуску в холодильник на 1-2 години. За цей час вона настоїться і повністю розкриє свій насичений смак. Готову страву викладайте в кругле блюдо пірамідкою.
Закуска з фаршем з листкового тіста
Інгредієнти:
- фарш – 0,15 кг;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- білий перець (мелений) – на кінчику ножа;
- яєчний жовток – 1 штука;
- сіль – 2 щіпки;
- листкове тісто (бездріжджове) – 0,27 кг
Робимо поетапно:
- Подрібніть цибулю, додайте його до фаршу, змішайте. Посоліть, поперчіть.
- Тісто розкачати, наріжте квадратами розміром: 8х8 сантиметрів.
- На середину покладіть трохи фаршу.
- Зберіть краю тесту до центру, щоб вийшов мішечок. Щоб закуска краще тримала форму, можете зв’язати верх нитками.
- Збийте жовток і змастіть їм всі мішечки.
- Ставте закуску в розігріту до 200 градусів духовку. Приблизний час випікання: 25-30 хвилин.Коли мішечки придбають золотистий колір – їх можна виймати.
- Закуски з листкового тіста готові. Приємного вам апетиту!
Рафаелло з крабових паличок, сиру, маслин
Інгредієнти:
- сир – 0,2 кг;
- оливки (без кісточок) – 1 банка;
- майонез – 3 ст. ложки;
- волоські горіхи – 1 жменя;
- часник – 2 зубки;
- крабові палички – 6 штук.
Приготування:
- Натріть сир на дрібній тертці.
- Часник роздушіть пресом.
- Крабові палички натерти на дрібній тертці.
- Волоські горіхи розріжте на 2 частини.
- Нафаршируйте оливку половинкою волоського горіха. Це робити необов’язково, адже зараз продаються вже готові фаршировані оливки.
- В одній ємності змішайте сир, майонез і часник.
- Скачайте з сиру невеликі кульки, всередину сховайте фаршировану оливку.
- Обваляйте отриманий кулька в натертих крабових паличках.
- Складіть Рафаелло на кругле блюдо. Якщо є можливість, прикрасьте тарілку салатними листям. Це внесе свіжість і новизну.
Оригінальні курячі ніжки в клярі
Інгредієнти:
- курячі гомілки – 6 штук;
- молоко – 3 ст. ложки;
- борошно – 3 ст. ложки;
- сіль і спеції («для курки» — за смаком;
- яйце – 1 штука;
- соняшникова олія – для смаження.
Приготування:
- Промийте гомілки. Додайте спеції («для курки» і сіль.
- У глибоку миску насипте борошно пшеничне, додайте до неї молоко і чайну ложку соняшникової олії.
- Розбийте до борошні яйце і все змішайте міксером. Кляр готовий, залиште отриману масу на 15-20 хвилин.
- Кожну гомілку добре обваляйте в тесті.
- Розігрійте у фритюрниці рафінована олія. Якщо у вас немає такого пристосування, то просто налийте багато масла в звичайну сковороду або каструлю.
- У кипляче масло викладайте гомілки. Смажте їх до насиченої золотистої скоринки.
- Подавайте гомілки в клярі з улюбленим соусом і овочевим гарніром.
Закуска з кабачків
Інгредієнти:
- кабачки – 2 штуки;
- сіль, зелень і спеції – за смаком;
- помідори – 3 штуки;
- часник – 4 зубчики;
- домашній майонез – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Промийте кабачок і наріжте його кільцями. Якщо овочі молоді, то зрізати шкіру не потрібно.
- У велику миску покладіть нарізані кабачки. Додайте спеції, сіль і трохи рослинного масла. Спеції можна брати будь-які, наприклад, італійські трави або приправа для овочів.
- На деко постеліть пергамент і розкладіть на ньому нарізані кабачки. Випікайте близько 20 хвилин. Необхідна температура 180 градусів. Якщо на кабачках з’явилася рум’яна кірочка – значить, вони готові.
- Помідори наріжте тонкими кільцями.
- Зелень подрібніть в блендері або дуже дрібно наріжте її вручну.
- Часник роздушіть пресом.
- Коли все готово, можна збирати закуску:
- Запечений кабачок промажте тонким шаром майонезу.
- Посипте овочі часником.
- Покладіть зверху кружечок помідора.
- Притрусіть готове блюдо рубаною зеленню.
- Закуска з кабачків готова. Подавайте до столу в холодному вигляді.
Закусочні бутерброди
Це одні з найбільш легких і швидких закусок. Вони для нас найбільш звичні і найбільш поширені. Тим не менш, бутерброди — дуже ситні і бюджетні. Для них зазвичай використовують пшеничний або житній хліб. До складу входять продукти, що добре сполучаються по смаку й кольору. Зберігаються в холодильнику нетривалий час.
З консервованим тунцем, огірком і яйцями
Компоненти:
- багет – ½ штуки;
- огірок (свіжий) – 1 штука;
- яйце – 1 штука;
- консервований тунець – 1 банка;
- майонез – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Наріжте тонкими скибочками багет. Орієнтовна ширина – 1 сантиметр. Якщо буде менше, то бутерброд може розвалитися.
- Відваріть яйця круто.
- Відокремте білок від жовтка.
- Білок натріть на дрібній тертці. Змішайте його з майонезом.
- Намажте білкову масу на багет.
- Зверху викладіть шматочок консервованого тунця. Розташуйте його збоку.
- Огірок наріжте тонкими кільцями. Покладіть його біля тунця.
- Жовток натріть на середній тертці і притрусіть їм огірок.
- От і все. Закусочні бутерброди готові!
Гарячі бутерброди з помідорами і беконом
Інгредієнти:
- батон – 1 штука;
- майонез – за смаком;
- бекон – 0,15 кг;
- сир – 0,1 кг;
- помідор – 1 штука;
- зелень – для прикраси.
Приготування:
- Відразу поставте духовий шафа на 200 градусів, щоб він встиг нагрітися.
- Наріжте хліб тонкими скибочками.
- Змастіть всі шматочки шаром майонезу.
- Помідори наріжте тонкими кільцями.
- Бекон наріжте смужками і викладіть його на помідори.
- Натріть сир на середній тертці і присипте їм бутерброди.
- Надсилайте закуску з беконом в гарячу духовку на 2-3 хвилини. Потрібно, щоб сир розплавився і трохи підрум’яниться.
- Готові бутерброди прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.
Закуска з шпротів, чорного хліба й часнику
Інгредієнти:
- шпроти – 0,16 кг;
- майонез – 2 ст. ложки;
- бородінський хліб – 10 шматочків;
- зелена цибуля – за смаком;
- курячі яйця – 2 штуки;
- часник – 1-2 зубки;
- солоний огірок – 1 штука.
Приготування:
- Дуже дрібно наріжте зелену цибулю.
- Часник роздушіть пресом.
- Зробіть соус, змішайте цибулю, часник і майонез.
- Огірки наріжте тонкими кільцями.
- Яйця натріть на крупній тертці.
- Змастіть всі шматочки хліба майонезним соусом.
- Викладіть шар натертих яєць.
- Тепер покладіть колечко огірка і одну шпротину.
- Закуска з шпротів готова! Прикрасьте бутерброди гілочки зеленого лука.
Оригінальна закуска з печінкою тріски і апельсинами
Інгредієнти:
- багет – 8 скибочок;
- паприка (копчена) – 1 щіпка;
- майонез – 1,5 ст. ложки;
- печінка тріски – 1 банка;
- часник – 1 зубок;
- лимон (невеликий) – 1 штука;
- сир чеддер – 30 грам;
- свіжа зелень для подачі;
- апельсин – 1 штука;
- яйце – 1 штука.
Приготування:
- Печінка тріски промните виделкою або подрібніть в блендері.
- Шкірку лимона натріть на дрібній тертці.
- Яйце відварити, і натріть на тертці.
- Апельсин розрізати на дві частини і акуратно витягніть всю м’якоть. Наріжте її дрібними кубиками
- Сир натріть на тертці, використовуючи середні ланки овочерізки.
- У глибокій мисці з’єднайте такі компоненти: печінка тріски; м’якоть апельсина; цедру лимона; майонез; копчена паприка; яйця; часник.
- Багет розрізати на порційні шматочки. Обсмажте на сухій сковороді по 30 секунд з кожної сторони. В ідеалі – смажити потрібно на сковороді-гриль, тоді на хліб будуть гарні темні смужки.
- Намажте скибочки багета печінкової масою. Зверху розкладіть листочки свіжої зелені.
З оселедцем і ківі
Це одна із самих незвичайних закусок. Але якщо ви не боїтеся експериментувати, то сміливо робіть такі бутерброди.
Інгредієнти:
- чорний хліб – кілька скибочок;
- ківі – 1-2 штуки;
- вершковий сир – 0,1 кг;
- помідор – 1 штука;
- філе слабосоленої оселедця – 0,15 кг;
- зелень для подачі.
Приготування:
- Склянкою або чашкою виріжте з чорного хліба акуратні кружечки.
- Змастіть кожну скибочку вершковим сиром.
- З ківі зніміть шкірку і наріжте його кружечками.
- Помідор наріжте шматочками середньої величини.
- Філе оселедця розріжте на маленькі порційні шматочки. Якщо попадуться кісточки – обов’язково витягуйте їх.
- На змащений хліб покладіть ківі.
- Зверху викладіть шматочок оселедця і помідора. Розміщувати ви їх можете на свій розсуд.
- Закуска з оселедця готова! Прикрасьте її зеленню і виносьте закуску на святковий стіл.
Класичні бутерброди з червоною ікрою
Компоненти:
- зерновий хліб – 0,1 кг;
- вершкове масло (можна замінити крем-сиром) – 90 грам;
- червона ікра – 50 грам;
- свіжий кріп для прикраси.
Приготування:
- Хліб розрізати навскоси навпіл, щоб вийшли трикутники.
- Змастіть кожну скибочку маслом або крем-сиром.
- На край покладіть трохи червоної ікри.
- На вільну сторону хліба покладіть гілочку кропу. Ось і все, бутерброди готові.
Канапе — закуски на шпажках
Така закуска може бути оригінальною, навіть якщо в ній задіяні звичайні продукти. Тут вся суть в подачі. Нанизують На шпажку кілька компонентів, які відмінно поєднуються і доповнюють один одного. Перед подачею доцільно охолодити.
Рецепт з помідорів з моцарелою
Інгредієнти:
- маслини – 12 штук;
- твердий сир – 20 грам;
- помідори черрі – 12 штук;
- моцарела (великі кульки) – 6 штук.
Приготування:
- Великі кульки моцарелли розріжте на 2 частини. Також, можна використовувати маленькі кульки цього сиру, то тоді їх не потрібно буде розрізати. Тому, їх знадобиться вдвічі більше.
- Твердий сир наріжте маленькими кубиками.
- Підготуйте шпажки, і нанизуйте на них компоненти в такій послідовності: маслина; помідор черрі; твердий сир; моцарелла.
- Розставте всі шпажки на красиве блюдо і виставляйте на стіл.
З куркою, ананасами і апельсинами
Такі канапе робляться довше, за рахунок запікання курки. Тому ви можете приготувати м’ясо заздалегідь. Це заощадить час в день застілля.
Інгредієнти:
- філіруваний куряча грудка – 1 штука;
- сіль і перець – за смаком;
- консервовані ананаси – 4 колечка;
- рослинне масло – для смаження м’яса;
- спеції для м’яса» – 2-3 щіпки;
- апельсин – 1 штука;
- мята (суха) – 3 гілочки;
- часник – 1 зубчик.
Приготування:
- Ретельно промийте филированную грудку. Посипте її спеціями для м’яса», сіллю і перцем. Залиште грудку маринуватися на 20-25 хвилин.
- Зубчик часнику притисніть зверху виделкою або ножем.
- Нагрійте сковороду з рафінованою олією. Викладіть часник.
- Додайте на гарячу поверхню сушену м’яту.
- Викладайте на сковороду промаринованное філе. Різати його не потрібно, так воно буде мати більш насичений смак. Смажте курку на великому вогні.
- Коли на м’ясі з’явилася золотава скоринка – можна знімати з вогню.
- Перекладіть грудку на деко і поставте її в духовку. Приблизний час приготування: 15-20 хвилин. Необхідна температура 180 градусів.
- Поки готується курка, можна зайнятися іншими компонентами. Кружечки ананаса розріжте на невеликі кубики. Намагайтеся всі інгредієнти нарізати однаково.
- Зніміть шкірку з апельсина. Розламайте на шматочки. Розріжте кожну на 2-3 частини (залежно від розміру фрукта). Обов’язково витягніть кісточки.
- Охолоджену курку наріжте рівними кубиками.
- Тепер можна збирати канапе. Першим на шпажку настроміть ананас.
- Потім, шматочок запеченої курки.
- Кубик апельсина.
- Ананас.
- Завершальний компонент – кубик філе.
- Готові канапе можна розкласти на довгій тарілці просто вздовж або скласти їх пірамідкою.
Закуски на шпажках з шинкою
Інгредієнти:
- шинка – 50 грам;
- оливки (чорні) – 50 грам;
- твердий сир (будь-який сорт) – 50 грам;
- корнішони (мариновані) – 50 грам;
- мариновані печериці (можна замінити іншим видів грибів)– 50 грам.
Приготування:
- Наріжте кубиками шинку і твердий сир.
- Якщо у вас печериці великих розмірів, розріжте їх на 2 або 3 частини.
- Корнішони наріжте невеликими кільцями або кубиками.
- Тепер можна збирати канапе:
- Відразу настроміть на шпажку шматочок шинки.
- Тепер маринований грибочок.
- Потім, кружечок корнішона.
- Останній компонент – це твердий сир.
- Підготуйте кругле плоске блюдо. На центр викладіть чорні маслини.
- Навколо маслин, розкладіть канапе. Виглядає така закуска дуже ошатно й святково. Приємного вам апетиту!
Закуска з оселедця до святкового столу
Інгредієнти:
- філе оселедця – 0,15 кг;
- кріп – 3 гілочки;
- гірчиця – 1,5 ч. ложки;
- свіжий огірок (можна замінити маринованими) – 1 штука;
- вершкове масло – 50 грам;
- коріандр – на кінчику ножа;
- цибуля зелена (піря) – за смаком;
- чорний хліб -5 скибочок;
- оливки (чорні без кісточки) – 10 штук.
Приготування:
- Відразу відріжте невеликий шматочок масла і залиште його нагріватися при кімнатній температурі.
- Зріжте з хліба скоринку, наріжте його м’якуш на красиві шматочки. Наприклад, ромбики або трикутники. Намагайтеся, щоб усі канапе були однаковими.
- Кожен трикутник змастіть гірчицею. Тонкого шару буде достатньо.
- Дрібно нарубаєте кріп вручну або скористайтеся блендером.
- Тепер потрібно зробити ароматне масло. Для цього змішайте в глибокій тарілці кілька компонентів: дрібно нарізаний кріп; м’яке масло, щіпку коріандру.
- Намажте ароматним маслом кожен трикутник.
- Наріжте Тонкими скибочками огірок. Покладіть по колечку на кожну скибочку хліба.
- Наріжте невеликими шматочками оселедця. Робіть її такого ж розміру, як і хліб.
- На огірок, викладіть оселедець.
- Зверху всієї композиції помістіть маслини.
- Скріпіть канапе зубочистками або шпажками.
- На красиве блюдо покладіть зелений лук. Поруч, розставте канапе. Ось і все – російська закуска готова.
Канапе з виноградом, сиром і оливками
Із зазначених компонентів пропонуємо вам зробити 2 види цієї цікавої закуски.
Інгредієнти:
- болгарський перець (червоний або жовтий) – 1 штука;
- виноград (білий) – 60 грам;
- твердий сир «російський» — 50 грам;
- сир з зеленню (або інший вид сиру з будь-яким додатком) – 50 грам;
- маслини (без кісточок) – 60 грам;
- огірок (свіжий) – 1 штука.
Приготування:
- Болгарський перець промийте і видаліть насіння. Наріжте його великими квадратами. Приблизний розмір: 2х2 сантиметри.
- Обидва види сиру наріжте рівними трикутниками або кубиками.
- Огірок наріжте товстими півкільцями.
Збираємо перший варіант канапе:
- маслина;
- сир з додатком;
- ягода винограду;
- скибочку огірка.
Другий варіант канапе:
- маслина;
- звичайний сир;
- виноград;
- квадрат болгарського перцю.
Всі канапе розмістіть на одному блюді, в шаховому порядку. Поруч покладіть трохи зелені або маслини.
Ось ми і розповіли вам безліч закусок для святкового столу. Серед такого розмаїття, ви точно знайдете для себе потрібні варіанти, якими зможете здивувати гостей. Готуйте з любов’ю!